DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1552
Laks, atlantisk, opdræt, koldrøget
Engelsk navn
Salmon, Atlantic, aquaculture, cold smoked
Taxonomisk navn
Salmo salar (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 711 kJ 1003
Energi (kcal) 170 kcal 1003
Protein 20,9 g 20,68 18,4 - 22,9 13 2068, 2131
Protein fra Aminosyrer 17,7 g 1003
Protein, deklaration 20,9 g 20,68 18,4 - 22,9 13 2068, 2131
Kulhydrat difference 1,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,6 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 8,9 g 1 2131
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 3,02 g 3 1003
Aske 4,2 g 4,14 3,27 - 5,06 13 2068, 2131
Tørstof 35,6 g 34,8 33,3 - 40,7 13 2068, 2131
Vand 64,4 g 65,2 59,3 - 66,7 13 2068, 2131
Nitrogen 3,337 g 3,31 2,95 - 3,67 13 2068, 2131
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 6,45 RE 1003
Retinol 6,45 µg 6,45 3,8 - 9,1 2 2068
D-vitamin 3,56 µg 1003
D3-vitamin 2,80 µg 1 2131
D2-vitamin µg 1 2131
25-hydroxy D3-vitamin 0,304 µg 0,3 0,265 - 0,345 3 2068, 2131
25-hydroxy D2-vitamin µg 1 2131
E-vitamin 2,24 α-TE
alfa-Tokoferol 2,24 mg 2,235 2,12 - 2,35 2 2068
Thiamin (B1-vitamin) 0,260 mg 0,26 0,23 - 0,29 2 2068
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0825 mg 0,082 0,081 - 0,084 2 2068
Niacinækvivalent 11,2 NE 1003
Niacin 7,50 mg 7,5 7,3 - 7,7 2 2068
B6-vitamin 0,655 mg 0,655 0,63 - 0,68 2 2068
Pantotensyre 0,995 mg 0,995 0,92 - 1,07 2 2068
Biotin 2,85 µg 2,85 2,8 - 2,9 2 2068
B12-vitamin 4,60 µg 4,6 4,6 - 4,6 2 2068
Cholin 89,0 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1210 mg 1180, 1140 - 1300 3 2068, 2131
Kalium 408 mg 425,0 369 - 430 3 2068, 2131
Calcium 5,90 mg 1 2131
Magnesium 28,2 mg 27,8 26,9 - 30 3 2068, 2131
Jern 0,223 mg 0,228 0,211 - 0,23 3 2068, 2131
Kobber 0,0360 mg 0,035 0,03 - 0,043 3 2068, 2131
Zink 0,340 mg 0,34 0,33 - 0,35 3 2068, 2131
Mangan 0,0113 mg 0,011 0,01 - 0,013 3 2068, 2131
Krom µg 1 2131
Molybdæn µg 1 2131
Selen 17,3 µg 18,0 16 - 18 3 2068, 2131
Fosfor 248 mg 246,0 239 - 260 3 2068, 2131
Chlorid 1900 mg 1900, 1860 - 1940 2 2068
Jod 5,90 µg 8,7 8,7 - 9 3 2068, 2131
Nikkel 0,750 µg 0,75 0,68 - 0,82 2 2068
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1 1655
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2131
C6:0 2131
C8:0 2131
C10:0 2131
C12:0 2131
C13:0 2131
C14:0 0,170 2,41 2131
C15:0 2131
C16:0 0,730 10,3 2131
C17:0 2131
C18:0 0,200 2,84 2131
C20:0 2131
C21:0 2131
C22:0 2131
C23:0 2131
C24:0 2131
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 2131
C14:1,n-5 2131
C15:1,n-5 2131
C16:1,n-7 0,180 2,55 2131
C17:1,n-7 2131
C18:1,n-7 0,220 3,12 2131
C18:1,n-9 2,890 41 2131
C20:1,n-9 0,260 3,69 2131
C20:1,n-11 2131
C22:1,n-9 2131
C22:1,n-11 0,150 2,13 2131
C24:1,n-9 2131
C14:1,n-5,trans 2131
C16:1,n-7,trans 2131
C18:1,trans 2131
C20:1,trans 2131
C22:1,trans 2131
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,990 14 2131
C18:3,n-3 0,460 6,53 2131
C18:3,n-6 2131
C18:4,n-3 2131
C20:2,n-6 2131
C20:3,n-3 2131
C20:3,n-6 2131
C20:4,n-6 2131
C20:5,n-3 0,200 2,84 2131
C22:2,n-6 2131
C22:4,n-6 2131
C22:5,n-3 2131
C22:5,n-6 2131
C22:6,n-3 0,370 5,25 2131
C18:2,trans 2131
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,220 3,12 2131
Sum mættede fedtsyrer 1,100 15,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,700 52,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,020 28,6 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 7,040 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,030 14,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,990 14 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1030 310 T 30.0
Leucin 1640 490 T 30.0
Lysin 1870 560 T 30.0
Methionin 634 190 T 30.0
Cystin 133 40 T 30.0
Phenylalanin 834 250 T 30.0
Tyrosin 701 210 T 30.0
Threonin 934 280 T 30.0
Tryptofan 220 66 T 30.0
Valin 1200 360 T 30.0
Arginin 2340 700 T 30.0
Histidin 467 140 T 30.0
Alanin 1270 380 T 30.0
Asparaginsyre 1970 590 T 30.0
Glutaminsyre 2740 820 T 30.0
Glycin 1000 300 T 30.0
Prolin 734 220 T 30.0
Serin 801 240 T 30.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,791 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby