DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1743
Salat, hjerte, rå
Engelsk navn
Salad, romaine, raw
Taxonomisk navn
Lactuca sativa var. longifolia (Linnaeus, 1753) (Lamarck, 1792)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 59 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 59 kJ 1003
Energi (kcal) 14 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 14 kcal 1003
Protein 1,6 g 1,625 1,5 - 1,75 2 2127
Protein fra Aminosyrer 1,1 g 1003
Protein, deklaration 1,6 g 1,625 1,5 - 1,75 2 2127
Kulhydrat difference 3,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,8 g 1003
Kostfibre 2,1 g 1003
Fedt 0,0 g - 0,3 2 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 2 1003
Aske 0,7 g 0,71 0,62 - 0,8 2 2127
Tørstof 5,3 g 5,29 4,37 - 6,21 2 2127
Vand 94,7 g 94,71 93,7 - 95,6 2 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 139 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 836 µg 836,0 592 - 1080 2 2127
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,437 α-TE
alfa-Tokoferol 0,437 mg 0,437 0,415 - 0,459 2 2127
K1-vitamin 25,9 µg 25,85 15,6 - 36,1 2 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0440 mg 0,044 0,044 - 0,044 2 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0811 mg 0,081 0,0743 - 0,0878 2 2127
Niacinækvivalent 0,556 NE 1003
Niacin 0,261 mg 0,261 0,237 - 0,285 2 2127
B6-vitamin 0,0698 mg 0,069 0,0656 - 0,074 2 2127
Pantotensyre 0,117 mg 0,117 0,114 - 0,12 2 2127
Biotin 4,16 µg 4,16 3,51 - 4,81 2 2127
Folat 92,0 µg 91,95 82,9 - 101 2 2127
C-vitamin 6,16 mg 6,16 5,2 - 7,12 2 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,70 mg 6,7 5,1 - 8,3 2 2127
Kalium 290 mg 290,0 280 - 300 2 2127
Calcium 24,0 mg 24,0 24 - 24 2 2127
Magnesium 10,4 mg 10,35 8,7 - 12 2 2127
Jern 0,905 mg 0,905 0,85 - 0,96 2 2127
Kobber 0,0350 mg 0,035 0,03 - 0,04 2 2127
Zink 0,345 mg 0,345 0,26 - 0,43 2 2127
Mangan 0,210 mg 0,21 0,19 - 0,23 2 2127
Krom 0 µg - 5 2 2127
Molybdæn 1,55 µg 1,55 1,3 - 1,8 2 2127
Selen 0 µg - 0,5 2 2127
Fosfor 43,0 mg 43,0 42 - 44 2 2127
Jod 0 µg - 5 2 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,600 g 1,2 - 1,2 2 2127
Galaktose 0 g - 0,2 2 2127
Glukose 0,500 g 0,5 0,3 - 0,7 2 2127
Sum monosakkarider 1,10 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2127
Maltose 0 g - 0,2 2 2127
Sakkarose 0 g - 0,2 2 2127
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 1,10 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Uopløselige kostfibre 2,1 g 2,15 2 - 2,3 2 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,3 2 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,5 2 2127
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,260 2127
Isoleucin 58 2127
Leucin 102 2127
Lysin 95 2127
Methionin 13 2127
Cystin 11 2127
Phenylalanin 65 2127
Tyrosin 48 2127
Threonin 61 2127
Tryptofan 18 2127
Valin 73 2127
Arginin 71 2127
Histidin 27 2127
Alanin 75 2127
Asparaginsyre 152 2127
Glutaminsyre 189 2127
Glycin 65 2127
Prolin 63 2127
Serin 69 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 9,90 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 36 2 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby