DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1741
Babyspinat, rå
Engelsk navn
Baby spinach, raw
Taxonomisk navn
Spinacia oleracea (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 66 kJ 1003
Energi (kcal) 16 kcal 1003
Protein 2,5 g 2,406 2,06 - 2,81 8 2127
Protein fra Aminosyrer 1,6 g 1003
Protein, deklaration 2,5 g 2,406 2,06 - 2,81 8 2127
Kulhydrat difference 2,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,5 g 1003
Kostfibre 1,7 g 1003
Fedt 0,0 g 0,3 - 0,3 8 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,08 g 8 1003
Aske 1,7 g 1,72 1,56 - 1,78 8 2127
Tørstof 6,4 g 6,365 5,97 - 6,89 8 2127
Vand 93,6 g 93,63 93,1 - 94 8 2127
Nitrogen 0,395 g 0,385 0,33 - 0,45 8 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 506 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 3030 µg 3075, 2460 - 3560 8 2127
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,78 α-TE
alfa-Tokoferol 1,78 mg 1,78 1,3 - 2,22 8 2127
K1-vitamin 92,5 µg 89,95 68,9 - 115 8 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0548 mg 0,055 0,039 - 0,0663 8 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,169 mg 0,164 0,144 - 0,204 8 2127
Niacinækvivalent 0,981 NE 1003
Niacin 0,305 mg 0,302 0,163 - 0,449 8 2127
B6-vitamin 0,153 mg 0,157 0,134 - 0,165 8 2127
Pantotensyre 0,151 mg 0,148 0,0924 - 0,209 8 2127
Biotin 1,90 µg 1,97 1,21 - 3,57 8 2127
Folat 107 µg 106,5 89,8 - 124 8 2127
C-vitamin 5,25 mg 5,395 4,47 - 12,5 8 2127
Cholin 19,3 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 31,3 mg 16,0 4,5 - 110 8 2127
Kalium 705 mg 730,0 500 - 800 8 2127
Calcium 70,1 mg 77,5 38 - 95 8 2127
Magnesium 72,1 mg 66,5 46 - 100 8 2127
Jern 1,50 mg 1,1 0,59 - 4 8 2127
Kobber 0,214 mg 0,075 0,06 - 1,2 8 2127
Zink 0,500 mg 0,405 0,23 - 1 8 2127
Mangan 0,548 mg 0,575 0,37 - 0,74 8 2127
Krom 11,6 µg 11,5 7 - 22 8 2127
Molybdæn 6,31 µg 5,0 1,2 - 12 9 2127
Selen 0 µg - 0,5 8 2127
Fosfor 37,3 mg 36,0 28 - 48 8 2127
Jod 0 µg - 5 8 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 8 2127
Galaktose 0 g - 0,2 7 2127
Glukose 0 g - 0,2 8 2127
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2127
Maltose 0 g - 0,2 8 2127
Sakkarose 0 g - 0,2 8 2127
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Stivelse/Glykogen 0,0900 g T 50.0
Uopløselige kostfibre 1,3 g 1,25 1,1 - 1,5 8 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,4 g 0,6 0,5 - 0,8 8 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,2 8 2127
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 84 2127
Leucin 163 2127
Lysin 125 2127
Methionin 37 2127
Cystin 35 2127
Phenylalanin 115 2127
Tyrosin 87 2127
Threonin 92 2127
Tryptofan 41 2127
Valin 113 2127
Arginin 115 2127
Histidin 49 2127
Alanin 109 2127
Asparaginsyre 214 2127
Glutaminsyre 261 2127
Glycin 106 2127
Prolin 86 2127
Serin 85 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 7 8 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby