DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1181
Creme fraiche 38 %
Engelsk navn
Cream, cultured, 38 % fat
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1495 kJ 1003
Energi (kcal) 363 kcal 1003
Protein 2,1 g 1,9 - 2,61 19 2092, 1236
Protein fra Aminosyrer 1,7 g 1003
Protein, deklaration 2,1 g 1,86 - 2,56 19 1236, 2092
Kulhydrat difference 2,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,2 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 38,4 g 34,9 - 41,9 69 1236, 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,06 g 2 1003
Aske 0,4 g 0,445 0,41 - 0,48 2 2092
Tørstof 43,4 g 43,4 42,8 - 44 2 2092
Vand 56,6 g 56,6 56 - 57,2 2 2092
Nitrogen 0,332 g 0,298 - 0,41 19 1236, 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 276 RE 1003
Retinol 262 µg 261,5 193 - 330 2 2092
beta-Caroten 169 µg 1003
D-vitamin 0,380 µg 1003
D3-vitamin 0,380 µg 1003
E-vitamin 0,710 α-TE
alfa-Tokoferol 0,710 mg 0,71 0,61 - 0,81 2 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0180 mg 0,017 - 0,018 2 1046
Riboflavin (B2-vitamin) 0,173 mg 1 1046
Niacinækvivalent 0,450 NE 1003
Niacin 0,0630 mg 0,06 - 0,065 2 1046
B6-vitamin 0,0250 mg 0,023 - 0,026 2 1046
Pantothensyre 0,300 mg 1001
Biotin 1,40 µg 1001
Folat 10,00 µg 6 T 671
Frit folat 3,00 µg 1001
B12-vitamin 0,180 µg 0,16 - 0,2 2 1046
C-vitamin 0,1000 mg 1003
Ascorbinsyre 0,1000 mg 0,1 - 0,2 18 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 22,0 mg 22 21 - 23 2 2092
Kalium 90,5 mg 90,5 88 - 93 2 2092
Calcium 65,5 mg 52 - 81 20 2092, 1232
Magnesium 6,96 mg 5,3 - 8,7 20 2092, 1232
Jern 0,0602 mg 0,032 - 0,081 6 2092, 1043
Kobber 0,0125 mg 0,0125 0 - 0,025 2 2092
Zink 0,230 mg 0,23 0,2 - 0,26 2 2092
Mangan 0,00200 mg 0,002 0,001 - 0,003 2 2092
Krom 0,280 µg 0,28 0,1 - 0,46 2 2092
Molybdæn 20,0 µg 1001
Selen 2,30 µg 2,3 1,5 - 3,1 2 2092
Fosfor 59,1 mg 38 - 80 20 2092, 1232
Chlorid 0,0550 mg 0,055 0,05 - 0,06 2 2092
Jod 7,85 µg 7,85 7,6 - 8,1 2 2092
Nikkel 0,390 µg 0,39 0,01 - 0,77 2 2092
Cadmium 0,00200 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0 2 2092
Galaktose 0 g 20 1224, 2092
Glukose 0 g 20 2092, 1224
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 2,20 g 1,74 - 2,66 20 2092, 1224
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 0 2 2092
Sum disakkarider 2,19 g 1003
Sum sukkerarter 2,19 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,570 g 0,34 - 0,8 18 1224
D-mælkesyre 0,0300 g 0,01 - 0,14 18 1224
Mælkesyre 0,600 g 0,3 - 0,9 18 1224
Sum organiske syrer 0,600 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 1,372 3,78 2092
C6:0 0,961 2,64 2092
C8:0 0,532 1,46 2092
C10:0 1,178 3,24 2092
C12:0 1,332 3,67 2092
C14:0 3,917 10,8 2092
C15:0 0,417 1,15 2092
C16:0 11,266 31 2092
C18:0 4,283 11,8 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,320 0,883 2092
C16:1,n-7 0,560 1,54 2092
C18:1,n-7 0,257 0,709 2092
C18:1,n-9 6,948 19,1 2092
C18:1,trans 1,298 3,58 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,606 1,67 2092
C18:2,konjugeret 0,149 0,41 2092
C18:3,n-3 0,223 0,615 2092
C18:2,trans 0,303 0,835 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,332 0,914 2092
Sum mættede fedtsyrer 25,259 69,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 8,086 22,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,978 2,69 1003
Sum transfedtsyrer 1,601 4,41 1003
Sum fedtsyrer 36,256 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,223 0,615 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,606 1,67 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 126 mg 69 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 113 340 1059
Leucin 196 590 1059
Lysin 173 520 1059
Methionin 46 140 1059
Cystin 17 51 1059
Phenylalanin 100 300 1059
Tyrosin 90 270 1059
Threonin 70 210 1059
Tryptofan 23 70 1059
Valin 136 410 1059
Arginin 76 230 1059
Histidin 53 160 1059
Alanin 66 200 1059
Asparaginsyre 159 480 1059
Glutaminsyre 335 1010 1059
Glycin 50 150 1059
Prolin 163 490 1059
Serin 113 340 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945
Massefylde 1,0 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby