DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 15
Blomme, rå
Engelsk navn
Plum, raw
Taxonomisk navn
Prunus domestica L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 199 kJ 1003
Energi (kcal) 47 kcal 1003
Protein 0,5 g 0,4 - 0,7 8 1825, 1073
Protein fra Aminosyrer 0,3 g 1003
Protein, deklaration 0,5 g 0,4 - 0,7 8 1825, 1073
Kulhydrat difference 12,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 10,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 10,8 g 1003
Kostfibre 1,6 g 1,4 - 1,7 3 1825
Fedt 0,3 g 0,2 - 0,3 3 1825, 1073
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 3 1003
Aske 0,6 g 0,3 - 0,9 8 1825, 1073
Tørstof 13,5 g 5,8 - 18,3 16 1808, 1878, 1073
Vand 86,5 g 81,7 - 94,2 16 1878, 1808, 1073
Nitrogen 0,086 g 0,064 - 0,112 8 1073, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 6,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 80,0 µg 75 38 - 139 6 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,400 α-TE
alfa-Tokoferol 0,400 mg 0,11 - 0,7 3 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0200 mg 0,016 - 0,022 5 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0250 mg 0,02 - 0,035 6 1022
Niacinækvivalent 0,463 NE 1003
Niacin 0,400 mg 0,29 - 0,46 10 1018
B6-vitamin 0,0450 mg 0,031 - 0,067 5 1025
Pantothensyre 0,150 mg 1344
Biotin 0 µg 1344
Folat 3,00 µg 1344
Frit folat 1,000 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 5,00 mg 1003
Ascorbinsyre 5,00 mg 2 - 9 5 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3,00 mg 2,7 - 4 3 1058
Kalium 140 mg 113 - 169 3 1058
Calcium 8,57 mg 5,88 - 16 11 1030, 1015
Magnesium 5,00 mg 3,9 - 7,1 3 1058
Jern 0,140 mg 0,05 - 0,2 9 1043
Kobber 0,0630 mg 0,044 - 0,103 8 1103
Zink 0,0910 mg 0,066 - 0,114 8 1103
Mangan 0,1000 mg 0,077 - 0,12 4 1348
Krom 0,300 µg 0,2 0 - 1,2 29 1506
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 0,114 µg 0 - 0,7 61 1817, 1506
Fosfor 19,6 mg 14,3 - 25,6 6 1015
Jod 0,400 µg 0,15 - 0,6 5 1055
Nikkel 6,67 µg 0 - 22,3 74 1539, 1817
Kviksølv 0,0400 µg 0 - 0,2 29 1506
Arsen 0,0200 µg 0,01 0 - 0,1 29 1506
Cadmium 0,0700 µg 0 - 0,39 74 1817, 1539
Bly 0,500 µg 0,1 - 5 74 1817, 1539
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 2,32 g 2 0,6 - 4,6 5 1878
Glukose 3,32 g 3,3 1,9 - 4,5 5 1878
Sum monosakkarider 5,64 g 1003
Laktose 0 g 1314
Maltose 0 g 0 2 1878
Sakkarose 3,52 g 2,5 0,6 - 7,6 5 1878
Sum disakkarider 3,52 g 1003
Sum sukkerarter 9,16 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 1,66 g 0,3 0,2 - 6,5 5 1878
Sum sukkeralkoholer 1,66 g 1003
Stivelse 0 g 1314
Cellulose 0,430 g 1314
Lignin 0,360 g 1314
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,600 mg 1496
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,044 18,3 1039
C18:0 0,014 5,83 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,017 7,08 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,110 45,8 1039
C18:3,n-3 0,055 22,9 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,058 24,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,017 7,08 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,165 68,7 1003
Sum fedtsyrer 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,055 22,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,110 45,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 15 180 1059
Leucin 23 270 1059
Lysin 21 240 1059
Methionin 3 33 1059
Cystin 2 22 1059
Phenylalanin 16 190 1059
Tyrosin 9 100 1059
Threonin 15 180 1059
Tryptofan 4 44 1059
Valin 19 220 1059
Arginin 12 140 1059
Histidin 9 100 1059
Alanin 19 220 1059
Asparaginsyre 95 1110 1059
Glutaminsyre 22 260 1059
Glycin 15 180 1059
Prolin 18 210 1059
Serin 28 320 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,470 mg 2 1487
Tyramin 0,0300 mg 3 1485
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 8 3 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby