DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 148
Ost, fast, 45+, alle typer
Engelsk navn
Cheese, firm, 45 % fidm., all varieties
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1394 kJ 1003
Energi (kcal) 335 kcal 1003
Protein 24,7 g 21,6 - 28,7 49 1067, 2092
Protein fra Aminosyrer 21,8 g 1003
Protein, deklaration 24,2 g 21,1 - 28,2 49 2092, 1067
Kulhydrat difference 1,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,1 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 25,7 g 23,1 - 27,9 49 1067, 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,48 g 5 1003
Aske 3,7 g 3,62 3,45 - 3,81 5 2092
Tørstof 55,4 g 50,3 - 60,5 49 2092, 1067
Vand 44,6 g 39,5 - 49,7 49 2092, 1067
Nitrogen 3,874 g 3,38 - 4,51 49 2092, 1067
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 230 RE 1003
Retinol 220 µg 215 205 - 240 5 2092
beta-Caroten 114 µg 1003
D-vitamin 0,260 µg 1003
D3-vitamin 0,260 µg 1003
E-vitamin 0,666 α-TE
alfa-Tokoferol 0,666 mg 0,7 0,56 - 0,75 5 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 0,026 - 0,065 6 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,330 mg 0,24 - 0,546 6 1022
Niacinækvivalent 5,78 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,08 - 0,16 5 1018
B6-vitamin 0,0900 mg 0,06 - 0,126 6 1025
Pantothensyre 0,340 mg 1352
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 1344
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211
Frit folat 1,000 µg 1375
B12-vitamin 1,38 µg 1,02 - 1,6 3 1044
C-vitamin 0,500 mg 1003
Ascorbinsyre 0,500 mg 1 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 590 mg 609 478 - 670 5 2092
Kalium 65,0 mg 66 57 - 75 5 2092
Calcium 686 mg 686 624 - 750 5 2092
Magnesium 27,0 mg 23,1 - 32,1 49 2092, 1067
Jern 0,106 mg 0,107 0,086 - 0,126 5 2092
Kobber 0,0440 mg 0,045 0,04 - 0,047 5 2092
Zink 3,20 mg 3,18 3,03 - 3,35 5 2092
Mangan 0,0156 mg 0,016 0,013 - 0,018 5 2092
Krom 0,178 µg 0,16 0 - 0,34 5 2092
Molybdæn 6,00 µg 2 T 94
Selen 9,35 µg 6,91 - 13 15 2092, 1887
Fosfor 528 mg 310 - 670 243 2092, 1221
Chlorid 1000 mg 1070 830 - 1100 5 2092
Jod 10,4 µg 11 6,8 - 14 5 2092
Nikkel 1,36 µg 1,16 0 - 2,9 5 2092
Kviksølv 0,0600 µg 5 T 94
Arsen 1,000 µg 5 T 94
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,1000 g 0,1 0 - 0,2 5 2092
Galaktose 0 g 0 5 2092
Glukose 0 g 0 5 2092
Sum monosakkarider 0,1000 g 1003
Laktose 0 g 0 5 2092
Sakkarose 0 g 0 5 2092
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0,1000 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,936 3,85 2092
C6:0 0,649 2,67 2092
C8:0 0,359 1,47 2092
C10:0 0,757 3,11 2092
C12:0 0,856 3,52 2092
C14:0 2,657 10,9 2092
C15:0 0,285 1,17 2092
C16:0 7,015 28,9 2092
C18:0 2,843 11,7 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,228 0,938 2092
C16:1,n-7 0,343 1,41 2092
C18:1,n-7 0,207 0,853 2092
C18:1,n-9 4,904 20,2 2092
C18:1,trans 0,961 3,96 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,400 1,64 2092
C18:2,konjugeret 0,104 0,426 2092
C18:3,n-3 0,184 0,758 2092
C18:2,trans 0,207 0,853 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,373 1,53 2092
Sum mættede fedtsyrer 16,355 67,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 5,681 23,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,688 2,83 1003
Sum transfedtsyrer 1,168 4,81 1003
Sum fedtsyrer 24,265 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,184 0,758 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,400 1,64 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 85 mg 49 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1360 350 1059
Leucin 2290 590 1059
Lysin 1980 510 1059
Methionin 697 180 1059
Cystin 89 23 1059
Phenylalanin 1280 330 1059
Tyrosin 1360 350 1059
Threonin 852 220 1059
Tryptofan 341 88 1059
Valin 1670 430 1059
Arginin 775 200 1059
Histidin 697 180 1059
Alanin 775 200 1059
Asparaginsyre 1740 450 1059
Glutaminsyre 4840 1250 1059
Glycin 504 130 1059
Prolin 2600 670 1059
Serin 1400 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 1480
Serotonin 0 mg 1474
Sum biogene aminer 3,50 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby