DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1655
Laks, atlantisk, opdræt, gravad
Engelsk navn
Salmon, atlantic, aquaculture, gravad
Taxonomisk navn
Salmo salar (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 710 kJ 1003
Energi (kcal) 170 kcal 1003
Protein 20,4 g 20,46 18,6 - 21,8 14 2068, 2131
Protein fra Aminosyrer 17,3 g 1003
Protein, deklaration 20,4 g 20,46 18,6 - 21,8 14 2068, 2131
Kulhydrat difference 2,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,7 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 8,6 g 1 2131
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 3,38 g 3 1003
Aske 4,6 g 4,5 3,22 - 5,47 14 2068, 2131
Tørstof 36,2 g 35,9 34 - 39,5 14 2068, 2131
Vand 63,8 g 64,1 60,5 - 66 14 2068, 2131
Nitrogen 3,257 g 3,275 2,98 - 3,49 14 2068, 2131
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 0,0 0,0 - 2 2 2068
D-vitamin 4,57 µg 1003
D3-vitamin 3,80 µg 3,5 3,16 - 4,73 3 2068, 2131
D2-vitamin µg 1 2131
25-hydroxy D3-vitamin 0,308 µg 0,295 0,289 - 0,34 3 2068, 2131
25-hydroxy D2-vitamin µg 1 2131
E-vitamin 2,60 α-TE
alfa-Tokoferol 2,60 mg 2,595 2,59 - 2,6 2 2068
Thiamin (B1-vitamin) 0,260 mg 0,26 0,25 - 0,27 2 2068
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0920 mg 0,092 0,088 - 0,096 2 2068
Niacinækvivalent 10,9 NE 1003
Niacin 7,35 mg 7,35 7 - 7,7 2 2068
B6-vitamin 0,695 mg 0,695 0,68 - 0,71 2 2068
Pantotensyre 0,940 mg 0,94 0,85 - 1,03 2 2068
Biotin 3,05 µg 3,05 2,9 - 3,2 2 2068
Folat 5,90 µg 1 2135
B12-vitamin 4,55 µg 4,55 4,4 - 4,7 2 2068
C-vitamin 0 mg 1 2135
Cholin 89,0 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1350 mg 1280, 1270 - 1500 3 2068, 2131
Kalium 397 mg 410,0 364 - 417 3 2068, 2131
Calcium 13,3 mg 13,0 12,4 - 14,5 3 2068, 2131
Magnesium 27,9 mg 28,0 26,6 - 29 3 2068, 2131
Jern 0,347 mg 0,36 0,29 - 0,39 3 2068, 2131
Kobber 0,0387 mg 0,034 0,03 - 0,052 3 2068, 2131
Zink 0,353 mg 0,35 0,33 - 0,38 3 2068, 2131
Mangan 0,0503 mg 0,05 0,048 - 0,053 3 2068, 2131
Krom 2,55 µg 1,05 1,05 - 6,6 3 2068, 2131
Molybdæn µg 1 2131
Selen 18,7 µg 19,0 16 - 21 3 2068, 2131
Fosfor 236 mg 240,0 226 - 243 3 2068, 2131
Chlorid 2120 mg 2120, 2090 - 2150 2 2068
Jod 5,77 µg 6,9 6,9 - 10,4 3 2068, 2131
Nikkel 1,40 µg 1,4 1,3 - 1,5 2 2068
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0 g 1 2135
Sum disakkarider 1,30 g 1 2135
Sum sukkerarter 1,30 g 1003
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2131
C6:0 2131
C8:0 2131
C10:0 2131
C12:0 2131
C13:0 2131
C14:0 0,160 2,4 2131
C15:0 2131
C16:0 0,690 10,3 2131
C17:0 2131
C18:0 0,190 2,85 2131
C20:0 2131
C21:0 2131
C22:0 2131
C23:0 2131
C24:0 2131
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 2131
C14:1,n-5 2131
C15:1,n-5 2131
C16:1,n-7 0,170 2,55 2131
C17:1,n-7 2131
C18:1,n-7 0,200 3 2131
C18:1,n-9 2,720 40,8 2131
C20:1,n-9 0,250 3,75 2131
C20:1,n-11 2131
C22:1,n-9 2131
C22:1,n-11 0,150 2,25 2131
C24:1,n-9 2131
C14:1,n-5,trans 2131
C16:1,n-7,trans 2131
C18:1,trans 2131
C20:1,trans 2131
C22:1,trans 2131
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,930 13,9 2131
C18:3,n-3 0,450 6,75 2131
C18:3,n-6 2131
C18:4,n-3 2131
C20:2,n-6 2131
C20:3,n-3 2131
C20:3,n-6 2131
C20:4,n-6 2131
C20:5,n-3 0,190 2,85 2131
C22:2,n-6 2131
C22:4,n-6 2131
C22:5,n-3 2131
C22:5,n-6 2131
C22:6,n-3 0,350 5,25 2131
C18:2,trans 2131
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,210 3,15 2131
Sum mættede fedtsyrer 1,040 15,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,490 52,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,920 28,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 6,660 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,990 14,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,930 13,9 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1010 310 T 30.0
Leucin 1600 490 T 30.0
Lysin 1820 560 T 30.0
Methionin 619 190 T 30.0
Cystin 130 40 T 30.0
Phenylalanin 814 250 T 30.0
Tyrosin 684 210 T 30.0
Threonin 912 280 T 30.0
Tryptofan 215 66 T 30.0
Valin 1170 360 T 30.0
Arginin 2280 700 T 30.0
Histidin 456 140 T 30.0
Alanin 1240 380 T 30.0
Asparaginsyre 1920 590 T 30.0
Glutaminsyre 2670 820 T 30.0
Glycin 977 300 T 30.0
Prolin 717 220 T 30.0
Serin 782 240 T 30.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,774 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby