DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1815
Hvide bønner, tørrede og kogt
Engelsk navn
White beans, dried and boiled
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 560 kJ 1003
Energi (kcal) 134 kcal 1003
Protein 8,7 g 8,659 8,23 - 9,29 3 2184
Protein fra Aminosyrer 8,8 g 1003
Protein, deklaration 10,3 g 10,25 9,75 - 11 3 2184
Kulhydrat difference 29,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 15,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 13,4 g 1003
Kostfibre 14,1 g 1003
Fedt 1,2 g 1,2 1,1 - 1,2 3 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 1 1003
Aske 1,1 g 1,09 1,08 - 1,11 3 2184
Tørstof 40,1 g 40,04 39,9 - 40,4 3 2184
Vand 59,9 g 59,96 59,5 - 60 3 2184
Nitrogen 1,653 g 1,64 1,56 - 1,76 3 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten µg 1 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg - 0,08 3 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 3 2184
gamma-Tokoferol 1,65 mg 1,65 1,55 - 1,76 3 2184
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 3 2184
K1-vitamin 0 µg - 0,8 3 2184
Thiamin (B1-vitamin) 0,0467 mg 0,05 0,04 - 0,05 3 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0183 mg 0,024 0,024 - 0,031 3 2184
Niacinækvivalent 2,47 NE 1003
Niacin 0,173 mg 1 2184
B6-vitamin 0,0454 mg 1 2184
Pantotensyre 0,0326 mg 0,032 0,0312 - 0,034 2 2184
Biotin 5,43 µg 1 2184
Folat 17,0 µg 1 2184
C-vitamin mg 1 2184
Cholin 35,1 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 8,80 mg 1 2184
Kalium 307 mg 310,0 300 - 310 3 2184
Calcium 117 mg 120,0 110 - 120 3 2184
Magnesium 54,7 mg 55,0 53 - 56 3 2184
Jern 2,80 mg 2,8 2,8 - 2,8 3 2184
Kobber 0,260 mg 1 2184
Zink 1,10 mg 1,1 1,1 - 1,1 3 2184
Mangan 0,670 mg 1 2184
Krom µg 1 2184
Molybdæn 17,0 µg 1 2184
Selen µg 1 2184
Fosfor 163 mg 160,0 160 - 170 3 2184
Jod µg 1 2184
Nikkel 70,0 µg 1 2184
Kviksølv µg 1 2184
Arsen µg 1 2184
Cadmium µg 1 2184
Bly 1,80 µg 1 2184
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose g 1 2184
Galaktose g 1 2184
Glukose g 1 2184
Laktose g 1 2184
Maltose g 1 2184
Sakkarose 0,300 g 1 2184
Sum disakkarider 0,300 g 1003
Sum sukkerarter 0,300 g 1003
Stivelse/Glykogen 10,2 g 1 2184
Uopløselige kostfibre 11,0 g 1 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,1 g 1 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 2,0 g 1 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 492 2184
Leucin 910 2184
Lysin 755 2184
Methionin 119 2184
Cystin 101 2184
Phenylalanin 633 2184
Tyrosin 391 2184
Threonin 491 2184
Tryptofan 138 2184
Valin 581 2184
Arginin 613 2184
Histidin 303 2184
Alanin 452 2184
Asparaginsyre 1320 2184
Glutaminsyre 1510 2184
Glycin 433 2184
Prolin 343 2184
Serin 683 2184
Hydroxyprolin 2184
Ornitin 2184
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 3 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,28 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby