DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1553
Laks, atlantisk, opdræt, varmrøget
Engelsk navn
Salmon, atlantic, aquaculture, hot smoked
Taxonomisk navn
Salmo salar
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,872 1003
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1108 kJ 1003
Energi, kcal 267 kcal 1003
Nitrogen, total 3,612 g 3,58 3,26 - 4,01 13 2068, 2131
Protein, videnskabelig 20,1 g 19,91038462 17,9 - 22,5 13 2131, 2068
Protein, deklaration 20,1 g 19,91038462 17,9 - 22,5 13 2131, 2068
Kulhydrat, difference 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 20,7 g 1 2131
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,3 g 2,29 1,64 - 2,99 13 2131, 2068
Tørstof 43,1 g 43,1 37,4 - 50 13 2068, 2131
Vand 56,9 g 56,9 50 - 62,6 13 2068, 2131
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 12,0 RE 1003
Retinol 12,0 µg 12 7,4 - 16,6 2 2068
D-vitamin 9,44 µg 1003
D3-vitamin 6,68 µg 5,95 5,37 - 8,71 3 2068, 2131
D2 ergocalciferol µg 1 2131
25-hydroxy D3-vitamin 0,553 µg 0,56 0,36 - 0,74 3 2131, 2068
25-hydroxyergocalciferol µg 1 2131
E-vitamin 3,80 α-TE
alfa-tokoferol 3,80 mg 3,8 3,2 - 4,4 2 2068
B1-vitamin 0,265 mg 0,265 0,26 - 0,27 2 2068
B2-vitamin, riboflavin 0,114 mg 0,1145 0,108 - 0,121 2 2068
Niacinækvivalent 12,0 NE 1003
Niacin 8,05 mg 8,05 7,6 - 8,5 2 2068
B6-vitamin 0,515 mg 0,515 0,47 - 0,56 2 2068
Pantothensyre 1,14 mg 1,14 1,13 - 1,15 2 2068
Biotin 4,90 µg 4,9 4,3 - 5,5 2 2068
B12-vitamin 5,20 µg 5,2 4,5 - 5,9 2 2068
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 859 mg 859 777 - 941 2 2068
Natrium, Na 519 mg 535 431 - 590 3 2131, 2068
Kalium, K 393 mg 392 376 - 410 3 2131, 2068
Calcium, Ca 9,70 mg 9,5 9,3 - 10,3 3 2131, 2068
Magnesium, Mg 27,6 mg 28 26,8 - 28 3 2131, 2068
Fosfor, P 246 mg 250 234 - 254 3 2068, 2131
Jern, Fe 0,337 mg 0,28 0,22 - 0,51 3 2131, 2068
Kobber, Cu 0,0470 mg 0,045 0,04 - 0,056 3 2131, 2068
Zink, Zn 0,329 mg 0,38 0,193 - 0,413 3 2068, 2131
Jod, I 6,00 µg 1 2131
Mangan, Mn 0,01000 mg 0,013 0,01 - 0,017 3 2068, 2131
Chrom, Cr 0,339 µg 0,3655 0,365 - 0,65 3 2131, 2068
Selen, Se 7,40 µg 1 2131
Molybdæn, Mo µg 1 2131
Nikkel, Ni 0,495 µg 0,495 0,35 - 0,64 2 2068
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2131
C6:0 2131
C8:0 2131
C10:0 0,000 0 2131, 2068
C12:0 2131
C13:0 2131
C14:0 0,390 2,16 2131
C15:0 2131
C16:0 1,730 9,58 2131
C17:0 2131
C18:0 0,450 2,49 2131
C20:0 2131
C21:0 2131
C22:0 2131
C23:0 2131
C24:0 2131
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 2131
C14:1,n-5 2131
C15:1 2131
C16:1,n-7 0,400 2,21 2131
C17:1,n-7 2131
C18:1,n-9 7,060 39,1 2131
C18:1,n-7 0,520 2,88 2131
C20:1,n-9 0,840 4,65 2131
C20:1,n-11 2131
C22:1,n-9 0,120 0,664 2131
C22:1,n-11 0,450 2,49 2131
C24:1,n-9 2131
C14:1,trans 2131
C16:1,trans 2131
C18:1,trans 2131
C20:1,trans 2131
C22:1,trans 2131
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,510 13,9 2131
C18:3,n-3 (ALA) 1,250 6,92 2131
C18:3,n-6 2131
C18:4,n-3 0,120 0,664 2131
C20:2,n-6 0,250 1,38 2131
C22:2,n-6 2131
C22:4,n-6 2131
C22:5,n-6 2131
C20:3,n-3 0,120 0,664 2131
C20:4,n-6 2131
C20:3,n-6 2131
C20:5,n-3 (EPA) 0,420 2,32 2131
C22:5,n-3 0,210 1,16 2131
C22:6,n-3 (DHA) 0,630 3,49 2131
C18:2,trans 2131
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,580 3,21 2131
Sum mættede 2,570 14,2 1003
Sum monoumættede 9,390 52 1003
Sum polyumættede 5,510 30,5 1003
Transfedtsyrer, total 0,000 0 1003
Fedtsyrer, total 18,050 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 2,750 15,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,760 15,2 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1120 310 T 30
Leucin 1770 490 T 30
Lysin 2020 560 T 30
Methionin 686 190 T 30
Cystin 144 40 T 30
Phenylalanin 903 250 T 30
Tyrosin 759 210 T 30
Threonin 1010 280 T 30
Tryptofan 238 66 T 30
Valin 1300 360 T 30
Arginin 2530 700 T 30
Histidin 506 140 T 30
Alanin 1370 380 T 30
Asparaginsyre 2130 590 T 30
Glutaminsyre 2960 820 T 30
Glycin 1080 300 T 30
Prolin 795 220 T 30
Serin 867 240 T 30

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby