DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1088
Tun i olie, konserves
Engelsk navn
Tuna, in oil, canned
Taxonomisk navn
Thunnus thynnus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,926
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 845 kJ 1003
Energi, kcal 202 kcal 1003
Nitrogen, total 3,984 g 3,79 - 4,17 2 1839
Protein, videnskabelig 24,9 g 23,7 - 26,1 2 1839
Protein, deklaration 24,9 g 23,7 - 26,1 2 1839
Kulhydrat, difference 2,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 2,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 10,4 g 7,25 - 16,9 6 1839, 1818
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,3 g 1,73 - 2,78 2 1839
Tørstof 39,7 g 38,7 - 40,7 2 1839
Vand 60,3 g 59,3 - 61,3 2 1839
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 6,00 RE 1003
Retinol 6,00 µg 3 1545
D-vitamin 2,10 µg 1003
D3-vitamin 2,10 µg 2 - 2,1 2 1839
E-vitamin 1,20 α-TE
alfa-tokoferol 1,20 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0250 mg 1364
B2-vitamin, riboflavin 0,1000 mg 1364
Niacinækvivalent 17,0 NE 1003
Niacin 12,4 mg 1938
B6-vitamin 0,425 mg 1352
Pantothensyre 0,320 mg 1352
Biotin 3,00 µg 1344
Folat 15,0 µg 7,5 - 18,4 6 1374
Frit folat 7,00 µg 3,5 - 12,7 6 1374
B12-vitamin 2,20 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 940 mg 644 - 1230 2 1839
Natrium, Na 580 mg 410 - 750 2 1839
Kalium, K 288 mg 273 - 302 2 1839
Calcium, Ca 9,80 mg 6 - 13,6 2 1839
Magnesium, Mg 31,9 mg 31,1 - 32,6 2 1839
Fosfor, P 211 mg 197 - 224 2 1839
Jern, Fe 1,38 mg 0,4 - 2,4 20 1839, 1099
Kobber, Cu 0,0509 mg 0,019 - 0,085 20 1839, 1099
Zink, Zn 1,24 mg 0,67 - 2,3 20 1839, 1099
Jod, I 12,0 µg 11 - 13 2 1839
Mangan, Mn 0,0120 mg 0,012 - 0,012 2 1839
Chrom, Cr 9,00 µg 0,5 - 28 4 1348
Selen, Se 68,0 µg 59 - 76 2 1839
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,00 µg 1 - 2 4 1348
Kviksølv, Hg 4,50 µg 1,8 - 7,2 2 1839
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,200 mg 0 - 0,4 2 1473
Tyramin 0,656 mg - 3,68 7 1455
Phenylethylamin 0,726 mg - 4,46 7 1455
Putrescin 0,1000 mg 0 - 0,3 2 1473
Cadaverin 8,05 mg 0,005 - 44,7 7 1455
Spermin 0,1000 mg 0 - 0,3 2 1473
Spermidin 0 mg 0 - 0,3 2 1473
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,000 0 1818
C8:0 0,000 0 1818, 1839
C10:0 0,000 0 1818, 1839
C12:0 0,000 0 1839, 1818
C14:0 0,014 0,145 1818, 1839
C16:0 1,116 11,5 1839, 1818
C17:0 0,000 0 1818
C18:0 0,405 4,19 1839, 1818
C20:0 0,067 0,69 1818, 1839
C22:0 0,035 0,358 1818, 1839
C24:0 0,006 0,0627 1839, 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,006 0,0573 1818, 1839
C16:1,n-7 0,018 0,184 1818, 1839
C18:1,n-9 2,269 23,5 1839, 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818, 1839
C20:1,n-11 0,015 0,154 1818, 1839
C22:1,n-9 0,000 0 1839, 1818
C22:1,n-11 0,023 0,24 1839, 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818, 1839
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 4,975 51,5 1818, 1839
C18:3,n-3 (ALA) 0,418 4,33 1818, 1839
C18:4,n-3 0,000 0 1818, 1839
C20:2,n-6 0,000 0 1818, 1839
C20:3,n-3 0,000 0 1818, 1839
C20:3,n-6 0,000 0 1818
C20:5,n-3 (EPA) 0,023 0,238 1818, 1839
C22:5,n-3 0,004 0,0448 1818, 1839
C22:6,n-3 (DHA) 0,229 2,37 1818, 1839
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,026 0,268 1818, 1839
Sum mættede 1,642 17 1003
Sum monoumættede 2,330 24,1 1003
Sum polyumættede 5,650 58,5 1003
Fedtsyrer, total 9,647 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,675 6,99 1003
Sum n-6 fedtsyrer 4,975 51,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 100 mg 1039
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1320 330 1059
Leucin 1870 470 1059
Lysin 2270 570 1059
Methionin 717 180 1059
Cystin 171 43 1059
Phenylalanin 996 250 1059
Tyrosin 876 220 1059
Threonin 1080 270 1059
Tryptofan 279 70 1059
Valin 1470 370 1059
Arginin 1390 350 1059
Histidin 1240 310 1059
Alanin 1510 380 1059
Asparaginsyre 2270 570 1059
Glutaminsyre 3110 780 1059
Glycin 1080 270 1059
Prolin 837 210 1059
Serin 956 240 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby