DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1553
Laks, atlantisk, opdræt, varmrøget
Engelsk navn
Salmon, atlantic, aquaculture, hot smoked
Taxonomisk navn
Salmo salar (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1108 kJ 1003
Energi (kcal) 267 kcal 1003
Protein 20,1 g 19,91 17,9 - 22,5 13 2068, 2131
Protein fra Aminosyrer 19,1 g 1003
Protein, deklaration 20,1 g 19,91 17,9 - 22,5 13 2068, 2131
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 20,7 g 1 2131
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,30 g 3 1003
Aske 2,3 g 2,29 1,64 - 2,99 13 2068, 2131
Tørstof 43,1 g 43,1 37,4 - 50 13 2068, 2131
Vand 56,9 g 56,9 50 - 62,6 13 2068, 2131
Nitrogen 3,612 g 3,58 3,26 - 4,01 13 2068, 2131
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 12,0 RE 1003
Retinol 12,0 µg 12,0 7,4 - 16,6 2 2068
D-vitamin 8,06 µg 1003
D3-vitamin 6,68 µg 5,95 5,37 - 8,71 3 2068, 2131
D2-vitamin µg 1 2131
25-hydroxy D3-vitamin 0,553 µg 0,56 0,36 - 0,74 3 2068, 2131
25-hydroxy D2-vitamin µg 1 2131
E-vitamin 3,80 α-TE
alfa-Tokoferol 3,80 mg 3,8 3,2 - 4,4 2 2068
Thiamin (B1-vitamin) 0,265 mg 0,265 0,26 - 0,27 2 2068
Riboflavin (B2-vitamin) 0,114 mg 0,114 0,108 - 0,121 2 2068
Niacinækvivalent 12,0 NE 1003
Niacin 8,05 mg 8,05 7,6 - 8,5 2 2068
B6-vitamin 0,515 mg 0,515 0,47 - 0,56 2 2068
Pantotensyre 1,14 mg 1,14 1,13 - 1,15 2 2068
Biotin 4,90 µg 4,9 4,3 - 5,5 2 2068
B12-vitamin 5,20 µg 5,2 4,5 - 5,9 2 2068
Cholin 89,0 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 519 mg 535,0 431 - 590 3 2068, 2131
Kalium 393 mg 392,0 376 - 410 3 2068, 2131
Calcium 9,70 mg 9,5 9,3 - 10,3 3 2068, 2131
Magnesium 27,6 mg 28,0 26,8 - 28 3 2068, 2131
Jern 0,337 mg 0,28 0,22 - 0,51 3 2068, 2131
Kobber 0,0470 mg 0,045 0,04 - 0,056 3 2068, 2131
Zink 0,329 mg 0,38 0,193 - 0,413 3 2068, 2131
Mangan 0,01000 mg 0,013 0,013 - 0,017 3 2068, 2131
Krom 0,339 µg 0,365 0,365 - 5 3 2068, 2131
Molybdæn µg 1 2131
Selen 7,40 µg 1 2131
Fosfor 246 mg 250,0 234 - 254 3 2068, 2131
Chlorid 859 mg 859,0 777 - 941 2 2068
Jod 6,00 µg 1 2131
Nikkel 0,495 µg 0,495 0,35 - 0,64 2 2068
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1 1655
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2131
C6:0 2131
C8:0 2131
C10:0 0,000 0,0 2068, 2131
C12:0 2131
C13:0 2131
C14:0 0,358 2,16 2131
C15:0 2131
C16:0 1,587 9,58 2131
C17:0 2131
C18:0 0,413 2,49 2131
C20:0 2131
C21:0 2131
C22:0 2131
C23:0 2131
C24:0 2131
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 2131
C14:1,n-5 2131
C15:1,n-5 2131
C16:1,n-7 0,367 2,21 2131
C17:1,n-7 2131
C18:1,n-7 0,477 2,88 2131
C18:1,n-9 6,477 39,1 2131
C20:1,n-9 0,771 4,65 2131
C20:1,n-11 2131
C22:1,n-9 0,110 0,664 2131
C22:1,n-11 0,413 2,49 2131
C24:1,n-9 2131
C14:1,n-5,trans 2131
C16:1,n-7,trans 2131
C18:1,trans 2131
C20:1,trans 2131
C22:1,trans 2131
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,303 13,9 2131
C18:3,n-3 1,147 6,92 2131
C18:3,n-6 2131
C18:4,n-3 0,110 0,664 2131
C20:2,n-6 0,229 1,38 2131
C20:3,n-3 0,110 0,664 2131
C20:3,n-6 2131
C20:4,n-6 2131
C20:5,n-3 0,385 2,32 2131
C22:2,n-6 2131
C22:4,n-6 2131
C22:5,n-3 0,193 1,16 2131
C22:5,n-6 2131
C22:6,n-3 0,578 3,49 2131
C18:2,trans 2131
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,532 3,21 2131
Sum mættede fedtsyrer 2,358 14,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 8,615 52 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 5,055 30,5 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 16,560 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 2,523 15,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,532 15,2 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1120 310 T 30.0
Leucin 1770 490 T 30.0
Lysin 2020 560 T 30.0
Methionin 686 190 T 30.0
Cystin 144 40 T 30.0
Phenylalanin 903 250 T 30.0
Tyrosin 759 210 T 30.0
Threonin 1010 280 T 30.0
Tryptofan 238 66 T 30.0
Valin 1300 360 T 30.0
Arginin 2530 700 T 30.0
Histidin 506 140 T 30.0
Alanin 1370 380 T 30.0
Asparaginsyre 2130 590 T 30.0
Glutaminsyre 2960 820 T 30.0
Glycin 1080 300 T 30.0
Prolin 795 220 T 30.0
Serin 867 240 T 30.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby