DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1281
Kefir (HISTORISK)
Engelsk navn
Milk, cultured, kefir (HISTORIC)
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 249 kJ 1003
Energi (kcal) 60 kcal 1003
Protein 3,5 g 2,9 - 4,1 60 T 1279
Protein fra Aminosyrer 3,1 g 1003
Protein, deklaration 3,4 g 2,84 - 4,01 60 T 1279
Kulhydrat difference 3,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,6 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 3,6 g 3,1 - 4,1 233 T 1279
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g T 1279
Tørstof 12,4 g 233 T 1279
Vand 87,6 g 233 T 1279
Nitrogen 0,549 g 0,455 - 0,643 60 T 1279
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 32,3 RE 1003
Retinol 31,0 µg 1003
beta-Caroten 16,0 µg 1003
D-vitamin 0,1000 µg 1003
D3-vitamin 0,1000 µg 1003
E-vitamin 0,0900 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0900 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0450 mg 0,043 - 0,046 2 T 1279
Riboflavin (B2-vitamin) 0,203 mg 0,179 - 0,223 4 T 1279
Niacinækvivalent 0,865 NE 1003
Niacin 0,0870 mg 0,08 - 0,094 2 T 1279
B6-vitamin 0,0380 mg 0,034 - 0,041 2 T 1279
Pantotensyre 0,250 mg 0,25 0,25 - 0,25 1 T 12
Biotin 1,80 µg 1 T 12
Folat 21,0 µg 12 - 37 48 T 12
B12-vitamin 0,180 µg 0,12 - 0,23 2 T 1279
C-vitamin 0,300 mg 1003
Ascorbinsyre 0,300 mg 0,1 - 0,8 20 T 1279
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 35,5 mg 35,5 34 - 37 2 T 1291
Kalium 153 mg 132 - 178 11 T 1291
Calcium 127 mg 108 - 146 24 T 1279
Magnesium 12,7 mg 10,8 - 14,6 24 T 1279
Jern 0,0500 mg 0,05 - 0,056 2 T 1279
Kobber 0,0145 mg 0,014 0,014 - 0,015 2 T 1291
Zink 0,540 mg 0,54 0,45 - 0,63 2 T 1291
Mangan 0,00900 mg 4 T 1279
Krom 0,0520 µg 0 - 0,221 18 1538
Molybdæn 3,00 µg 1 - 7 4 T 1279
Selen 1,30 µg 1006
Fosfor 95,0 mg 81 - 109 27 T 1279
Jod 10,7 µg 11 9 - 13 7 T 6
Nikkel 2,00 µg 0,4 - 7 4 T 1279
Kviksølv 0,0300 µg 4 T 1279
Arsen 0,300 µg 2 T 1279
Cadmium 0,00200 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g T 1279
Galaktose 0,0600 g 0,01 - 0,12 19 T 1279
Glukose 0 g T 1279
Sum monosakkarider 0,0600 g 1003
Laktose 3,78 g 3,13 - 4,43 19 T 1279
Maltose 0 g T 1279
Sakkarose 0 g T 1279
Sum disakkarider 3,78 g 1003
Sum sukkerarter 3,84 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,890 g 0,76 - 1,02 18 T 1279
D-mælkesyre 0,0300 g 0,01 - 0,11 18 T 1279
Citronsyre 0,0200 g 0,01 - 0,06 19 T 1279
Sum organiske syrer 0,940 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,122 3,58 1227
C6:0 0,078 2,29 1227
C8:0 0,051 1,49 1227
C10:0 0,112 3,28 1227
C12:0 0,139 4,08 1227
C14:0 0,398 11,6 1227
C16:0 1,069 31,4 1227
C18:0 0,364 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,051 1,49 1227
C16:1,n-7 0,078 2,29 1227
C18:1,n-9 0,798 23,4 1227
C20:1,n-11 0,041 1,2 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,075 2,2 1227
C18:3,n-3 0,027 0,792 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 2,332 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,968 28,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,102 2,99 1003
Sum fedtsyrer 3,402 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,027 0,792 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,075 2,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 14 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 192 350 T 1279
Leucin 340 620 T 1279
Lysin 302 550 T 1279
Methionin 88 160 T 1279
Cystin 21 38 T 1279
Phenylalanin 170 310 T 1279
Tyrosin 165 300 T 1279
Threonin 143 260 T 1279
Tryptofan 47 85 T 1279
Valin 236 430 T 1279
Arginin 121 220 T 1279
Histidin 93 170 T 1279
Alanin 115 210 T 1279
Asparaginsyre 280 510 T 1279
Glutaminsyre 664 1210 T 1279
Glycin 77 140 T 1279
Prolin 329 600 T 1279
Serin 192 350 T 1279
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2023 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby