DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1485
Selleri, rod, dansk, rå
Engelsk navn
Celeriac, celery root, danish, raw
Taxonomisk navn
Apium graveolens var. rapaceum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 126 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 126 kJ 1003
Energi (kcal) 30 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 30 kcal 1003
Protein 1,4 g 1,312 1,18 - 1,68 7 2127
Protein fra Aminosyrer 0,9 g 1003
Protein, deklaration 1,4 g 1,312 1,18 - 1,68 7 2127
Kulhydrat difference 7,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,2 g 1003
Kostfibre 3,1 g 1003
Fedt 0,2 g 0,3 - 0,4 7 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,14 g 7 1003
Aske 1,0 g 0,96 0,79 - 1,2 7 2127
Tørstof 9,9 g 10,01 8,94 - 10,6 7 2127
Vand 90,1 g 89,99 89,3 - 91 7 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg - 5 7 2127
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,473 α-TE
alfa-Tokoferol 0,473 mg 0,209 0,168 - 1,33 7 2127
K1-vitamin 0 µg - 0,8 7 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0181 mg 0,02 0,016 - 0,032 7 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0493 mg 0,05 0,0398 - 0,0616 7 2127
Niacinækvivalent 0,607 NE 1003
Niacin 0,433 mg 0,438 0,25 - 0,594 7 2127
B6-vitamin 0,179 mg 0,183 0,145 - 0,205 7 2127
Pantotensyre 0,317 mg 0,292 0,257 - 0,533 7 2127
Biotin 4,89 µg 3,92 2,75 - 9,02 7 2127
Folat 50,7 µg 56,2 11,1 - 75,8 7 2127
C-vitamin 7,17 mg 7,15 4,87 - 9,49 7 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 55,3 mg 58,0 28 - 85 7 2127
Kalium 387 mg 400,0 280 - 440 7 2127
Calcium 37,1 mg 38,0 33 - 41 7 2127
Magnesium 13,1 mg 13,0 11 - 15 7 2127
Jern 0,419 mg 0,41 0,28 - 0,54 7 2127
Kobber 0,127 mg 0,12 0,09 - 0,17 7 2127
Zink 0,381 mg 0,37 0,28 - 0,57 7 2127
Mangan 0,266 mg 0,26 0,18 - 0,4 7 2127
Krom 0 µg - 5 7 2127
Molybdæn 0 µg - 1 7 2127
Selen 0,1000 µg 0,7 - 0,7 7 2127
Fosfor 58,0 mg 55,0 44 - 76 7 2127
Jod 0 µg - 5 7 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,143 g 0,5 - 0,5 7 2127
Galaktose 0 g - 0,2 7 2127
Glukose 0 g - 0,2 7 2127
Sum monosakkarider 0,143 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 7 2127
Maltose 0 g - 0,2 7 2127
Sakkarose 1,13 g 1,5 1,3 - 2 7 2127
Sum disakkarider 1,13 g 1003
Sum sukkerarter 1,27 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,370 g T 46.0
Uopløselige kostfibre 3,1 g 3,0 2,8 - 3,8 7 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,4 7 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,6 7 2127
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum fedtsyrer 0,126 100 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,221 2127
Isoleucin 41 2127
Leucin 68 2127
Lysin 69 2127
Methionin 0 2127
Cystin 15 2127
Phenylalanin 42 2127
Tyrosin 27 2127
Threonin 45 2127
Tryptofan 10 2127
Valin 65 2127
Arginin 40 2127
Histidin 18 2127
Alanin 49 2127
Asparaginsyre 231 2127
Glutaminsyre 251 2127
Glycin 39 2127
Prolin 34 2127
Serin 45 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 9,00 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 25 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby