DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1612
Grisekød, hakket, 10-15% fedt, råt
Engelsk navn
Pork, mince, 10-15% fat, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 2007
FCF 0,873 1003
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 705 kJ 1003
Energi, kcal 169 kcal 1003
Nitrogen, total 3,148 g 3,136 2,86 - 3,34 11 1029
Protein, videnskabelig 18,9 g 18,78 17 - 20 11 1029
Protein, deklaration 18,9 g 18,78 17 - 20 11 1029
Kulhydrat, difference 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 10,4 g 10,2 7,6 - 12,5 11 1029
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,0 g 1 0,96 - 1,11 11 1029
Tørstof 30,3 g 30,2 28,9 - 32 11 1029
Vand 69,7 g 69,8 68 - 71,1 11 1029
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 7,20 RE 1003
Retinol 7,20 µg 1 1029
D-vitamin 0,586 µg 11 2054
E-vitamin 0,539 α-TE
alfa-tokoferol 0,539 mg 0,53 0,36 - 0,7 11 1029
B1-vitamin 0,723 mg 0,67 0,57 - 0,94 11 1029
B2-vitamin, riboflavin 0,191 mg 0,186 0,164 - 0,224 11 1029
Niacinækvivalent 9,55 NE 1003
Niacin 5,98 mg 6 5,1 - 7,6 11 1029
B6-vitamin 0,322 mg 0,32 0,25 - 0,47 11 1029
Pantothensyre 0,706 mg 0,7 0,53 - 0,87 11 1029
Biotin 2,96 µg 2,9 2 - 4,2 11 1029
Folat 4,29 µg 3,6 2,3 - 7,1 11 1029
B12-vitamin 0,718 µg 0,7 0,5 - 1 11 1029
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 58,9 mg 58 53 - 67 11 1029
Kalium, K 331 mg 330 300 - 370 11 1029
Calcium, Ca 7,73 mg 7 4,3 - 12,6 11 1029
Magnesium, Mg 20,8 mg 21,1 18,7 - 23,6 11 1029
Fosfor, P 190 mg 192 153 - 217 11 1029
Jern, Fe 0,879 mg 0,88 0,7 - 1,03 11 1029
Kobber, Cu 0,0701 mg 0,069 0,055 - 0,093 11 1029
Zink, Zn 2,18 mg 2,2 1,7 - 2,5 11 1029
Mangan, Mn 0,00945 mg 0,01 0,007 - 0,013 11 1029
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,001 0,014 1029
C12:0 0,012 0,131 1029
C14:0 0,151 1,66 1029
C16:0 2,221 24,4 1029
C18:0 1,166 12,8 1029
C20:0 0,015 0,164 1029
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 1029
C16:1,n-7 0,312 3,43 1029
C18:1,n-9 3,531 38,9 1029
C18:1,n-7 0,327 3,6 1029
C20:1,n-11 0,076 0,832 1029
C18:1,trans 0,048 0,529 1029
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,951 10,4 1029
C18:3,n-3 (ALA) 0,102 1,12 1029
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,163 1,79 1029
Sum mættede 3,566 39,2 1003
Sum monoumættede 4,245 46,7 1003
Sum polyumættede 1,053 11,6 1003
Transfedtsyrer, total 0,048 0,529 1003
Fedtsyrer, total 9,076 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,102 1,12 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,951 10,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 59 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 976 310 T 779
Leucin 1480 470 T 779
Lysin 1760 560 T 779
Methionin 504 160 T 779
Cystin 132 42 T 779
Phenylalanin 724 230 T 779
Tyrosin 661 210 T 779
Threonin 850 270 T 779
Tryptofan 214 68 T 779
Valin 1070 340 T 779
Arginin 1170 370 T 779
Histidin 755 240 T 779
Alanin 1130 360 T 779
Asparaginsyre 1760 560 T 779
Glutaminsyre 2610 830 T 779
Glycin 913 290 T 779
Prolin 724 230 T 779
Serin 787 250 T 779

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby