DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1492
Rucola, rå
Engelsk navn
Arugula, rocket, raw
Taxonomisk navn
Eruca vesicaria (Linnaeus, 1753) (Cavanilles, 1802)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 89 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 89 kJ 1003
Energi (kcal) 21 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 21 kcal 1003
Protein 3,3 g 3,375 2,68 - 3,56 8 2127
Protein fra Aminosyrer 2,2 g 1003
Protein, deklaration 3,3 g 3,375 2,68 - 3,56 8 2127
Kulhydrat difference 2,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,1 g 1003
Kostfibre 2,4 g 1003
Fedt 0,3 g 0,35 0,3 - 0,7 8 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,08 g 8 1003
Aske 1,7 g 1,645 1,48 - 1,95 8 2127
Tørstof 7,7 g 7,725 6,63 - 8,73 8 2127
Vand 92,3 g 92,27 91,2 - 93,3 8 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 419 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 2520 µg 2450, 1870 - 3340 8 2127
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,48 α-TE
alfa-Tokoferol 1,48 mg 1,52 0,932 - 2,07 8 2127
K1-vitamin 53,9 µg 55,2 30,3 - 74 8 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0530 mg 0,052 0,042 - 0,066 8 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,207 mg 0,209 0,172 - 0,241 8 2127
Niacinækvivalent 1,57 NE 1003
Niacin 0,701 mg 0,628 0,386 - 1,09 8 2127
B6-vitamin 0,196 mg 0,192 0,154 - 0,238 8 2127
Pantotensyre 0,414 mg 0,422 0,368 - 0,459 8 2127
Biotin 2,86 µg 3,28 1,17 - 4,47 8 2127
Folat 131 µg 130,5 101 - 168 8 2127
C-vitamin 24,7 mg 21,6 9,24 - 56,2 8 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 30,8 mg 32,0 5,8 - 52 8 2127
Kalium 426 mg 450,0 290 - 490 8 2127
Calcium 268 mg 270,0 200 - 360 8 2127
Magnesium 39,9 mg 40,0 23 - 56 8 2127
Jern 1,57 mg 1,55 0,75 - 2,3 8 2127
Kobber 0,381 mg 0,145 0,06 - 1,9 8 2127
Zink 0,356 mg 0,295 0,12 - 0,93 8 2127
Mangan 0,411 mg 0,39 0,18 - 0,69 8 2127
Krom 1640 µg 10,5 8 - 13000 8 2127
Molybdæn 31,4 µg 24,5 1,1 - 120 8 2127
Selen 4,83 µg 1,8 1,7 - 25 8 2127
Fosfor 47,3 mg 45,5 40 - 58 8 2127
Jod 2,00 µg 6 - 10 8 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 8 2127
Galaktose 0 g - 0,2 8 2127
Glukose 0 g - 0,2 8 2127
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2127
Maltose 0 g - 0,2 8 2127
Sakkarose 0 g - 0,2 8 2127
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2190
Uopløselige kostfibre 2,0 g 2,0 1,5 - 2,6 8 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,4 g 0,4 0,3 - 0,5 8 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,3 8 2127
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,523 2127
Isoleucin 105 2127
Leucin 186 2127
Lysin 167 2127
Methionin 39 2127
Cystin 37 2127
Phenylalanin 149 2127
Tyrosin 90 2127
Threonin 121 2127
Tryptofan 52 2127
Valin 155 2127
Arginin 176 2127
Histidin 62 2127
Alanin 136 2127
Asparaginsyre 265 2127
Glutaminsyre 424 2127
Glycin 122 2127
Prolin 99 2127
Serin 119 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 15,3 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby