DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1749
Spinat, helbladet, dybfrost
Engelsk navn
Spinach, whole leaf, frozen
Taxonomisk navn
Spinacia oleracea (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 81 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 81 kJ 1003
Energi (kcal) 19 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 19 kcal 1003
Protein 2,2 g 2,093 1,81 - 3 8 2127
Protein fra Aminosyrer 1,5 g 1003
Protein, deklaration 2,2 g 2,093 1,81 - 3 8 2127
Kulhydrat difference 2,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,0 g 1003
Kostfibre 1,9 g 1003
Fedt 0,3 g 0,4 0,3 - 0,6 8 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,08 g 8 1003
Aske 0,9 g 0,93 0,51 - 1,08 8 2127
Tørstof 6,3 g 6,19 4,96 - 7,75 8 2127
Vand 93,7 g 93,81 92,2 - 95 8 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 536 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 3220 µg 3045, 2210 - 4060 8 2127
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,46 α-TE
alfa-Tokoferol 1,46 mg 1,31 0,533 - 2,43 8 2127
K1-vitamin 26,4 µg 25,7 15,3 - 34,5 8 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,00456 mg 0,0165 - 0,02 8 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0854 mg 0,087 0,0651 - 0,105 8 2127
Niacinækvivalent 0,787 NE 1003
Niacin 0,225 mg 0,220 0,174 - 0,284 8 2127
B6-vitamin 0,0644 mg 0,054 0,0442 - 0,0995 8 2127
Pantotensyre 0,0287 mg 0,027 0,014 - 0,0391 8 2127
Biotin 1,42 µg 1,595 1,11 - 2,7 8 2127
Folat 43,7 µg 34,1 22,4 - 83,3 8 2127
C-vitamin 3,32 mg 1,65 1,53 - 13,3 8 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 32,1 mg 33,0 16 - 54 8 2127
Kalium 308 mg 315,0 210 - 390 8 2127
Calcium 112 mg 110,0 73 - 160 8 2127
Magnesium 30,0 mg 27,0 17 - 56 8 2127
Jern 0,949 mg 0,715 0,6 - 2,7 8 2127
Kobber 0,0713 mg 0,07 0,05 - 0,1 8 2127
Zink 0,819 mg 0,725 0,41 - 1,5 8 2127
Mangan 0,303 mg 0,25 0,11 - 0,83 8 2127
Krom 3,63 µg 6 - 8 8 2127
Molybdæn 3,85 µg 4,3 2 - 5,2 8 2127
Selen 0 µg - 0,5 8 2127
Fosfor 27,8 mg 29,0 21 - 34 8 2127
Jod 0 µg - 5 8 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 8 2127
Galaktose 0 g - 0,2 7 2127
Glukose 0,0500 g 0,4 - 0,4 8 2127
Sum monosakkarider 0,0500 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2127
Maltose 0 g - 0,2 8 2127
Sakkarose 0,0375 g 0,3 - 0,3 8 2127
Sum disakkarider 0,0375 g 1003
Sum sukkerarter 0,0875 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,0900 g T 50.0
Uopløselige kostfibre 1,4 g 1,465 0,66 - 2 8 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,5 g 0,61 0,4 - 0,7 8 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,2 8 2127
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,350 2127
Isoleucin 78 2127
Leucin 159 2127
Lysin 125 2127
Methionin 39 2127
Cystin 28 2127
Phenylalanin 102 2127
Tyrosin 80 2127
Threonin 90 2127
Tryptofan 34 2127
Valin 109 2127
Arginin 110 2127
Histidin 44 2127
Alanin 107 2127
Asparaginsyre 180 2127
Glutaminsyre 220 2127
Glycin 103 2127
Prolin 83 2127
Serin 87 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 19,3 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 1 8 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby