DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1658
Laks, atlantisk, opdræt, rå
Engelsk navn
Salmon, atlantic, aquaculture, raw
Taxonomisk navn
Salmo salar (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 947 kJ 1003
Energi (kcal) 228 kcal 1003
Protein 15,8 g 15,86 12,3 - 18,4 24 2068, 2131
Protein fra Aminosyrer 16,5 g 1003
Protein, deklaration 15,8 g 15,86 12,3 - 18,4 24 2068, 2131
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 18,3 g 18,9 11,9 - 24,1 12 2131
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,12 g 14 1003
Aske 1,1 g 1,05 0,81 - 2,1 24 2068, 2131
Tørstof 35,3 g 35,12 30,9 - 40,8 24 2068, 2131
Vand 64,7 g 64,88 59,1 - 69,1 24 2068, 2131
Nitrogen 3,117 g 3,12 2,55 - 3,54 24 2068, 2131
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 7,05 RE 1003
Retinol 7,05 µg 7,05 6,4 - 7,7 2 2068
D-vitamin 7,86 µg 1003
D3-vitamin 6,07 µg 6,48 2,3 - 7,3 14 2068, 2131
D2-vitamin 0 µg - 0,05 12 2131
25-hydroxy D3-vitamin 0,718 µg 0,655 0,37 - 1,51 14 2068, 2131
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg - 0,03 12 2131
E-vitamin 3,30 α-TE
alfa-Tokoferol 3,30 mg 3,3 3,1 - 3,5 2 2068
Thiamin (B1-vitamin) 0,250 mg 0,25 0,24 - 0,26 2 2068
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0700 mg 0,07 0,07 - 0,07 2 2068
Niacinækvivalent 11,1 NE 1003
Niacin 7,65 mg 7,65 7,6 - 7,7 2 2068
B6-vitamin 0,635 mg 0,635 0,61 - 0,66 2 2068
Pantotensyre 0,810 mg 0,81 0,7 - 0,92 2 2068
Biotin 2,75 µg 2,75 2,7 - 2,8 2 2068
B12-vitamin 4,10 µg 4,1 3,7 - 4,5 2 2068
C-vitamin 2,05 mg 1003
Ascorbinsyre 2,05 mg 2,12 1,21 - 2,73 4 2068
Cholin 78,5 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 46,8 mg 42,0 33 - 80 14 2068, 2131
Kalium 362 mg 369,0 300 - 420 14 2068, 2131
Calcium 8,68 mg 8,8 6,1 - 11 12 2131
Magnesium 25,6 mg 25,5 23 - 28 14 2068, 2131
Jern 0,222 mg 0,22 0,16 - 0,35 14 2068, 2131
Kobber 0,0379 mg 0,04 0,02 - 0,06 14 2068, 2131
Zink 0,317 mg 0,315 0,27 - 0,4 14 2068, 2131
Mangan 0,00229 mg 0,007 - 0,015 14 2068, 2131
Krom 0,413 µg 1,91 - 5 14 2068, 2131
Molybdæn 0 µg - 100 12 2131
Selen 16,6 µg 16,0 3,5 - 26 14 2068, 2131
Fosfor 219 mg 220,0 190 - 240 14 2068, 2131
Chlorid 131 mg 131,0 101 - 161 2 2068
Jod 2,74 µg 5,6 - 7,7 14 2068, 2131
Nikkel 2,60 µg 2,6 0,5 - 4,7 2 2068
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1 1655
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2131
C6:0 0,000 0,0 2131
C8:0 0,000 0,0 2131
C10:0 0,000 0,0 2131
C12:0 0,000 0,0 2131
C13:0 0,000 0,0 2131
C14:0 0,378 2,47 2131
C15:0 0,000 0,0 2131
C16:0 1,442 9,43 2131
C17:0 0,000 0,0 2131
C18:0 0,386 2,52 2131
C20:0 0,000 0,0 2131
C21:0 0,000 0,0 2131
C22:0 0,000 0,0 2131
C23:0 0,000 0,0 2131
C24:0 0,000 0,0 2131
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0,0 2131
C14:1,n-5 0,000 0,0 2131
C15:1,n-5 0,000 0,0 2131
C16:1,n-7 0,407 2,66 2131
C17:1,n-7 0,000 0,0 2131
C18:1,n-7 0,468 3,06 2131
C18:1,n-9 6,074 39,7 2131
C20:1,n-9 0,658 4,3 2131
C20:1,n-11 0,000 0,0 2131
C22:1,n-9 0,026 0,169 2131
C22:1,n-11 0,413 2,7 2131
C24:1,n-9 0,000 0,0 2131
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2131
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2131
C18:1,trans 0,000 0,0 2131
C20:1,trans 0,000 0,0 2131
C22:1,trans 0,000 0,0 2131
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,049 13,4 2131
C18:3,n-3 0,908 5,94 2131
C18:3,n-6 0,000 0,0 2131
C18:4,n-3 0,074 0,485 2131
C20:2,n-6 0,180 1,17 2131
C20:3,n-3 0,018 0,114 2131
C20:3,n-6 0,000 0,0 2131
C20:4,n-6 0,000 0,0 2131
C20:5,n-3 0,414 2,71 2131
C22:2,n-6 0,000 0,0 2131
C22:4,n-6 0,000 0,0 2131
C22:5,n-3 0,202 1,32 2131
C22:5,n-6 0,000 0,0 2131
C22:6,n-3 0,657 4,3 2131
C18:2,trans 0,000 0,0 2131
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,527 3,45 2131
Sum mættede fedtsyrer 2,206 14,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 8,046 52,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 4,503 29,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 15,283 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 2,274 14,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,229 14,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 52 mg 51,5 51 - 52 2 2068
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 966 310 T 30.0
Leucin 1530 490 T 30.0
Lysin 1750 560 T 30.0
Methionin 592 190 T 30.0
Cystin 125 40 T 30.0
Phenylalanin 779 250 T 30.0
Tyrosin 655 210 T 30.0
Threonin 873 280 T 30.0
Tryptofan 206 66 T 30.0
Valin 1120 360 T 30.0
Arginin 2180 700 T 30.0
Histidin 436 140 T 30.0
Alanin 1180 380 T 30.0
Asparaginsyre 1840 590 T 30.0
Glutaminsyre 2560 820 T 30.0
Glycin 935 300 T 30.0
Prolin 686 220 T 30.0
Serin 748 240 T 30.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 8 12 2131
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,834 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby