DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1040
Oksekød, spidsbryst, råt
Engelsk navn
Beef, brisket, anterior part, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 15
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,940
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 886 kJ 1003
Energi, kcal 213 kcal 1003
Nitrogen, total 2,822 g 2,06 - 3,58 50 1070, 1840
Protein, videnskabelig 17,6 g 12,9 - 22,4 50 1840, 1070
Protein, deklaration 17,6 g 12,9 - 22,4 50 1840, 1070
Kulhydrat, difference 0,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 15,6 g 1,4 - 43 54 1840, 1818, 1070
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,9 g 0,64 - 1,08 50 1070, 1840
Tørstof 34,6 g 22,3 - 58 50 1840, 1070
Vand 65,4 g 42 - 77,7 50 1070, 1840
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 40,0 RE 1003
Retinol 40,0 µg 1003
D-vitamin 0,600 µg 1003
D3-vitamin 0,600 µg 1313
E-vitamin 0,960 α-TE
alfa-tokoferol 0,960 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0532 mg 0,023 - 0,088 50 1840, 1070
B2-vitamin, riboflavin 0,148 mg 0,105 - 0,195 50 1070, 1840
Niacinækvivalent 8,14 NE 1003
Niacin 4,80 mg 1003
B6-vitamin 0,278 mg 0,15 - 0,59 50 1070, 1840
Pantothensyre 0,440 mg 1003
Biotin 0 µg 1344
Folat 10,1 µg 4,9 - 20,5 20 1840
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,61 µg 0,8 - 2,2 20 1840
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 65,0 mg 1003
Kalium, K 245 mg 1003
Calcium, Ca 4,00 mg 1030
Magnesium, Mg 20,2 mg 9 - 24,2 50 1840, 1070
Fosfor, P 170 mg 1348
Jern, Fe 1,98 mg 0,88 - 3,86 50 1070, 1840
Kobber, Cu 0,0500 mg 1003
Zink, Zn 3,50 mg 1,77 - 6,18 50 1070, 1840
Jod, I 1,30 µg 1003
Mangan, Mn 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Chrom, Cr 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Selen, Se 8,00 µg 1917
Molybdæn, Mo 0 µg 8 1348
Nikkel, Ni 0,700 µg 0,5 0 - 4,6 43 T 944
Kviksølv, Hg 0,0500 µg 0 - 0,7 85 1532
Arsen, As 0,530 µg 0 - 3,4 85 1532
Cadmium, Cd 0,900 µg 0 - 8 85 1532
Bly, Pb 2,50 µg 0 - 15 85 1532
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,000 0 1818
C8:0 0,000 0 1818
C10:0 0,000 0 1818
C12:0 0,018 0,123 1818
C14:0 0,665 4,52 1818
C16:0 3,859 26,2 1818
C17:0 0,190 1,29 1818
C18:0 1,843 12,5 1818
C20:0 0,023 0,155 1818
C22:0 0,000 0 1818
C24:0 0,000 0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,310 2,1 1818
C16:1,n-7 0,837 5,69 1818
C18:1,n-9 6,435 43,8 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C20:1,n-11 0,110 0,748 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,000 0 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,263 1,79 1818
C18:3,n-3 (ALA) 0,073 0,497 1818
C18:4,n-3 0,016 0,108 1818
C20:2,n-6 0,000 0 1818
C20:3,n-3 0,029 0,196 1818
C20:3,n-6 0,014 0,0963 1818
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1818
C22:5,n-3 0,000 0 1818
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0 1818
Sum mættede 6,598 44,9 1003
Sum monoumættede 7,691 52,3 1003
Sum polyumættede 0,395 2,69 1003
Fedtsyrer, total 14,685 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,118 0,801 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,278 1,89 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 62 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 847 300 1059
Leucin 1330 470 1059
Lysin 1470 520 1059
Methionin 423 150 1059
Cystin 127 45 1059
Phenylalanin 677 240 1059
Tyrosin 564 200 1059
Threonin 734 260 1059
Tryptofan 200 71 1059
Valin 903 320 1059
Arginin 1040 370 1059
Histidin 593 210 1059
Alanin 1020 360 1059
Asparaginsyre 1550 550 1059
Glutaminsyre 2480 880 1059
Glycin 960 340 1059
Prolin 790 280 1059
Serin 706 250 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby