DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1676
Rugbrød, med sigtet mel (soft) og fedtrige frø, detailbageri
Engelsk navn
Rye bread, with siftings (soft) and high fat seeds, retail bakery
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1
FCF 0,875 1
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1060 kJ 1003
Energi, kcal 253 kcal 1003
Nitrogen, total 1,382 g 1,37 1,01 - 1,83 13 1257, 1309
Protein, videnskabelig 8,1 g 7,9871 5,88 - 10,6 13 1309, 1257
Protein, deklaration 8,6 g 8,5625 6,31 - 11,4 13 1309, 1257
Kulhydrat, difference 40,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 33,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 32,4 g 1003
Kostfibre 7,2 g 7,2 6,2 - 8,4 13 1257, 1309
Fedt, total 8,2 g 8,8 3 - 15,2 13 1257, 1309
Alkohol 0,0 g 1
Aske 2,3 g 2,18 2,03 - 2,79 13 1257, 1309
Tørstof 58,7 g 59 53,6 - 65,4 13 1257, 1309
Vand 41,3 g 41 34,6 - 46,4 13 1257, 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
B1-vitamin 0,286 mg 0,286 0,161 - 0,37 13 1257, 1309
B2-vitamin, riboflavin 0,0901 mg 0,093 0,062 - 0,113 13 1309, 1257
Niacinækvivalent 1,61 NE 1003
Niacin 1,53 mg 1,48 1,07 - 2,12 12 1309
B6-vitamin 0,210 mg 1 1257
Pantothensyre 0,292 mg 0,31 0,22 - 0,38 5 1309
Biotin 9,60 µg 11,9 4,7 - 13,2 5 1309
Folat 41,5 µg 40 27 - 60 13 1257, 1309
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 829 mg 795 583 - 1660 20 1309, 2006, 1257
Natrium, Na 501 mg 483 336 - 970 20 1309, 2006, 1257
Kalium, K 292 mg 280 196 - 380 13 1257, 1309
Calcium, Ca 47,8 mg 44 36 - 76 13 1257, 1309
Magnesium, Mg 79,5 mg 75 44 - 139 13 1309, 1257
Fosfor, P 205 mg 199 141 - 322 13 1257, 1309
Jern, Fe 1,91 mg 1,92 1,54 - 2,66 13 1257, 1309
Kobber, Cu 0,333 mg 0,33 0,187 - 0,46 13 1257, 1309
Zink, Zn 1,67 mg 1,62 1,28 - 2,33 13 1309, 1257
Jod, I 20,6 µg 20,9 1,2 - 47 19 2006, 1309
Mangan, Mn 1,32 mg 1,3 0,87 - 1,7 12 1309
Chrom, Cr 3,48 µg 3,5 0,198 - 8,8 12 1309
Selen, Se 8,69 µg 10 0,91 - 14 12 1309
Nikkel, Ni 38,0 µg 39,1 4,4 - 74 12 1309
Cadmium, Cd 5,03 µg 5,4 1,55 - 7,2 12 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 28,2 g 27,4 22,6 - 34,8 13 1257, 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,000 0 1309
C14:0 0,000 0 1309
C16:0 0,603 8,36 1309
C18:0 0,282 3,91 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,026 0,36 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0 1309
C18:1,n-9 1,571 21,7 1309
C18:1,n-7 0,058 0,808 1309
C20:1,n-11 0,000 0 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 3,659 50,7 1309
C18:3,n-3 (ALA) 1,009 13,9 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,911 12,6 1003
Sum monoumættede 1,630 22,6 1003
Sum polyumættede 4,668 64,7 1003
Transfedtsyrer, total 0,000 0 1003
Fedtsyrer, total 7,209 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,009 13,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 3,659 50,7 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 332 240 T 7
Leucin 567 410 T 7
Lysin 290 210 T 7
Methionin 131 95 T 7
Cystin 124 90 T 7
Phenylalanin 387 280 T 7
Tyrosin 166 120 T 7
Threonin 290 210 T 7
Tryptofan 97 70 T 7
Valin 470 340 T 7
Arginin 373 270 T 7
Histidin 194 140 T 7
Alanin 415 300 T 7
Asparaginsyre 567 410 T 7
Glutaminsyre 1870 1350 T 7
Glycin 401 290 T 7
Prolin 760 550 T 7
Serin 387 280 T 7

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby