DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1803
Kikærter, tørrede, rå
Engelsk navn
Chickpeas, dry, raw
Taxonomisk navn
Cicer arietinum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1414 kJ 1003
Energi (kcal) 337 kcal 1003
Protein 18,8 g 18,79 18,7 - 18,7 2 2184
Protein fra Aminosyrer 18,3 g 1003
Protein, deklaration 21,8 g 21,75 21,7 - 21,7 2 2184
Kulhydrat difference 62,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 41,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 38,5 g 1003
Kostfibre 21,0 g 1003
Fedt 6,0 g 6,0 6 - 6 2 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 2 1003
Aske 2,9 g 2,89 2,89 - 2,89 2 2184
Tørstof 90,1 g 90,08 89,9 - 90,2 2 2184
Vand 9,9 g 9,92 9,79 - 10 2 2184
Nitrogen 3,480 g 3,48 3,48 - 3,48 2 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg - 5 2 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 2,33 α-TE
alfa-Tokoferol 2,33 mg 2,325 2,32 - 2,33 2 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
gamma-Tokoferol 9,83 mg 9,83 9,74 - 9,92 2 2184
delta-Tokoferol 0,637 mg 0,637 0,636 - 0,638 2 2184
K1-vitamin 6,18 µg 6,175 5,7 - 6,65 2 2184
Thiamin (B1-vitamin) 0,345 mg 0,345 0,344 - 0,346 2 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,135 mg 0,135 0,131 - 0,139 2 2184
Niacinækvivalent 5,35 NE 1003
Niacin 1,58 mg 1,58 1,55 - 1,61 2 2184
B6-vitamin 0,527 mg 0,526 0,516 - 0,537 2 2184
Pantotensyre 1,05 mg 1,05 0,995 - 1,11 4 2184
Biotin 21,4 µg 21,35 20,7 - 22 2 2184
Folat 181 µg 181,0 180 - 182 2 2184
C-vitamin 0,624 mg 0,623 0,614 - 0,633 2 2184
Cholin 99,3 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,95 mg 2,95 2,6 - 3,3 2 2184
Kalium 995 mg 995,0 990 - 1000 2 2184
Calcium 115 mg 115,0 110 - 120 2 2184
Magnesium 130 mg 130,0 130 - 130 2 2184
Jern 4,70 mg 4,7 4,6 - 4,8 2 2184
Kobber 0,725 mg 0,725 0,72 - 0,73 2 2184
Zink 3,10 mg 3,1 3,1 - 3,1 2 2184
Mangan 2,55 mg 2,55 2,5 - 2,6 2 2184
Krom 7,00 µg 7,0 7 - 7 2 2184
Molybdæn 190 µg 190,0 180 - 200 2 2184
Selen 6,15 µg 6,15 6 - 6,3 2 2184
Fosfor 345 mg 345,0 340 - 350 2 2184
Jod 0 µg - 5 2 2184
Nikkel 145 µg 145,0 140 - 150 2 2184
Kviksølv 0 µg - 0,1 2 2184
Arsen 1,65 µg 1,65 1,6 - 1,7 2 2184
Cadmium 0,300 µg 0,3 0,3 - 0,3 2 2184
Bly 1,90 µg 1,9 1,7 - 2,1 2 2184
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 2 2184
Galaktose g 1 2184
Glukose 0,750 g 0,75 0,7 - 0,8 2 2184
Sum monosakkarider 0,750 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2184
Maltose 0 g - 0,2 2 2184
Sakkarose 2,35 g 2,35 2,3 - 2,4 2 2184
Sum disakkarider 2,35 g 1003
Sum sukkerarter 3,10 g 1003
Stivelse/Glykogen 22,8 g 22,75 21,4 - 24,1 2 2184
Uopløselige kostfibre 13,3 g 13,28 12,7 - 13,8 2 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,9 g 1,88 1,77 - 1,99 2 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 5,8 g 5,8 5,37 - 6,23 2 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 906 2184
Leucin 1610 2184
Lysin 1500 2184
Methionin 282 2184
Cystin 340 2184
Phenylalanin 1270 2184
Tyrosin 631 2184
Threonin 807 2184
Tryptofan 226 2184
Valin 969 2184
Arginin 2060 2184
Histidin 575 2184
Alanin 931 2184
Asparaginsyre 2590 2184
Glutaminsyre 3570 2184
Glycin 865 2184
Prolin 894 2184
Serin 1130 2184
Hydroxyprolin 0 2184
Ornitin 0 2184
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 9 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,40 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby