DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1805
Linser, beluga, tørrede, rå
Engelsk navn
Lentils, beluga, dried, raw
Taxonomisk navn
Lens culinaris (Medikus, 1787)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1298 kJ 1003
Energi (kcal) 309 kcal 1003
Protein 22,5 g 22,54 22,3 - 22,7 2 2184
Protein fra Aminosyrer 20,2 g 1003
Protein, deklaration 26,1 g 26,09 25,8 - 26,3 2 2184
Kulhydrat difference 62,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 38,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 34,6 g 1003
Kostfibre 24,3 g 1003
Fedt 2,0 g 1,95 1,9 - 2 2 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 2 1003
Aske 2,2 g 2,23 2,22 - 2,24 2 2184
Tørstof 89,1 g 89,11 89 - 89,1 2 2184
Vand 10,9 g 10,88 10,8 - 10,9 2 2184
Nitrogen 4,175 g 4,175 4,14 - 4,21 2 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 11,0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 66,1 µg 66,1 63,8 - 68,4 2 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,867 α-TE
alfa-Tokoferol 0,867 mg 0,867 0,806 - 0,928 2 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
gamma-Tokoferol 6,01 mg 6,01 5,88 - 6,14 2 2184
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
K1-vitamin 13,5 µg 13,45 12,6 - 14,3 2 2184
Thiamin (B1-vitamin) 0,482 mg 0,481 0,477 - 0,486 2 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 1,61 mg 1,61 1,59 - 1,63 2 2184
Niacinækvivalent 5,54 NE 1003
Niacin 1,97 mg 1,97 1,96 - 1,98 2 2184
B6-vitamin 0,386 mg 0,386 0,383 - 0,389 2 2184
Pantotensyre 1,34 mg 1,34 1,27 - 1,41 4 2184
Biotin 22,5 µg 22,5 18,8 - 26,2 2 2184
Folat 164 µg 163,5 160 - 167 2 2184
C-vitamin 6,65 mg 6,65 6,6 - 6,7 2 2184
Cholin 96,4 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,55 mg 1,55 1,1 - 2 2 2184
Kalium 915 mg 915,0 830 - 1000 2 2184
Calcium 53,0 mg 53,0 51 - 55 2 2184
Magnesium 102 mg 102,0 94 - 110 2 2184
Jern 5,80 mg 5,8 5,7 - 5,9 2 2184
Kobber 0,865 mg 0,865 0,83 - 0,9 2 2184
Zink 3,70 mg 3,7 3,6 - 3,8 2 2184
Mangan 1,30 mg 1,3 1,2 - 1,4 2 2184
Krom 0 µg - 5 2 2184
Molybdæn 250 µg 250,0 240 - 260 2 2184
Selen 63,0 µg 63,0 61 - 65 2 2184
Fosfor 330 mg 330,0 300 - 360 2 2184
Jod 0 µg - 5 2 2184
Nikkel 295 µg 295,0 280 - 310 2 2184
Kviksølv 0 µg - 0,1 2 2184
Arsen 0,800 µg 0,8 0,8 - 0,8 2 2184
Cadmium 0,450 µg 0,45 0,4 - 0,5 2 2184
Bly 0,650 µg 0,65 0,5 - 0,8 2 2184
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 2 2184
Galaktose 0 g - 0,2 2 2184
Glukose 0,850 g 0,85 0,8 - 0,9 2 2184
Sum monosakkarider 0,850 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2184
Maltose 0 g - 0,2 2 2184
Sakkarose 0,700 g 0,7 0,7 - 0,7 2 2184
Sum disakkarider 0,700 g 1003
Sum sukkerarter 1,55 g 1003
Stivelse/Glykogen 28,9 g 28,9 28,6 - 29,2 2 2184
Uopløselige kostfibre 15,3 g 15,30 15 - 15,5 2 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 3,0 g 3,05 2,99 - 3,11 2 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 5,9 g 5,92 5,59 - 6,25 2 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1050 2184
Leucin 1870 2184
Lysin 1780 2184
Methionin 195 2184
Cystin 268 2184
Phenylalanin 1230 2184
Tyrosin 750 2184
Threonin 918 2184
Tryptofan 214 2184
Valin 1190 2184
Arginin 2110 2184
Histidin 673 2184
Alanin 1040 2184
Asparaginsyre 2820 2184
Glutaminsyre 4050 2184
Glycin 1000 2184
Prolin 971 2184
Serin 1290 2184
Hydroxyprolin 0 2184
Ornitin 81 2184
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 5 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,40 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby