Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1310
Grønne ærter, dybfrost
Engelsk navn
Peas, green, frozen
Taxonomisk navn
Pisum sativum L.
Synonymer
Grønærter
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 310 kJ 1003
Energi, kcal 74 kcal 1003
total-N 0,976 g 0,752 - 1,120 4 1825
Protein, total 6,1 g 4,700 - 7,000 4 1825
Protein, deklaration 6,1 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 13,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 8,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 8,4 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g T 55
Kostfiber 4,7 g 4,04 - 5,20 8 1305
Fedt, total 0,7 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,6 - 0,8 4 1825
Tørstof 20,6 g 18,7 - 29,0 13 1305, 1879
Vand 79,4 g 71,000 - 81,300 13 1305, 1879
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 29,8 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 357 µg 350 - 364 2 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,030 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,030 mg 0,01 - 0,14 6 1056
K1-vitamin 70,0 µg 1001
B1-vitamin 0,283 mg 0,255 - 0,307 8 1305
B2-vitamin, riboflavin 0,098 mg 0,094 - 0,104 8 1305
Niacin 2,87 NE 1003
niacin 2,00 mg 1346
B6-vitamin 0,077 mg 0,067 - 0,090 8 1305
Pantothensyre 0,315 mg 1352
Biotin 3,00 µg 1,9 - 3,9 4 T 55
Folat 121 µg 109 - 133 8 1305
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 19,3 mg 1003
L-ascorbinsyre 19,3 mg 16,0 - 23,7 8 1305
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 2,00 mg 1001
Kalium, K 163 mg 158 - 172 8 1305
Calcium, Ca 35,0 mg 25 - 45,5 10 1015, 1030
Magnesium, Mg 25,8 mg 23,8 - 28,4 8 1305
Phosphor, P 91,8 mg 85,3 - 101 6 1015
Jern, Fe 1,35 mg 1,21 - 1,60 8 1305
Kobber, Cu 0,170 mg 0,16 - 0,19 4 1348
Zink, Zn 0,890 mg 0,80 - 1,08 8 1305
Jod, I 0,150 µg 0 - 0,55 5 T 55
Mangan, Mn 0,370 mg 0,22 - 0,48 4 1348
Chrom, Cr 1,40 µg 1,00 0 - 9 21 1531
Selen, Se 0,600 µg 0,200 0 - 4,6 21 1531
Molybdæn, Mo 20,0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 22,0 µg 23,0 5 - 43 21 1531
Kviksølv, Hg 0,200 µg 0,040 0 - 1,1 21 1531
Arsen, As 0,100 µg 0,000 0 - 0,5 21 1531
Cadmium, Cd 0,600 µg 0,700 0 - 1,3 21 1531
Bly, Pb 0,500 µg 0,000 0 - 3 21 1531
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,030 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,120 g 0,200 0 - 0,2 5 1879
Glucose 0,040 g 0,000 0 - 0,1 5 1879
Monosaccharider, total 0,160 g 1003
Maltose 0 g 1 1879
Saccharose 3,88 g 4,00 2,1 - 5,3 5 1879
Disaccharider, total 3,88 g 1003
Raffinose 0,080 g 0,000 0 - 0,4 5 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 5 1879
Sukkerarter, ialt 4,04 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,120 21,4 1001
C18:0 0,008 1,45 1001
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,048 8,53 1001
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,320 57,2 1001
C18:3,n-3 0,064 11,4 1001
C20:4,n-6 0,000 0,00 1001
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,128 22,9 1003
Sum monoumættede 0,048 8,57 1003
Sum polyumættede 0,384 68,6 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,560 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,064 11,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,320 57,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 224 230 1059
Leucin 332 340 1059
Lysin 361 370 1059
Methionin 49 50 1059
Cystin 18 18 1059
Phenylalanin 205 210 1059
Tyrosin 127 130 1059
Threonin 244 250 1059
Tryptofan 52 53 1059
Valin 264 270 1059
Arginin 722 740 1059
Histidin 90 92 1059
Alanin 381 390 1059
Asparaginsyre 439 450 1059
Glutaminsyre 732 750 1059
Glycin 176 180 1059
Prolin 185 190 1059
Serin 224 230 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby