DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1117
Grisekød, mellemkam med svær, rå
Engelsk navn
Pork, loin with rind, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 20
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1114 kJ 1003
Energi, kcal 268 kcal 1003
Nitrogen, total 2,921 g 2,19 - 3,6 78 1032, 1832, 2091, 1331
Protein, videnskabelig 18,3 g 13,7 - 22,5 78 1331, 1832, 2091, 1032
Protein, deklaration 18,3 g 13,7 - 22,5 78 1032, 1832, 1331, 2091
Kulhydrat, difference 0,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 21,7 g 21,45 11,6 - 31,7 52 2091, 1331
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,9 g 0,86 0,73 - 0,98 52 1331, 2091
Tørstof 40,9 g 40,85 34,4 - 49 52 2091, 1331
Vand 59,1 g 59,15 51 - 65,6 52 1331, 2091
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 9,53 RE 1003
Retinol 9,53 µg 9,75 5,6 - 12 8 2091, 1331
D-vitamin 0,538 µg 1003
D3-vitamin 0,126 µg 0,056 - 0,24 12 2091, 1271
25-hydroxy D3-vitamin 0,0824 µg 0,05 - 0,15 12 2091, 1271
E-vitamin 0,407 α-TE
alfa-tokoferol 0,407 mg 0,4 0,11 - 0,79 24 1331, 2091
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,628 mg 0,605 0,34 - 1,04 24 2091, 1331
B2-vitamin, riboflavin 0,121 mg 0,122 0,077 - 0,161 24 2091, 1331
Niacinækvivalent 8,80 NE 1003
Niacin 5,49 mg 5,4 3,4 - 7,5 24 1331, 2091
B6-vitamin 0,291 mg 0,26 0,16 - 0,54 24 1331, 2091
Pantothensyre 0,555 mg 0,56 0,25 - 1 24 2091, 1331
Biotin 4,07 µg 3,9 3,2 - 5,3 24 2091, 1331
Folat 4,60 µg 4,45 3,2 - 6,7 20 1331
B12-vitamin 0,854 µg 0,9 0,5 - 1,2 24 2091, 1331
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 51,9 mg 53 33,6 - 61 24 2091, 1331
Kalium, K 292 mg 293,5 227 - 343 24 2091, 1331
Calcium, Ca 6,11 mg 5,8 3,43 - 11,2 24 1331, 2091
Magnesium, Mg 18,2 mg 18,3 14,7 - 21,5 24 2091, 1331
Fosfor, P 160 mg 158 137 - 188 24 1331, 2091
Jern, Fe 0,430 mg 0,41 0,3 - 0,59 24 2091, 1331
Kobber, Cu 0,0485 mg 0,045 0,02 - 0,09 24 2091, 1331
Zink, Zn 1,26 mg 1,275 0,92 - 1,76 24 2091, 1331
Jod, I 0,900 µg 1003
Mangan, Mn 0,00913 mg 0,01 0,004 - 0,01 24 2091, 1331
Chrom, Cr 5,14 µg 0,041 - 7,3 130 2091, 1533
Selen, Se 7,15 µg 7,15 6,3 - 8 4 2091
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 0,502 µg 0,45 0,21 - 0,9 4 2091
Kviksølv, Hg 0,130 µg 0 0 - 2,3 126 1533
Arsen, As 2,00 µg 0 - 18 266 1102
Cadmium, Cd 1,90 µg 1 0 - 24 126 1533
Bly, Pb 5,60 µg 2,8 0 - 9,2 126 1533
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,255 1,28 2091
C16:0 5,159 25,8 2091
C17:0 0,075 0,378 2091
C18:0 3,075 15,4 2091
C20:0 0,047 0,236 2091
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,464 2,32 2091
C17:1,n-7 0,074 0,372 2091
C18:1,n-9 8,210 41,2 2091
C18:1,n-7 0,613 3,07 2091
C20:1,n-9 0,179 0,896 2091
C18:1,trans 0,051 0,253 2091
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,414 7,09 2091
C18:3,n-3 (ALA) 0,109 0,547 2091
C20:2,n-6 0,078 0,392 2091
C20:4,n-6 0,062 0,311 2091
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 8,612 43,2 1003
Sum monoumættede 9,597 48,1 1003
Sum polyumættede 1,663 8,34 1003
Transfedtsyrer, total 0,051 0,253 1003
Fedtsyrer, total 19,923 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,109 0,547 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,554 7,79 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 69 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 876 300 1059
Leucin 1310 450 1059
Lysin 1610 550 1059
Methionin 438 150 1059
Cystin 120 41 1059
Phenylalanin 672 230 1059
Tyrosin 613 210 1059
Threonin 759 260 1059
Tryptofan 199 68 1059
Valin 964 330 1059
Arginin 1080 370 1059
Histidin 672 230 1059
Alanin 1080 370 1059
Asparaginsyre 1610 550 1059
Glutaminsyre 2370 810 1059
Glycin 935 320 1059
Prolin 730 250 1059
Serin 701 240 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby