DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1751
Spidskål, dansk, rå
Engelsk navn
Cabbage, pointed, Danish, raw
Taxonomisk navn
Brassica oleracea (Linnaeus, 1753) cultivar Capitata var. conica
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 88 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 88 kJ 1003
Energi (kcal) 21 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 21 kcal 1003
Protein 1,5 g 1,656 1,06 - 1,93 8 2127
Protein fra Aminosyrer 0,9 g 1003
Protein, deklaration 1,5 g 1,656 1,06 - 1,93 8 2127
Kulhydrat difference 4,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,8 g 1003
Kostfibre 1,7 g 1003
Fedt 0,0 g - 0,3 8 2127
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 0,02 g 8 1003
Aske 0,5 g 0,505 0,3 - 0,73 8 2127
Tørstof 6,6 g 6,655 5,48 - 7,67 8 2127
Vand 93,4 g 93,34 92,3 - 94,5 8 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 6,35 RE 1003
beta-Caroten 38,1 µg 28,7 18,8 - 107 8 2127
E-vitamin 0,0691 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0691 mg 0,084 0,0829 - 0,187 8 2127
K1-vitamin 15,7 µg 15,1 8,23 - 23,7 8 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0286 mg 0,029 0,017 - 0,038 8 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0395 mg 0,037 0,0283 - 0,0531 8 2127
Niacinækvivalent 0,438 NE 1003
Niacin 0,247 mg 0,266 0,207 - 0,359 8 2127
B6-vitamin 0,122 mg 0,111 0,0973 - 0,186 8 2127
Pantotensyre 0,144 mg 0,141 0,123 - 0,185 8 2127
Biotin 2,96 µg 2,905 2,01 - 4,42 8 2127
Folat 41,7 µg 42,0 27,1 - 53,7 8 2127
C-vitamin 27,3 mg 25,2 20,4 - 36,6 8 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 8,56 mg 8,9 5,3 - 11 8 2127
Kalium 233 mg 235,0 180 - 280 8 2127
Calcium 44,1 mg 44,5 28 - 57 8 2127
Magnesium 10,5 mg 11,0 7,1 - 12 8 2127
Jern 0,254 mg 0,265 0,17 - 0,33 8 2127
Kobber 0,0162 mg 0,015 0,01 - 0,04 8 2127
Zink 0,174 mg 0,165 0,14 - 0,22 8 2127
Mangan 0,125 mg 0,125 0,09 - 0,16 8 2127
Krom 0 µg - 5 8 2127
Molybdæn 8,24 µg 7,1 5,3 - 15 8 2127
Selen 0,550 µg 0,9 - 2 8 2127
Fosfor 34,1 mg 34,5 25 - 43 8 2127
Jod 0 µg - 5 8 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,29 g 1,35 1,1 - 1,5 8 2127
Galaktose 0 g - 0,2 8 2127
Glukose 1,53 g 1,55 1,1 - 1,9 8 2127
Sum monosakkarider 2,81 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2127
Maltose 0 g - 0,2 8 2127
Sakkarose 0,0250 g 0,2 - 0,2 8 2127
Sum disakkarider 0,0250 g 1003
Sum sukkerarter 2,84 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,0300 g T 26.0
Uopløselige kostfibre 1,7 g 1,8 0,75 - 2,2 8 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,4 8 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,2 8 2127
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,248 2127
Isoleucin 27 2127
Leucin 58 2127
Lysin 62 2127
Methionin 0 2127
Cystin 15 2127
Phenylalanin 28 2127
Tyrosin 23 2127
Threonin 41 2127
Tryptofan 11 2127
Valin 54 2127
Arginin 84 2127
Histidin 30 2127
Alanin 60 2127
Asparaginsyre 125 2127
Glutaminsyre 303 2127
Glycin 38 2127
Prolin 51 2127
Serin 51 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 10,7 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 19 8 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby