Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1280
Cultura, syrnet sødmælk (HISTORISK)
Engelsk navn
Milk, whole, cultured (HISTORIC)
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 265 kJ 1003
Energi, kcal 63 kcal 1003
total-N 0,549 g 0,455 - 0,643 60 T 1279
Protein, total 3,5 g 2,903 - 4,102 60 T 1279
Protein, deklaration 3,4 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 4,5 g 1003
kulhydrat, deklaration 4,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 3,6 g 3,1 - 4,1 233 T 1279
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g T 1279
Tørstof 12,4 g 233 T 1279
Vand 87,6 g 233 T 1279
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 32,3 RE 1003
Retinol 31,0 µg 1003
ß-caroten 16,0 µg 1003
D-vitamin 0,100 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,100 µg 1003
E-vitamin 0,090 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,090 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,045 mg 0,043 - 0,046 2 T 1279
B2-vitamin, riboflavin 0,203 mg 0,179 - 0,223 4 T 1279
Niacin 0,870 NE 1003
niacin 0,087 mg 0,080 - 0,094 2 T 1279
B6-vitamin 0,038 mg 0,034 - 0,041 2 T 1279
Pantothensyre 0,280 mg 0,280 0,25 - 0,31 2 T 12
Biotin 1,80 µg 1 T 12
Folat 6,00 µg 6 T 1279
B12-vitamin 0,180 µg 0,12 - 0,23 2 T 1279
C-vitamin 0,300 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,300 mg 0,1 - 0,8 20 T 1279
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 35,5 mg 35,5 34 - 37 2 T 1291
Kalium, K 153 mg 132 - 178 11 T 1291
Calcium, Ca 127 mg 108 - 146 24 T 1279
Magnesium, Mg 12,7 mg 10,8 - 14,6 24 T 1279
Phosphor, P 95,0 mg 81 - 109 27 T 1279
Jern, Fe 0,050 mg 0,050 - 0,056 2 T 1279
Kobber, Cu 0,015 mg 0,015 0,014 - 0,015 2 T 1291
Zink, Zn 0,540 mg 0,540 0,45 - 0,63 2 T 1291
Jod, I 10,7 µg 11,0 9,0 - 13 7 T 6
Mangan, Mn 0,009 mg 4 T 1279
Chrom, Cr 0,052 µg 0 - 0,221 18 1538
Selen, Se 1,30 µg 1006
Molybdæn, Mo 3,00 µg 1 - 7 4 T 1279
Nikkel, Ni 2,00 µg 0,4 - 7,0 4 T 1279
Kviksølv, Hg 0,030 µg 4 T 1279
Arsen, As 0,300 µg 2 T 1279
Cadmium, Cd 0,002 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly, Pb 0,089 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,890 g 0,76 - 1,02 18 T 1279
D-mælkesyre 0,030 g 0,01 - 0,11 18 T 1279
Citronsyre 0,020 g 0,01 - 0,06 19 T 1279
Organiske syrer, tot. 0,940 g 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g T 1279
Galaktose 0,060 g 0,01 - 0,12 19 T 1279
Glucose 0 g T 1279
Monosaccharider, total 0,060 g 1003
Lactose 3,78 g 3,13 - 4,43 19 T 1279
Maltose 0 g T 1279
Saccharose 0 g T 1279
Disaccharider, total 3,78 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 3,84 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,122 3,58 1227
C6:0 0,078 2,29 1227
C8:0 0,051 1,50 1227
C10:0 0,112 3,29 1227
C12:0 0,139 4,08 1227
C14:0 0,398 11,7 1227
C16:0 1,07 31,4 1227
C18:0 0,364 10,7 1227
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,051 1,50 1227
C16:1,n-7 0,078 2,29 1227
C18:1,n-9 0,798 23,5 1227
C20:1,n-11 0,041 1,20 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,075 2,20 1227
C18:3,n-3 0,027 0,79 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 2,33 68,6 1003
Sum monoumættede 0,968 28,4 1003
Sum polyumættede 0,102 3,00 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 3,40 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,027 0,79 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,075 2,20 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 14 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 192 350 T 1279
Leucin 340 620 T 1279
Lysin 302 550 T 1279
Methionin 88 160 T 1279
Cystin 21 38 T 1279
Phenylalanin 170 310 T 1279
Tyrosin 165 300 T 1279
Threonin 143 260 T 1279
Tryptofan 47 85 T 1279
Valin 236 430 T 1279
Arginin 121 220 T 1279
Histidin 93 170 T 1279
Alanin 115 210 T 1279
Asparaginsyre 280 510 T 1279
Glutaminsyre 664 1210 T 1279
Glycin 77 140 T 1279
Prolin 329 600 T 1279
Serin 192 350 T 1279

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby