DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1761
Gulerødder, dansk, uden skræl, rå
Engelsk navn
Carrots, Danish, without peel, raw
Taxonomisk navn
Daucus carota (Linnaeus, 1753) subsp. sativus (Hoffmann, 1791) (Schübl...
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 126 kJ 1003
Energi (kcal) 30 kcal 1003
Protein 0,5 g 0,718 0,687 - 0,875 6 2127
Protein fra Aminosyrer 0,4 g 1003
Protein, deklaration 0,5 g 0,718 0,687 - 0,875 6 2127
Kulhydrat difference 8,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 5,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 5,7 g 1003
Kostfibre 2,4 g 1003
Fedt 0,0 g - 0,3 6 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,10 g 6 1003
Aske 0,6 g 0,525 0,42 - 0,77 6 2127
Tørstof 9,2 g 9,385 7,73 - 9,84 6 2127
Vand 90,8 g 90,61 90,1 - 92,2 6 2127
Nitrogen 0,082 g 0,115 0,11 - 0,14 6 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 964 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 5780 µg 5790, 4750 - 6680 6 2127
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,280 α-TE
alfa-Tokoferol 0,280 mg 0,262 0,187 - 0,456 6 2127
K1-vitamin 2,27 µg 1,925 0,921 - 3,9 6 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0103 mg 0,016 - 0,026 6 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0294 mg 0,030 0,0166 - 0,0403 6 2127
Niacinækvivalent 0,248 NE 1003
Niacin 0,248 mg 0,192 0,155 - 0,566 6 2127
B6-vitamin 0,0593 mg 0,062 0,0392 - 0,0742 6 2127
Pantotensyre 0,263 mg 0,238 0,164 - 0,444 6 2127
Biotin 2,02 µg 2,055 1,37 - 2,6 6 2127
Folat 14,6 µg 15,45 8,21 - 19,4 6 2127
C-vitamin 2,19 mg 2,4 0,501 - 2,98 6 2127
Cholin 8,80 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 40,5 mg 39,0 19 - 61 6 2127
Kalium 220 mg 230,0 130 - 290 6 2127
Calcium 26,0 mg 25,0 23 - 31 6 2127
Magnesium 8,30 mg 7,75 5 - 14 6 2127
Jern 0,188 mg 0,18 0,1 - 0,31 6 2127
Kobber 0,0450 mg 0,045 0,03 - 0,06 6 2127
Zink 0,222 mg 0,18 0,08 - 0,5 6 2127
Mangan 0,1000 mg 0,095 0,03 - 0,21 6 2127
Krom 0 µg - 5 6 2127
Molybdæn 3,42 µg 2,9 - 14 6 2127
Selen 0 µg - 0,5 6 2127
Fosfor 17,5 mg 17,0 16 - 22 6 2127
Jod 0 µg - 5 6 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,40 g 1,4 0,9 - 1,9 6 2127
Galaktose 0 g - 0,2 6 2127
Glukose 1,20 g 1,15 0,6 - 1,8 6 2127
Sum monosakkarider 2,60 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 6 2127
Maltose 0 g - 0,2 6 2127
Sakkarose 1,72 g 1,7 0,9 - 3,2 6 2127
Sum disakkarider 1,72 g 1003
Sum sukkerarter 4,32 g 1003
Stivelse/Glykogen 0,200 g 1 2141
Uopløselige kostfibre 2,1 g 1,95 1,69 - 2,6 6 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,3 g 0,3 - 0,8 6 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,2 6 2127
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 0 2127
Leucin 26 2127
Lysin 26 2127
Methionin 0 2127
Cystin 5 2127
Phenylalanin 0 2127
Tyrosin 0 2127
Threonin 19 2127
Tryptofan 0 2127
Valin 25 2127
Arginin 22 2127
Histidin 0 2127
Alanin 51 2127
Asparaginsyre 98 2127
Glutaminsyre 143 2127
Glycin 13 2127
Prolin 7 2127
Serin 27 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 26 6 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby