DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1612
Grisekød, hakket, 10-15% fedt, råt
Engelsk navn
Pork, mince, 10-15% fat, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 705 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 705 kJ 1003
Energi (kcal) 169 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 169 kcal 1003
Protein 18,9 g 18,78 17 - 20 11 1029
Protein, deklaration 18,9 g 18,78 17 - 20 11 1029
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 10,4 g 10,2 7,6 - 12,5 11 1029
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,15 g 11 1003
Aske 1,0 g 1,0 0,96 - 1,11 11 1029
Tørstof 30,3 g 30,2 28,9 - 32 11 1029
Vand 69,7 g 69,8 68 - 71,1 11 1029
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 7,20 RE 1003
Retinol 7,20 µg 1 1029
D-vitamin 0,586 µg 11 2054
E-vitamin 0,539 α-TE
alfa-Tokoferol 0,539 mg 0,53 0,36 - 0,7 11 1029
Thiamin (B1-vitamin) 0,723 mg 0,67 0,57 - 0,94 11 1029
Riboflavin (B2-vitamin) 0,191 mg 0,186 0,164 - 0,224 11 1029
Niacinækvivalent 9,82 NE 1003
Niacin 5,98 mg 6,0 5,1 - 7,6 11 1029
B6-vitamin 0,322 mg 0,32 0,25 - 0,47 11 1029
Pantotensyre 0,706 mg 0,7 0,53 - 0,87 11 1029
Biotin 2,96 µg 2,9 2 - 4,2 11 1029
Folat 4,29 µg 3,6 2,3 - 7,1 11 1029
B12-vitamin 0,718 µg 0,7 0,5 - 1 11 1029
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 58,9 mg 58,0 53 - 67 11 1029
Kalium 331 mg 330,0 300 - 370 11 1029
Calcium 7,73 mg 7,0 4,3 - 12,6 11 1029
Magnesium 20,8 mg 21,1 18,7 - 23,6 11 1029
Jern 0,879 mg 0,88 0,7 - 1,03 11 1029
Kobber 0,0701 mg 0,069 0,055 - 0,093 11 1029
Zink 2,18 mg 2,2 1,7 - 2,5 11 1029
Mangan 0,00945 mg 0,01 0,007 - 0,013 11 1029
Selen 7,15 µg 7,15 6,3 - 8 4 T 1117.0
Fosfor 190 mg 192,0 153 - 217 11 1029
Jod 0,900 µg T 1117.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1 1655
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,001 0,014 1029
C12:0 0,012 0,131 1029
C14:0 0,151 1,66 1029
C16:0 2,221 24,4 1029
C18:0 1,166 12,8 1029
C20:0 0,015 0,164 1029
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1029
C16:1,n-7 0,312 3,43 1029
C18:1,n-7 0,327 3,6 1029
C18:1,n-9 3,531 38,9 1029
C20:1,n-11 0,076 0,832 1029
C18:1,trans 0,048 0,529 1029
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,951 10,4 1029
C18:3,n-3 0,102 1,12 1029
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,163 1,79 1029
Sum mættede fedtsyrer 3,566 39,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 4,245 46,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,053 11,6 1003
Sum transfedtsyrer 0,048 0,529 1003
Sum fedtsyrer 9,076 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,102 1,12 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,951 10,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 65 mg 65,0 60 - 71 11 1029
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,148 1029
Isoleucin 1030 310 T 779.0
Leucin 1560 470 T 779.0
Lysin 1850 560 T 779.0
Methionin 530 160 T 779.0
Cystin 140 42 T 779.0
Phenylalanin 760 230 T 779.0
Tyrosin 700 210 T 779.0
Threonin 890 270 T 779.0
Tryptofan 230 68 T 779.0
Valin 1130 340 T 779.0
Arginin 1230 370 T 779.0
Histidin 790 240 T 779.0
Alanin 1190 360 T 779.0
Asparaginsyre 1850 560 T 779.0
Glutaminsyre 2750 830 T 779.0
Glycin 960 290 T 779.0
Prolin 760 230 T 779.0
Serin 830 250 T 779.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 61,5 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 2007
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,873 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby