DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1729
Perlespelt
Engelsk navn
Pearled spelt
Taxonomisk navn
Triticum spelta (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1386 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1386 kJ 1003
Energi (kcal) 329 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 329 kcal 1003
Protein 11,1 g 1 2128
Protein fra Aminosyrer 10,4 g 1003
Protein, deklaration 12,1 g 1 2128
Kulhydrat difference 73,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 57,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 56,7 g 1003
Kostfibre 16,1 g 1003
Fedt 2,4 g 1 2128
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 0,00 g 1 1003
Aske 1,5 g 1 2128
Tørstof 88,8 g 1 2128
Vand 11,2 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1 1655
beta-Caroten 0 µg 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 0,393 α-TE
alfa-Tokoferol 0,393 mg 1 2128
beta-Tokoferol mg 1 2128
gamma-Tokoferol mg 1 2128
delta-Tokoferol mg 1 2128
K1-vitamin µg 1 2128
Thiamin (B1-vitamin) 0,254 mg 1 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0688 mg 1 2128
Niacinækvivalent 2,43 NE 1 1003
Niacin 0,762 mg 1 2128
B6-vitamin 0,178 mg 1 2128
Pantotensyre 0,494 mg 1 2128
Biotin 5,10 µg 1 2128
Folat 52,4 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,600 mg 1 2128
Kalium 325 mg 1 2128
Calcium 23,5 mg 1 2128
Magnesium 105 mg 1 2128
Jern 2,50 mg 1 2128
Kobber 0,450 mg 1 2128
Zink 3,30 mg 1 2128
Mangan 2,00 mg 1 2128
Krom µg 1 2128
Molybdæn 83,0 µg 1 2128
Selen 9,90 µg 1 2128
Fosfor 350 mg 1 2128
Jod µg 1 2128
Nikkel 23,0 µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium 3,00 µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,250 g 1 2128
Galaktose g 1 2128
Glukose 0,200 g 1 2128
Sum monosakkarider 0,450 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose g 1 2128
Sakkarose 0,500 g 1 2128
Sum disakkarider 0,500 g 1003
Sum sukkerarter 0,950 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 38,9 g 1 2128
Uopløselige kostfibre 9,8 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 3,5 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 2,8 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2128
C6:0 2128
C8:0 0,000 0,0 2128
C10:0 0,000 0,0 2128
C12:0 0,000 0,0 2128
C13:0 0,000 0,0 2128
C14:0 2128
C15:0 2128
C16:0 0,327 23,2 2128
C17:0 2128
C18:0 2128
C20:0 2128
C21:0 0,000 0,0 2128
C22:0 2128
C23:0 0,000 0,0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0,0 2128
C14:1,n-5 0,000 0,0 2128
C15:1,n-5 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 2128
C18:1,n-9 0,270 19,1 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 0,000 0,0 2128
C22:1,n-9 2128
C22:1,n-11 0,000 0,0 2128
C24:1,n-9 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2128
C18:1,trans 0,000 0,0 2128
C20:1,trans 0,000 0,0 2128
C22:1,trans 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,808 57,5 2128
C18:3,n-3 2128
C18:3,n-6 0,000 0,0 2128
C18:4,n-3 0,000 0,0 2128
C20:2,n-6 2128
C20:3,n-3 0,000 0,0 2128
C20:3,n-6 0,000 0,0 2128
C20:4,n-6 0,000 0,0 2128
C20:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0,0 2128
C22:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:5,n-6 0,000 0,0 2128
C22:6,n-3 0,000 0,0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 2128
Sum mættede fedtsyrer 0,327 23,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,270 19,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,808 57,5 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 1,405 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,808 57,5 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,940 2128
Isoleucin 429 2128
Leucin 847 2128
Lysin 320 2128
Methionin 193 2128
Cystin 248 2128
Phenylalanin 593 2128
Tyrosin 334 2128
Threonin 348 2128
Tryptofan 146 2128
Valin 536 2128
Arginin 524 2128
Histidin 290 2128
Alanin 420 2128
Asparaginsyre 607 2128
Glutaminsyre 3830 2128
Glycin 460 2128
Prolin 1300 2128
Serin 575 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 10,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 4 2128
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,598 1003
Massefylde 0,7 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby