DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1671
Rugbrød, fuldkorn, industrifremstillet
Engelsk navn
Rye bread, dark, whole grains, industrially produced
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 843 kJ 1003
Energi (kcal) 200 kcal 1003
Protein 5,1 g 5,072 3,84 - 6,82 35 1309, 1257
Protein, deklaration 5,5 g 5,437 4,12 - 7,31 35 1309, 1257
Kulhydrat difference 45,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 37,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 37,0 g 1003
Kostfibre 8,5 g 8,5 6,7 - 9,5 35 1309, 1257
Fedt 1,4 g 1,3 0,8 - 3,9 35 1309, 1257
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 1,05 g 27 1003
Aske 2,1 g 2,03 1,62 - 3,19 35 1309, 1257
Tørstof 54,4 g 54,1 52,7 - 57,6 35 1309, 1257
Vand 45,6 g 45,9 42,4 - 47,3 35 1309, 1257
Nitrogen 0,874 g 0,87 0,66 - 1,17 35 1309, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1 1655
beta-Caroten 0 µg 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 0,200 α-TE
alfa-Tokoferol 0,200 mg 0,12 - 0,34 4 T 310.0
alfa-Tokotrienol 0,300 mg 0,16 - 0,52 4 T 310.0
K1-vitamin 0 µg 1 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,176 mg 0,173 0,14 - 0,246 51 1011, 1309, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0654 mg 0,065 0,054 - 0,076 35 1309, 1257
Niacinækvivalent 1,18 NE 2 1003
Niacin 0,610 mg 0,58 0,47 - 0,91 20 1309
B6-vitamin 0,152 mg 0,15 0,13 - 0,18 15 1257
Pantotensyre 0,223 mg 0,23 0,16 - 0,29 20 1309
Biotin 4,52 µg 4,45 4,2 - 5 6 1309
Folat 24,1 µg 24,0 18 - 37 35 1309, 1257
B12-vitamin 0 µg 15 T 310.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 421 mg 416,0 323 - 515 27 2097
Kalium 247 mg 245,0 211 - 325 35 1309, 1257
Calcium 25,5 mg 25,0 17,1 - 39,4 35 1309, 1257
Magnesium 48,8 mg 48,0 38,9 - 73,5 35 1309, 1257
Rubidium 310 µg 280 - 340 7 T 310.0
Jern 1,59 mg 1,56 1,15 - 2,03 35 1309, 1257
Kobber 0,179 mg 0,176 0,09 - 0,28 35 1309, 1257
Zink 1,38 mg 1,37 1,06 - 1,79 35 1309, 1257
Mangan 1,22 mg 1,2 1,04 - 1,64 20 1309
Krom 6,73 µg 6,85 2,16 - 14,4 20 1309
Molybdæn 10,00 µg 7 T 310.0
Cobolt 4,00 µg 3 - 6 7 T 310.0
Selen 0,826 µg 0,705 0,28 - 2 20 1309
Aluminium 1,50 mg 0,6 - 2,5 7 T 310.0
Silicium 10,00 mg 7 - 16 7 T 310.0
Bor 90,0 µg 80 - 110 7 T 310.0
Fosfor 158 mg 160,0 134 - 198 35 1309, 1257
Fluor 60,0 µg 50 - 90 7 T 310.0
Chlorid 840 mg 830,0 590 - 1510 51 1309, 2006, 1257
Brom 200 µg 100 - 300 7 T 310.0
Jod 22,9 µg 21,3 11,9 - 58 36 1309, 2006
Nikkel 3,94 µg 3,75 2,23 - 6,9 20 1309
Kviksølv 0,710 µg 0,45 0,0 - 2,4 20 T 310.0
Arsen 1,30 µg 0,0 0,0 - 8,2 20 T 310.0
Cadmium 0,907 µg 0,84 0,63 - 1,52 20 1309
Bly 0,500 µg 0,0 - 2,6 21 T 310.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,380 g T 310.0
Glukose 0,520 g T 310.0
Sum monosakkarider 0,900 g 1003
Laktose 0 g T 310.0
Maltose 2,27 g T 310.0
Sakkarose 0,610 g T 310.0
Sum disakkarider 2,88 g 1003
Sum sukkerarter 3,78 g 1003
Stivelse/Glykogen 32,7 g 32,6 28,6 - 38,8 35 1309, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1309
C10:0 0,000 0,0 1309
C12:0 0,000 0,0 1309
C14:0 0,000 0,0 1309
C16:0 0,204 16 1309
C18:0 0,023 1,81 1309
C20:0 0,000 0,0 1309
C22:0 0,003 0,269 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,122 1309
C18:1,n-7 0,023 1,78 1309
C18:1,n-9 0,282 22,2 1309
C20:1,n-11 0,014 1,13 1309
C18:1,trans 0,000 0,0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,615 48,5 1309
C18:3,n-3 0,101 7,99 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,231 18,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,321 25,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,716 56,5 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 1,267 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,101 7,99 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,615 48,5 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 240 240 T 7.0
Leucin 410 410 T 7.0
Lysin 210 210 T 7.0
Methionin 96 95 T 7.0
Cystin 91 90 T 7.0
Phenylalanin 280 280 T 7.0
Tyrosin 120 120 T 7.0
Threonin 210 210 T 7.0
Tryptofan 71 70 T 7.0
Valin 340 340 T 7.0
Arginin 270 270 T 7.0
Histidin 140 140 T 7.0
Alanin 300 300 T 7.0
Asparaginsyre 410 410 T 7.0
Glutaminsyre 1370 1350 T 7.0
Glycin 290 290 T 7.0
Prolin 560 550 T 7.0
Serin 280 280 T 7.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,875 1 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby