DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 148
Ost, fast, 45+, alle typer
Engelsk navn
Cheese, firm, 45 % fidm., all varieties
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1394 kJ 1003
Energi, kcal 335 kcal 1003
Nitrogen, total 3,874 g 3,38 - 4,51 49 2092, 1067
Protein, videnskabelig 24,7 g 21,6 - 28,7 49 1067, 2092
Protein, deklaration 24,2 g 21,1 - 28,2 49 2092, 1067
Kulhydrat, difference 1,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 25,7 g 23,1 - 27,9 49 2092, 1067
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,7 g 3,62 3,45 - 3,81 5 2092
Tørstof 55,4 g 50,3 - 60,5 49 1067, 2092
Vand 44,6 g 39,5 - 49,7 49 1067, 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 230 RE 1003
Retinol 220 µg 215 205 - 240 5 2092
D-vitamin 0,260 µg 1003
D3-vitamin 0,260 µg 1003
E-vitamin 0,666 α-TE
alfa-tokoferol 0,666 mg 0,7 0,56 - 0,75 5 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0500 mg 0,026 - 0,065 6 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,330 mg 0,24 - 0,546 6 1022
Niacinækvivalent 5,78 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,08 - 0,16 5 1018
B6-vitamin 0,0900 mg 0,06 - 0,126 6 1025
Pantothensyre 0,340 mg 1352
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 1344
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211
Frit folat 1,000 µg 1375
B12-vitamin 1,38 µg 1,02 - 1,6 3 1044
C-vitamin 0,500 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,500 mg 1 1017
beta-caroten 114 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 1000 mg 1070 830 - 1100 5 2092
Natrium, Na 590 mg 609 478 - 670 5 2092
Kalium, K 65,0 mg 66 57 - 75 5 2092
Calcium, Ca 686 mg 686 624 - 750 5 2092
Magnesium, Mg 27,0 mg 23,1 - 32,1 49 2092, 1067
Fosfor, P 528 mg 310 - 670 243 2092, 1221
Jern, Fe 0,106 mg 0,107 0,086 - 0,126 5 2092
Kobber, Cu 0,0440 mg 0,045 0,04 - 0,047 5 2092
Zink, Zn 3,20 mg 3,18 3,03 - 3,35 5 2092
Jod, I 10,4 µg 11 6,8 - 14 5 2092
Mangan, Mn 0,0156 mg 0,016 0,013 - 0,018 5 2092
Chrom, Cr 0,178 µg 0,16 0 - 0,34 5 2092
Selen, Se 9,35 µg 6,91 - 13 15 1887, 2092
Molybdæn, Mo 6,00 µg 2 T 94
Nikkel, Ni 1,36 µg 1,16 0 - 2,9 5 2092
Kviksølv, Hg 0,0600 µg 5 T 94
Arsen, As 1,000 µg 5 T 94
Cadmium, Cd 0,01000 µg 1538
Bly, Pb 0,450 µg 1538
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 1480
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,1000 g 0,1 0 - 0,2 5 2092
Galaktose 0 g 0 5 2092
Glukose 0 g 0 5 2092
Monosaccharider, total 0,1000 g 1003
Laktose 0 g 0 5 2092
Sakkarose 0 g 0 5 2092
Disaccharider, total 0 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, total 0,1000 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,936 3,85 2092
C6:0 0,649 2,67 2092
C8:0 0,359 1,47 2092
C10:0 0,757 3,11 2092
C12:0 0,856 3,52 2092
C14:0 2,657 10,9 2092
C15:0 0,285 1,17 2092
C16:0 7,015 28,9 2092
C18:0 2,843 11,7 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,228 0,938 2092
C16:1,n-7 0,343 1,41 2092
C18:1,n-9 4,904 20,2 2092
C18:1,n-7 0,207 0,853 2092
C18:1,trans 0,961 3,96 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,400 1,64 2092
C18:2,conjugerede 0,104 0,426 2092
C18:3,n-3 (ALA) 0,184 0,758 2092
C18:2,trans 0,207 0,853 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,373 1,53 2092
Sum mættede 16,355 67,4 1003
Sum monoumættede 5,681 23,4 1003
Sum polyumættede 0,688 2,83 1003
Transfedtsyrer, total 1,168 4,81 1003
Fedtsyrer, total 24,265 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,184 0,758 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,400 1,64 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 85 mg 49 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1360 350 1059
Leucin 2290 590 1059
Lysin 1980 510 1059
Methionin 697 180 1059
Cystin 89 23 1059
Phenylalanin 1280 330 1059
Tyrosin 1360 350 1059
Threonin 852 220 1059
Tryptofan 341 88 1059
Valin 1670 430 1059
Arginin 775 200 1059
Histidin 697 180 1059
Alanin 775 200 1059
Asparaginsyre 1740 450 1059
Glutaminsyre 4840 1250 1059
Glycin 504 130 1059
Prolin 2600 670 1059
Serin 1400 360 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby