DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1704
Hvedebrød, pitabrød, fint
Engelsk navn
Wheat bread, pita, white
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1061 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1061 kJ 1003
Energi (kcal) 251 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 251 kcal 1003
Protein 7,6 g 7,923 6,55 - 8,2 3 1257
Protein fra Aminosyrer 6,7 g 1003
Protein, deklaration 8,3 g 8,687 7,18 - 9 3 1257
Kulhydrat difference 52,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 50,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 49,6 g 1003
Kostfibre 2,5 g 2,5 2,4 - 2,6 3 1257
Fedt 1,6 g 1,4 1,2 - 2,1 3 1257
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 1,19 g 3 1003
Aske 1,6 g 1,69 1,34 - 1,82 3 1257
Tørstof 63,5 g 62,9 62,3 - 65,4 3 1257
Vand 36,5 g 37,1 34,6 - 37,7 3 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1 2135
D-vitamin 0 µg 1 2135
E-vitamin 0,460 α-TE 1 2135
Thiamin (B1-vitamin) 0,183 mg 0,186 0,164 - 0,2 3 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0417 mg 0,04 0,04 - 0,045 3 1257
Niacinækvivalent 1,33 NE 1003
B6-vitamin 0,0727 mg 0,075 0,061 - 0,082 3 1257
Folat 20,3 µg 19,0 18 - 24 3 1257
B12-vitamin 0 µg 1 2135
C-vitamin 0 mg 1 2135
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 478 mg 513,0 378 - 542 3 1257
Kalium 126 mg 128,0 116 - 133 3 1257
Calcium 15,9 mg 14,9 14,2 - 18,6 3 1257
Magnesium 16,7 mg 16,7 15,4 - 18 3 1257
Jern 0,867 mg 0,86 0,7 - 1,04 3 1257
Kobber 0,0900 mg 0,09 0,08 - 0,1 3 1257
Zink 0,583 mg 0,61 0,45 - 0,69 3 1257
Selen 1,38 µg 1 2135
Fosfor 83,5 mg 81,4 81 - 88,1 3 1257
Chlorid 840 mg 920,0 650 - 950 3 1257
Jod 24,3 µg 1 2197
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 1,80 g 1 2135
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 47,8 g 47,6 46,4 - 49,3 3 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 T 861.0
C6:0 0,000 0,0 T 861.0
C8:0 0,000 0,0 T 861.0
C10:0 0,000 0,0 T 861.0
C12:0 0,000 0,0 T 861.0
C14:0 0,021 2,02 T 861.0
C16:0 0,191 18,1 T 861.0
C17:0 0,000 0,0 T 861.0
C18:0 0,098 9,35 T 861.0
C20:0 0,008 0,758 T 861.0
C22:0 0,000 0,0 T 861.0
C24:0 0,000 0,0 T 861.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 T 861.0
C16:1,n-7 0,018 1,69 T 861.0
C18:1,n-7 0,000 0,0 T 861.0
C18:1,n-9 0,325 30,9 T 861.0
C20:1,n-11 0,007 0,634 T 861.0
C22:1,n-9 0,000 0,0 T 861.0
C22:1,n-11 0,000 0,0 T 861.0
C24:1,n-9 0,000 0,0 T 861.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,333 31,7 T 861.0
C18:3,n-3 0,049 4,69 T 861.0
C18:4,n-3 0,000 0,0 T 861.0
C20:2,n-6 0,000 0,0 T 861.0
C20:3,n-3 0,000 0,0 T 861.0
C20:3,n-6 0,000 0,0 T 861.0
C20:5,n-3 0,000 0,0 T 861.0
C22:5,n-3 0,000 0,0 T 861.0
C22:6,n-3 0,000 0,0 T 861.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 T 861.0
Sum mættede fedtsyrer 0,318 30,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,350 33,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,382 36,4 1003
Sum fedtsyrer 1,050 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,049 4,69 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,333 31,7 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,327 1257
Isoleucin 332 250 T 861.0
Leucin 570 430 T 861.0
Lysin 186 140 T 861.0
Methionin 123 93 T 861.0
Cystin 146 110 T 861.0
Phenylalanin 398 300 T 861.0
Tyrosin 186 140 T 861.0
Threonin 226 170 T 861.0
Tryptofan 80 60 T 861.0
Valin 385 290 T 861.0
Arginin 305 230 T 861.0
Histidin 172 130 T 861.0
Alanin 252 190 T 861.0
Asparaginsyre 371 280 T 861.0
Glutaminsyre 2440 1840 T 861.0
Glycin 318 240 T 861.0
Prolin 876 660 T 861.0
Serin 398 300 T 861.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 14,6 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,670 T 861.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby