DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 138
Danablu 50+
Engelsk navn
Cheese, Danish Blue, 50 % fidm.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1450 kJ 1003
Energi (kcal) 350 kcal 1003
Protein 20,5 g 20,53084 20,1 - 20,8 2 2092, 1067
Protein fra Aminosyrer 18,1 g 1003
Protein, deklaration 20,1 g 20,1125 19,7 - 20,4 2 2092, 1067
Kulhydrat difference 0,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 29,5 g 29,5 - 29,8 2051 2092, 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 3,67 g 1234 1003
Aske 4,6 g 4,57 4,24 - 4,9 2 1067, 2092
Tørstof 55,3 g 55,3 - 57,5 2051 1221, 2092
Vand 44,7 g 42,5 - 44,7 2051 1221, 2092
Nitrogen 3,218 g 3,218 3,16 - 3,27 2 2092, 1067
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 271 RE 1003
Retinol 260 µg 260 260 - 260 1 2092
beta-Caroten 130 µg 1003
D-vitamin 0,290 µg 1003
D3-vitamin 0,290 µg 1003
E-vitamin 0,810 α-TE
alfa-Tokoferol 0,810 mg 0,81 0,81 - 0,81 1 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 0,037 - 0,044 2 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,500 mg 0,305 - 0,603 4 1022
Niacinækvivalent 5,72 NE 1003
Niacin 1,000 mg 0,81 - 1,19 4 1018
B6-vitamin 0,230 mg 0,176 - 0,296 6 1025
Pantothensyre 1,73 mg 1,3 - 2,1 16 1346
Biotin 1,50 µg 1 - 3,6 1344
Folat 36,0 µg 34 - 38 34 1346
Frit folat 2,00 µg 255 1002
B12-vitamin 1,23 µg 1,16 - 1,34 3 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1470 mg 967 - 1970 1234 2092, 1221
Kalium 84,9 mg 84,85 73 - 96,7 2 1067, 2092
Calcium 619 mg 450 - 1080 59 1221, 2092
Magnesium 22,8 mg 20,3 - 23 12 2092, 1938
Jern 0,0840 mg 1 2092
Kobber 0,0510 mg 1 2092
Zink 4,04 mg 4,04 2,98 - 5,1 2 2092, 1067
Mangan 0,0150 mg 1 2092
Krom 0,780 µg 1 2092
Molybdæn 6,00 µg 1 1348
Selen 14,0 µg 1 2092
Fosfor 380 mg 250 - 580 59 1221, 2092
Chlorid 1480 mg 1 2092
Jod 10,4 µg 11 6,8 - 14 5 T 148
Nikkel 2,80 µg 1 2092
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1 2092
Galaktose 0 g 1 2092
Glukose 0 g 1 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1 2092
Sakkarose 0 g 1 2092
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,320 g 1217
D-mælkesyre 0,390 g 1217
Benzosyre 0,0300 mg 1495
Sum organiske syrer 0,710 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,915 3,28 2092
C6:0 0,646 2,31 2092
C8:0 0,344 1,23 2092
C10:0 0,807 2,89 2092
C12:0 0,979 3,51 2092
C14:0 2,971 10,6 2092
C15:0 0,301 1,08 2092
C16:0 8,718 31,2 2092
C18:0 3,003 10,7 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,269 0,965 2092
C16:1,n-7 0,452 1,62 2092
C18:1,n-7 0,301 1,08 2092
C18:1,n-9 5,705 20,4 2092
C18:1,trans 0,947 3,39 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,484 1,73 2092
C18:2,konjugeret 0,086 0,308 2092
C18:3,n-3 0,129 0,463 2092
C18:2,trans 0,183 0,656 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,635 2,27 2092
Sum mættede fedtsyrer 18,686 67 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,727 24,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,700 2,5 1003
Sum transfedtsyrer 1,130 4,05 1003
Sum fedtsyrer 27,878 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,129 0,463 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,484 1,73 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 98 mg 2051 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1130 350 1059
Leucin 1900 590 1059
Lysin 1640 510 1059
Methionin 579 180 1059
Cystin 74 23 1059
Phenylalanin 1060 330 1059
Tyrosin 1130 350 1059
Threonin 708 220 1059
Tryptofan 283 88 1059
Valin 1380 430 1059
Arginin 644 200 1059
Histidin 579 180 1059
Alanin 644 200 1059
Asparaginsyre 1450 450 1059
Glutaminsyre 4020 1250 1059
Glycin 418 130 1059
Prolin 2160 670 1059
Serin 1160 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 5,20 mg 0,001 - 13 11 1480
Serotonin 0 mg 1474
Tyramin 62,5 mg 1478
Putrescin 6,50 mg 0,005 - 13,1 4 1470
Cadaverin 15,8 mg 0,005 - 30,3 4 1470
Sum biogene aminer 90,0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby