DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 138
Danablu 50+
Engelsk navn
Cheese, Danish Blue, 50 % fidm.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1450 kJ 1003
Energi, kcal 350 kcal 1003
Nitrogen, total 3,218 g 3,218 3,16 - 3,27 2 1067, 2092
Protein, videnskabelig 20,5 g 20,53084 20,1 - 20,8 2 1067, 2092
Protein, deklaration 20,1 g 20,1125 19,7 - 20,4 2 2092, 1067
Kulhydrat, difference 0,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 29,5 g 29,5 - 29,8 2051 1221, 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 4,6 g 4,57 4,24 - 4,9 2 2092, 1067
Tørstof 55,3 g 55,3 - 57,5 2051 2092, 1221
Vand 44,7 g 42,5 - 44,7 2051 1221, 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 271 RE 1003
Retinol 260 µg 260 260 - 260 1 2092
D-vitamin 0,290 µg 1003
D3-vitamin 0,290 µg 1003
E-vitamin 0,810 α-TE
alfa-tokoferol 0,810 mg 0,81 0,81 - 0,81 1 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0400 mg 0,037 - 0,044 2 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,500 mg 0,305 - 0,603 4 1022
Niacinækvivalent 5,72 NE 1003
Niacin 1,000 mg 0,81 - 1,19 4 1018
B6-vitamin 0,230 mg 0,176 - 0,296 6 1025
Pantothensyre 1,73 mg 1,3 - 2,1 16 1346
Biotin 1,50 µg 1 - 3,6 1344
Folat 36,0 µg 34 - 38 34 1346
Frit folat 2,00 µg 255 1002
B12-vitamin 1,23 µg 1,16 - 1,34 3 1044
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1938
beta-caroten 130 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 1480 mg 1 2092
Natrium, Na 1470 mg 967 - 1970 1234 2092, 1221
Kalium, K 84,9 mg 84,85 73 - 96,7 2 2092, 1067
Calcium, Ca 619 mg 450 - 1080 59 2092, 1221
Magnesium, Mg 22,8 mg 20,3 - 23 12 1938, 2092
Fosfor, P 380 mg 250 - 580 59 2092, 1221
Jern, Fe 0,0840 mg 1 2092
Kobber, Cu 0,0510 mg 1 2092
Zink, Zn 4,04 mg 4,04 2,98 - 5,1 2 1067, 2092
Jod, I 10,4 µg 11 6,8 - 14 5 T 148
Mangan, Mn 0,0150 mg 1 2092
Chrom, Cr 0,780 µg 1 2092
Selen, Se 14,0 µg 1 2092
Molybdæn, Mo 6,00 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,80 µg 1 2092
Cadmium, Cd 0,01000 µg 1538
Bly, Pb 0,450 µg 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,320 g 1217
D-mælkesyre 0,390 g 1217
Benzoesyre 0,0300 mg 1495
Organiske syrer, tot. 0,710 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 5,20 mg 0,001 - 13 11 1480
Tyramin 62,5 mg 1478
Putrescin 6,50 mg 0,005 - 13,1 4 1470
Cadaverin 15,8 mg 0,005 - 30,3 4 1470
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1 2092
Galaktose 0 g 1 2092
Glukose 0 g 1 2092
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1 2092
Sakkarose 0 g 1 2092
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,915 3,28 2092
C6:0 0,646 2,31 2092
C8:0 0,344 1,23 2092
C10:0 0,807 2,89 2092
C12:0 0,979 3,51 2092
C14:0 2,971 10,6 2092
C15:0 0,301 1,08 2092
C16:0 8,718 31,2 2092
C18:0 3,003 10,7 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,269 0,965 2092
C16:1,n-7 0,452 1,62 2092
C18:1,n-9 5,705 20,4 2092
C18:1,n-7 0,301 1,08 2092
C18:1,trans 0,947 3,39 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,484 1,73 2092
C18:2,conjugerede 0,086 0,308 2092
C18:3,n-3 (ALA) 0,129 0,463 2092
C18:2,trans 0,183 0,656 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,635 2,27 2092
Sum mættede 18,686 67 1003
Sum monoumættede 6,727 24,1 1003
Sum polyumættede 0,700 2,5 1003
Transfedtsyrer, total 1,130 4,05 1003
Fedtsyrer, total 27,878 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,129 0,463 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,484 1,73 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 98 mg 2051 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1130 350 1059
Leucin 1900 590 1059
Lysin 1640 510 1059
Methionin 579 180 1059
Cystin 74 23 1059
Phenylalanin 1060 330 1059
Tyrosin 1130 350 1059
Threonin 708 220 1059
Tryptofan 283 88 1059
Valin 1380 430 1059
Arginin 644 200 1059
Histidin 579 180 1059
Alanin 644 200 1059
Asparaginsyre 1450 450 1059
Glutaminsyre 4020 1250 1059
Glycin 418 130 1059
Prolin 2160 670 1059
Serin 1160 360 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby