DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1609
Hvid hvede brød, groft, store, industrifremstillet
Engelsk navn
Bread, wheat, white wheat, wholw grain, industrially produced
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 2007
FCF 0,897 1003
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 942 kJ 1003
Energi, kcal 223 kcal 1003
Nitrogen, total 1,380 g 1 1979
Protein, videnskabelig 7,9 g 1 1979
Protein, deklaration 8,6 g 1 1979
Kulhydrat, difference 47,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 40,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 39,4 g 1003
Kostfibre 7,8 g 1 1979
Fedt, total 1,7 g 1 1979
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,9 g 1 1979
Tørstof 59,4 g 1 1979
Vand 40,6 g 1 1979
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 847 mg 1 1979
Natrium, Na 486 mg 1 1979
Kalium, K 183 mg 1 1979
Calcium, Ca 23,7 mg 1 1979
Magnesium, Mg 36,0 mg 1 1979
Fosfor, P 130 mg 1 1979
Jern, Fe 1,52 mg 1 1979
Kobber, Cu 0,160 mg 1 1979
Zink, Zn 1,11 mg 1 1979
Mangan, Mn 0,940 mg 1 1979
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,007 0,486 1979
C12:0 0,003 0,22 1979
C14:0 0,011 0,68 1979
C15:0 0,004 0,278 1979
C16:0 0,290 18,7 1979
C18:0 0,076 4,92 1979
C20:0 0,004 0,237 1979
C22:0 0,005 0,33 1979
C24:0 0,003 0,209 1979
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,014 0,907 1979
C18:1,n-9 0,269 17,4 1979
C18:1,n-7 0,014 0,9 1979
C20:1,n-11 0,007 0,434 1979
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,780 50,5 1979
C18:3,n-3 (ALA) 0,042 2,74 1979
C18:2,trans 0,005 0,33 1979
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,008 0,544 1979
Sum mættede 0,404 26,1 1003
Sum monoumættede 0,304 19,6 1003
Sum polyumættede 0,822 53,2 1003
Transfedtsyrer, total 0,005 0,33 1003
Fedtsyrer, total 1,543 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,042 2,74 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,780 50,5 1003

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby