DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1814
Bønner, sorte, kogte, konserves
Engelsk navn
Beans, black, boiled, canned
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 449 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 449 kJ 1003
Energi (kcal) 107 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 107 kcal 1003
Protein 6,6 g 6,626 6,6 - 6,65 2 2184
Protein fra Aminosyrer 6,8 g 1003
Protein, deklaration 7,8 g 7,843 7,81 - 7,87 2 2184
Kulhydrat difference 22,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 13,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 12,1 g 1003
Kostfibre 8,8 g 1003
Fedt 1,1 g 1,05 1 - 1,1 2 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,40 g 2 1003
Aske 1,3 g 1,27 1,27 - 1,27 2 2184
Tørstof 31,1 g 31,06 30,8 - 31,2 2 2184
Vand 68,9 g 68,94 68,7 - 69,1 2 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg - 5 2 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg - 0,08 2 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
gamma-Tokoferol 1,42 mg 1,425 1,4 - 1,45 2 2184
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
K1-vitamin 0,905 µg 0,905 0,883 - 0,927 2 2184
Thiamin (B1-vitamin) 0,0790 mg 0,079 0,078 - 0,08 2 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0587 mg 0,058 0,0571 - 0,0603 2 2184
Niacinækvivalent 1,95 NE 1003
Niacin 0,275 mg 0,275 0,255 - 0,296 2 2184
B6-vitamin 0,0292 mg 0,029 0,0283 - 0,0301 2 2184
Pantotensyre 0,0510 mg 0,050 0,0479 - 0,0542 4 2184
Biotin 3,44 µg 3,44 3,18 - 3,7 2 2184
Folat 12,2 µg 12,2 11,7 - 12,7 2 2184
C-vitamin 0 mg - 0,5 2 2184
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 160 mg 160,0 160 - 160 2 2184
Kalium 265 mg 265,0 260 - 270 2 2184
Calcium 71,0 mg 71,0 71 - 71 2 2184
Magnesium 40,5 mg 40,5 40 - 41 2 2184
Jern 2,00 mg 2,0 1,9 - 2,1 2 2184
Kobber 0,240 mg 0,24 0,23 - 0,25 2 2184
Zink 0,880 mg 0,88 0,87 - 0,89 2 2184
Mangan 0,520 mg 0,52 0,5 - 0,54 2 2184
Krom 0 µg - 5 2 2184
Molybdæn 38,5 µg 38,5 38 - 39 2 2184
Selen 0 µg - 0,5 2 2184
Fosfor 110 mg 110,0 110 - 110 2 2184
Jod 0 µg - 5 2 2184
Nikkel 89,5 µg 89,5 88 - 91 2 2184
Kviksølv 0 µg - 0,1 2 2184
Arsen 0,350 µg 0,35 0,3 - 0,4 2 2184
Cadmium 0 µg - 0,1 2 2184
Bly 0,450 µg 0,45 0,4 - 0,5 2 2184
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 2 2184
Galaktose 0 g - 0,2 2 2184
Glukose 0,1000 g 0,2 - 0,2 2 2184
Sum monosakkarider 0,1000 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2184
Maltose 0 g - 0,2 2 2184
Sakkarose 0,800 g 0,8 0,8 - 0,8 2 2184
Sum disakkarider 0,800 g 1003
Sum sukkerarter 0,900 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 3,35 g 3,35 3,3 - 3,4 2 2184
Uopløselige kostfibre 6,2 g 6,23 5,99 - 6,47 2 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,7 g 1,655 1,65 - 1,66 2 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,9 g 0,875 0,83 - 0,92 2 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,255 2184
Isoleucin 367 2184
Leucin 697 2184
Lysin 586 2184
Methionin 103 2184
Cystin 77 2184
Phenylalanin 498 2184
Tyrosin 301 2184
Threonin 364 2184
Tryptofan 101 2184
Valin 437 2184
Arginin 490 2184
Histidin 234 2184
Alanin 339 2184
Asparaginsyre 992 2184
Glutaminsyre 1200 2184
Glycin 329 2184
Prolin 292 2184
Serin 512 2184
Hydroxyprolin 0 2184
Ornitin 0 2184
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 23,2 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 4 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,28 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby