DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1812
Kikærter, lyse, kogte, konserves
Engelsk navn
Chickpeas, boiled, canned
Taxonomisk navn
Cicer arietinum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 474 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 474 kJ 1003
Energi (kcal) 113 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 113 kcal 1003
Protein 6,2 g 6,237 6,21 - 6,26 2 2184
Protein fra Aminosyrer 6,2 g 1003
Protein, deklaration 7,2 g 7,218 7,18 - 7,25 2 2184
Kulhydrat difference 20,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 13,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 12,0 g 1003
Kostfibre 7,8 g 1003
Fedt 2,3 g 2,3 2,3 - 2,3 2 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,39 g 2 1003
Aske 0,9 g 0,94 0,93 - 0,95 2 2184
Tørstof 30,2 g 30,24 30,1 - 30,2 2 2184
Vand 69,8 g 69,76 69,7 - 69,8 2 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,16 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 6,96 µg 6,96 6,4 - 7,52 2 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,985 α-TE
alfa-Tokoferol 0,985 mg 0,985 0,97 - 1 2 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
gamma-Tokoferol 4,20 mg 4,195 4,16 - 4,23 2 2184
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
K1-vitamin 3,28 µg 3,28 3,22 - 3,34 2 2184
Thiamin (B1-vitamin) 0,0375 mg 0,037 0,037 - 0,038 2 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0501 mg 0,050 0,0452 - 0,0549 2 2184
Niacinækvivalent 1,52 NE 1003
Niacin 0,175 mg 0,175 0,173 - 0,177 2 2184
B6-vitamin 0,0513 mg 0,051 0,0507 - 0,0519 2 2184
Pantotensyre 0,116 mg 0,115 0,109 - 0,123 4 2184
Biotin 5,00 µg 5,0 4,7 - 5,3 2 2184
Folat 29,1 µg 29,1 29 - 29,2 2 2184
C-vitamin 5,65 mg 5,655 5,3 - 6,01 2 2184
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 155 mg 155,0 150 - 160 2 2184
Kalium 155 mg 155,0 150 - 160 2 2184
Calcium 43,0 mg 43,0 43 - 43 2 2184
Magnesium 32,0 mg 32,0 32 - 32 2 2184
Jern 1,30 mg 1,3 1,2 - 1,4 2 2184
Kobber 0,285 mg 0,285 0,27 - 0,3 2 2184
Zink 1,25 mg 1,25 1,2 - 1,3 2 2184
Mangan 0,770 mg 0,77 0,74 - 0,8 2 2184
Krom 0 µg - 5 2 2184
Molybdæn 115 µg 115,0 110 - 120 2 2184
Selen 5,00 µg 5,0 4,9 - 5,1 2 2184
Fosfor 89,5 mg 89,5 87 - 92 2 2184
Jod 0 µg - 5 2 2184
Nikkel 16,0 µg 16,0 16 - 16 2 2184
Kviksølv 0 µg - 0,1 2 2184
Arsen 0,700 µg 0,7 0,7 - 0,7 2 2184
Cadmium 0 µg - 0,1 2 2184
Bly 0,450 µg 0,45 0,4 - 0,5 2 2184
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 2 2184
Galaktose 0 g - 0,2 2 2184
Glukose 0 g - 0,2 2 2184
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2184
Maltose 0 g - 0,2 2 2184
Sakkarose 0 g - 0,2 2 2184
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 8,20 g 8,2 7 - 9,4 2 2184
Uopløselige kostfibre 5,4 g 5,405 5,14 - 5,67 2 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,1 g 1,095 1,06 - 1,13 2 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 1,3 g 1,3 1,2 - 1,4 2 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,155 2184
Isoleucin 321 2184
Leucin 584 2184
Lysin 515 2184
Methionin 118 2184
Cystin 85 2184
Phenylalanin 451 2184
Tyrosin 235 2184
Threonin 290 2184
Tryptofan 81 2184
Valin 354 2184
Arginin 654 2184
Histidin 197 2184
Alanin 330 2184
Asparaginsyre 862 2184
Glutaminsyre 1130 2184
Glycin 305 2184
Prolin 248 2184
Serin 413 2184
Hydroxyprolin 0 2184
Ornitin 0 2184
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 42,8 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 15 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,40 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby