DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 12
Yoghurt naturel, sødmælk
Engelsk navn
Yogurt plain, whole milk
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 260 kJ 1003
Energi (kcal) 62 kcal 1003
Protein 3,8 g 3,4 - 4,66 67 2092, 1250, 1067, 1844
Protein fra Aminosyrer 3,4 g 1003
Protein, deklaration 3,7 g 3,33 - 4,56 67 1067, 2092, 1250, 1844
Kulhydrat difference 4,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,6 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 3,6 g 3,28 - 4 67 2092, 1067, 1844, 1250
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,12 g 67 1003
Aske 0,8 g 0,7 - 1,1 67 2092, 1844, 1250, 1067
Tørstof 12,2 g 10,8 - 14 67 1844, 1250, 2092, 1067
Vand 87,8 g 85,9 - 89,2 67 2092, 1067, 1250, 1844
Nitrogen 0,594 g 0,533 - 0,731 67 2092, 1250, 1067, 1844
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 29,9 RE 1003
Retinol 28,6 µg 19,1 - 38,5 49 2092, 1250, 1844
beta-Caroten 16,0 µg 1003
D-vitamin 0,1000 µg 1003
D3-vitamin 0,1000 µg 1003
E-vitamin 0,0200 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0200 mg 1 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0414 mg 0,03 - 0,053 67 2092, 1067, 1250, 1844
Riboflavin (B2-vitamin) 0,174 mg 0,13 - 0,24 67 2092, 1067, 1250, 1844
Niacinækvivalent 0,961 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,083 - 0,11 3 2092, 1046
B6-vitamin 0,0420 mg 0,034 - 0,05 3 2092, 1046
Pantothensyre 0,250 mg 0,25 0,25 - 0,25 1 2092
Biotin 1,80 µg 1 2092
Folat 21,0 µg 12 - 37 48 1250, 1844
Frit folat 126 µg 112 - 139 24 1250
B12-vitamin 0,220 µg 0,16 - 0,29 3 2092, 1046
C-vitamin 0,200 mg 1003
Ascorbinsyre 0,200 mg 0 - 0,5 38 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 46,5 mg 37 - 62 67 1067, 1250, 1844, 2092
Kalium 146 mg 126 - 175 67 2092, 1844, 1250, 1067
Calcium 135 mg 100 - 203 43 2092, 1067, 1844
Magnesium 11,7 mg 10,4 - 12,7 67 1067, 1844, 1250, 2092
Jern 0,0530 mg 0,022 - 0,119 67 1844, 1250, 1067, 2092
Kobber 0,00800 mg 0,008 0,008 - 0,008 1 2092
Zink 0,491 mg 0,34 - 1,91 67 2092, 1250, 1067, 1844
Mangan 0,00500 mg 1 2092
Krom 0,0524 µg 0 - 0,221 19 2092, 1538
Molybdæn 0 µg 3 1348
Selen 1,78 µg 1,2 - 2,74 12 1887, 2092
Fosfor 98,9 mg 87 - 111 38 1232, 2092
Chlorid 91,4 mg 75 - 109 41 2092, 1232, 1250
Jod 12,0 µg 1 2092
Nikkel 0,350 µg 1 2092
Cadmium 0,00200 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1 2092
Galaktose 1,13 g 0,88 - 1,4 36 2092, 1224
Glukose 0 g 1 2092
Sum monosakkarider 1,13 g 1003
Laktose 2,50 g 1,86 - 3,11 36 2092, 1224
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1 2092
Sum disakkarider 2,50 g 1003
Sum sukkerarter 3,63 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,600 g 0,36 - 0,84 35 1224
D-mælkesyre 0,450 g 0,12 - 0,78 35 1224
Mælkesyre 1,04 g 0,71 - 1,37 35 1224
Citronsyre 0,200 g 0,14 - 0,26 35 1224
Benzosyre 2,25 mg 2 - 2,5 1496
Sum organiske syrer 1,25 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,122 3,61 1227
C6:0 0,077 2,29 1227
C8:0 0,050 1,48 1227
C10:0 0,111 3,29 1227
C12:0 0,139 4,09 1227
C14:0 0,396 11,7 1227
C16:0 1,056 31,2 1227
C18:0 0,362 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,050 1,48 1227
C16:1,n-7 0,077 2,29 1227
C18:1,n-9 0,796 23,5 1227
C20:1,n-11 0,041 1,2 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,075 2,2 1227
C18:3,n-3 0,027 0,802 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 2,314 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,965 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,102 3 1003
Sum fedtsyrer 3,381 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,027 0,802 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,075 2,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 14 mg 67 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 202 340 1059
Leucin 362 610 1059
Lysin 338 570 1059
Methionin 95 160 1059
Cystin 25 42 1059
Phenylalanin 166 280 1059
Tyrosin 172 290 1059
Threonin 160 270 1059
Tryptofan 52 87 1059
Valin 255 430 1059
Arginin 131 220 1059
Histidin 101 170 1059
Alanin 125 210 1059
Asparaginsyre 333 560 1059
Glutaminsyre 736 1240 1059
Glycin 77 130 1059
Prolin 356 600 1059
Serin 208 350 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0210 mg 130 1475
Serotonin 0,00300 mg 1474
Tyramin 0,125 mg 25 1475
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945
Massefylde 1,0 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby