DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1172
Sprængt nakke, grisekød
Engelsk navn
Pork, neck, smoked, boiled
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1095 kJ 1003
Energi (kcal) 264 kcal 1003
Protein 19,5 g 1 1061
Protein fra Aminosyrer 15,4 g 1003
Protein, deklaration 19,5 g 1 1061
Kulhydrat difference 0,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,1 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 20,6 g 1 1061
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 2,11 g 1 1003
Aske 2,5 g 1003
Tørstof 42,7 g 1 1061
Vand 57,3 g 1 1061
Nitrogen 3,120 g 1 1061
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,439 µg 1003
D3-vitamin 0,169 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,108 µg 1300
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,628 mg 0,605 0,34 - 1,04 24 T 1117.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,121 mg 0,122 0,077 - 0,161 24 T 1117.0
Niacinækvivalent 9,03 NE 1003
Niacin 5,49 mg 5,4 3,4 - 7,5 24 T 1117.0
B6-vitamin 0,291 mg 0,26 0,16 - 0,54 24 T 1117.0
Folat 4,60 µg 4,45 3,2 - 6,7 20 T 1117.0
B12-vitamin 0,854 µg 0,9 0,5 - 1,2 24 T 1117.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Cholin 79,8 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 844 mg 1 1061
Kalium 261 mg 1 1061
Calcium 6,11 mg 5,8 3,43 - 11,2 24 T 1117.0
Magnesium 18,2 mg 18,3 14,7 - 21,5 24 T 1117.0
Jern 0,780 mg 1 1061
Kobber 0,0840 mg 1 1061
Zink 4,90 mg 1 1061
Selen 7,15 µg 7,15 6,3 - 8 4 T 1117.0
Fosfor 160 mg 158,0 137 - 188 24 T 1117.0
Jod 0,900 µg T 1117.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 0,0 1 1655
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum fedtsyrer 18,849 100 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 72 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 936 300 T 1112.0
Leucin 1400 450 T 1112.0
Lysin 1720 550 T 1112.0
Methionin 468 150 T 1112.0
Cystin 128 41 T 1112.0
Phenylalanin 718 230 T 1112.0
Tyrosin 655 210 T 1112.0
Threonin 811 260 T 1112.0
Tryptofan 212 68 T 1112.0
Valin 1030 330 T 1112.0
Arginin 1150 370 T 1112.0
Histidin 718 230 T 1112.0
Alanin 1150 370 T 1112.0
Asparaginsyre 1720 550 T 1112.0
Glutaminsyre 2530 810 T 1112.0
Glycin 998 320 T 1112.0
Prolin 780 250 T 1112.0
Serin 749 240 T 1112.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,915 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby