DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1821
Ærter, grønne, dybfrost
Engelsk navn
Peas, green, frozen
Taxonomisk navn
Pisum sativum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 286 kJ 1003
Energi (kcal) 69 kcal 1003
Protein 4,9 g 4,904 4,87 - 4,93 2 2183
Protein fra Aminosyrer 4,2 g 1003
Protein, deklaration 5,7 g 5,718 5,68 - 5,75 2 2183
Kulhydrat difference 14,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 5,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 5,0 g 1003
Kostfibre 8,8 g 1003
Fedt 0,9 g 0,9 0,9 - 0,9 2 2183
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 2 1003
Aske 0,7 g 0,675 0,67 - 0,68 2 2183
Tørstof 21,1 g 21,07 20,8 - 21,2 2 2183
Vand 78,9 g 78,92 78,7 - 79,1 2 2183
Nitrogen 0,915 g 0,915 0,91 - 0,92 2 2183
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 54,4 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 327 µg 326,5 319 - 334 2 2183
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg - 0,08 2 2183
K1-vitamin 8,77 µg 8,765 8,52 - 9,01 2 2183
Thiamin (B1-vitamin) 0,172 mg 0,171 0,167 - 0,176 2 2183
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0868 mg 0,086 0,084 - 0,0896 2 2183
Niacinækvivalent 2,69 NE 1003
Niacin 1,89 mg 1,885 1,81 - 1,96 2 2183
B6-vitamin 0,0861 mg 0,086 0,0855 - 0,0867 2 2183
Pantotensyre 0,146 mg 0,146 0,138 - 0,154 4 2183
Biotin 6,09 µg 6,085 6,07 - 6,1 2 2183
Folat 32,1 µg 32,05 31,2 - 32,9 2 2183
C-vitamin 19,3 mg 19,3 19,2 - 19,4 2 2183
Cholin 27,0 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,40 mg 6,4 6,4 - 6,4 2 2183
Kalium 220 mg 220,0 220 - 220 2 2183
Calcium 35,5 mg 35,5 35 - 36 2 2183
Magnesium 32,5 mg 32,5 32 - 33 2 2183
Jern 1,40 mg 1,4 1,4 - 1,4 2 2183
Kobber 0,150 mg 0,15 0,15 - 0,15 2 2183
Zink 0,885 mg 0,885 0,88 - 0,89 2 2183
Mangan 0,295 mg 0,295 0,29 - 0,3 2 2183
Krom 4,90 µg 4,9 4,7 - 5,1 2 2183
Molybdæn 0,0475 µg 0,047 0,047 - 0,048 2 2183
Selen 0,550 µg 1,1 - 1,1 2 2183
Fosfor 100,0 mg 100,0 100 - 100 2 2183
Jod 0 µg - 5 2 2183
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 2 2183
Glukose 0 g - 0,2 2 2183
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2183
Maltose 0 g - 0,2 2 2183
Sakkarose 4,10 g 4,1 3,9 - 4,3 2 2183
Sum disakkarider 4,10 g 1003
Sum sukkerarter 4,10 g 1003
Stivelse/Glykogen 1,90 g 1,9 1,8 - 2 2 2183
Uopløselige kostfibre 6,6 g 6,6 6,6 - 6,6 2 2183
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,2 g 1,2 1,2 - 1,2 2 2183
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 1,0 g 1,0 1 - 1 2 2183
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 217 2183
Leucin 384 2183
Lysin 380 2183
Methionin 48 2183
Cystin 50 2183
Phenylalanin 241 2183
Tyrosin 150 2183
Threonin 235 2183
Tryptofan 48 2183
Valin 255 2183
Arginin 522 2183
Histidin 108 2183
Alanin 279 2183
Asparaginsyre 510 2183
Glutaminsyre 779 2183
Glycin 198 2183
Prolin 190 2183
Serin 244 2183
Hydroxyprolin 0 2183
Ornitin 0 2183
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 14 2183
Nitrogen-til-protein faktor 5,36 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby