DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1760
Gulerødder, importeret, uden skræl, rå
Engelsk navn
Carrots, imported, without peel, raw
Taxonomisk navn
Daucus carota (Linnaeus, 1753) subsp. sativus (Hoffmann, 1791) (Schübl...
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 152 kJ 1003
Energi (kcal) 36 kcal 1003
Protein 0,3 g 0,687 - 0,687 2 2127
Protein fra Aminosyrer 0,3 g 1003
Protein, deklaration 0,3 g 0,687 - 0,687 2 2127
Kulhydrat difference 10,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 7,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 7,1 g 1003
Kostfibre 3,3 g 1003
Fedt 0,0 g - 0,3 2 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,13 g 2 1003
Aske 0,5 g 0,54 0,54 - 0,54 2 2127
Tørstof 11,2 g 11,21 11,1 - 11,2 2 2127
Vand 88,8 g 88,79 88,7 - 88,8 2 2127
Nitrogen 0,055 g 0,11 - 0,11 2 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1060 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 6380 µg 6380, 6260 - 6500 2 2127
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,166 α-TE
alfa-Tokoferol 0,166 mg 0,166 0,15 - 0,182 2 2127
K1-vitamin 1,02 µg 1,025 1,02 - 1,03 2 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0103 mg 0,0206 - 0,0206 2 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0297 mg 0,029 0,0261 - 0,0332 2 2127
Niacinækvivalent 0,396 NE 1003
Niacin 0,395 mg 0,395 0,308 - 0,483 2 2127
B6-vitamin 0,0647 mg 0,064 0,0528 - 0,0766 2 2127
Pantotensyre 0,143 mg 0,143 0,14 - 0,146 2 2127
Biotin 2,43 µg 2,43 2,09 - 2,77 2 2127
Folat 18,6 µg 18,6 18,4 - 18,8 2 2127
C-vitamin 2,06 mg 2,06 1,51 - 2,61 2 2127
Cholin 8,80 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 53,5 mg 53,5 40 - 67 2 2127
Kalium 190 mg 190,0 160 - 220 2 2127
Calcium 27,5 mg 27,5 27 - 28 2 2127
Magnesium 9,45 mg 9,45 7,9 - 11 2 2127
Jern 0,160 mg 0,16 0,12 - 0,2 2 2127
Kobber 0,0300 mg 0,03 0,03 - 0,03 2 2127
Zink 0,145 mg 0,145 0,13 - 0,16 2 2127
Mangan 0,110 mg 0,11 0,1 - 0,12 2 2127
Krom 0 µg - 5 2 2127
Molybdæn 0,850 µg 1,7 - 1,7 2 2127
Selen 0,300 µg 0,6 - 0,6 2 2127
Fosfor 28,5 mg 28,5 26 - 31 2 2127
Jod 0 µg - 5 2 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,60 g 1,6 1,2 - 2 2 2127
Galaktose 0 g - 0,2 2 2127
Glukose 1,40 g 1,4 1,1 - 1,7 2 2127
Sum monosakkarider 3,00 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2127
Maltose 0 g - 0,2 2 2127
Sakkarose 0,850 g 1,7 - 1,7 2 2127
Sum disakkarider 0,850 g 1003
Sum sukkerarter 3,85 g 1003
Stivelse/Glykogen 0,1000 g 1 2141
Uopløselige kostfibre 2,5 g 2,45 2,4 - 2,5 2 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,6 g 0,6 0,3 - 0,9 2 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,2 g 0,4 - 0,4 2 2127
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 0 2127
Leucin 29 2127
Lysin 33 2127
Methionin 0 2127
Cystin 3 2127
Phenylalanin 0 2127
Tyrosin 0 2127
Threonin 22 2127
Tryptofan 0 2127
Valin 26 2127
Arginin 21 2127
Histidin 0 2127
Alanin 28 2127
Asparaginsyre 84 2127
Glutaminsyre 89 2127
Glycin 20 2127
Prolin 0 2127
Serin 24 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 29 2 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby