DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1848
Blåbær, rå
Engelsk navn
Blueberries, raw
Taxonomisk navn
Vaccinium myrtillus (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 229 kJ 1003
Energi (kcal) 54 kcal 1003
Protein 0,5 g 0,75 0,75 - 0,875 8 2179
Protein fra Aminosyrer 0,4 g 1003
Protein, deklaration 0,5 g 0,75 0,75 - 0,875 8 2179
Kulhydrat difference 13,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 11,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 11,2 g 1003
Kostfibre 2,7 g 1003
Fedt 0,2 g 0,3 0,3 - 0,5 8 2179
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 8 1003
Aske 0,2 g 0,17 0,15 - 0,22 8 2179
Tørstof 14,7 g 14,6 13,2 - 16,3 8 2179
Vand 85,3 g 85,4 83,6 - 86,7 8 2179
Nitrogen 0,079 g 0,12 0,12 - 0,14 8 2179
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,43 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 32,6 µg 30,7 23,2 - 43,1 8 2179
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,779 α-TE
alfa-Tokoferol 0,779 mg 0,758 0,44 - 1,13 8 2179
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 4 2179
gamma-Tokoferol 0 mg - 0,5 4 2179
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 4 2179
K1-vitamin 0,526 µg 1,39 - 2,82 8 2179
Thiamin (B1-vitamin) 0,0188 mg 0,021 0,019 - 0,033 8 2179
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0302 mg 0,031 0,0257 - 0,0341 8 2179
Niacinækvivalent 0,119 NE 1003
Niacin 0,0971 mg 0,141 0,127 - 0,172 8 2179
B6-vitamin 0,0373 mg 0,038 0,0234 - 0,0486 8 2179
Pantotensyre 0,0982 mg 0,095 0,0715 - 0,149 16 2179
Biotin 1,37 µg 1,385 1,14 - 2,32 8 2179
Folat 5,21 µg 5,965 5,18 - 6,76 8 2179
C-vitamin 6,81 mg 7,275 3,55 - 8,36 8 2179
Cholin 6,00 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,888 mg 0,65 0,3 - 2,5 8 2179
Kalium 85,9 mg 82,0 70 - 110 8 2179
Calcium 5,61 mg 4,9 2,8 - 11 8 2179
Magnesium 4,71 mg 4,45 3,6 - 6,9 8 2179
Jern 0,186 mg 0,13 0,07 - 0,46 8 2179
Kobber 0,0325 mg 0,03 0,02 - 0,06 8 2179
Zink 0,0963 mg 0,09 0,06 - 0,17 8 2179
Mangan 0,308 mg 0,19 0,11 - 1 8 2179
Krom 1,000 µg 8 - 8 8 2179
Molybdæn 3,24 µg 1,4 1,3 - 11 8 2179
Selen 0 µg - 0,5 8 2179
Fosfor 10,4 mg 9,0 6,2 - 18 8 2179
Jod 0 µg - 5 8 2179
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 5,35 g 5,35 4,2 - 6,2 8 2179
Glukose 5,11 g 5,15 4,3 - 6 8 2179
Sum monosakkarider 10,5 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2179
Maltose 0 g - 0,2 8 2179
Sakkarose 0 g - 0,2 8 2179
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 10,5 g 1003
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Uopløselige kostfibre 2,2 g 2,15 1,5 - 2,9 8 2179
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,5 g 0,45 0,4 - 0,6 8 2179
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,3 8 2179
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 0 2179
Leucin 43 2179
Lysin 36 2179
Methionin 0 2179
Cystin 6 2179
Phenylalanin 8 2179
Tyrosin 3 2179
Threonin 23 2179
Tryptofan 1 2179
Valin 32 2179
Arginin 78 2179
Histidin 0 2179
Alanin 32 2179
Asparaginsyre 61 2179
Glutaminsyre 96 2179
Glycin 33 2179
Prolin 12 2179
Serin 30 2179
Hydroxyprolin 0 2179
Ornitin 0 2179
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 9 4 2179
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby