DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1851
Abrikos, rå
Engelsk navn
Apricot, raw
Taxonomisk navn
Prunus armeniaca (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 158 kJ 1003
Energi (kcal) 37 kcal 1003
Protein 0,8 g 0,843 0,687 - 1,12 6 2179
Protein fra Aminosyrer 0,5 g 1003
Protein, deklaration 0,8 g 0,843 0,687 - 1,12 6 2179
Kulhydrat difference 9,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 7,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 7,5 g 1003
Kostfibre 2,1 g 1003
Fedt 0,0 g - 0,3 6 2179
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 6 1003
Aske 0,7 g 0,54 0,36 - 1,54 6 2179
Tørstof 11,1 g 10,16 7,78 - 15,9 6 2179
Vand 88,9 g 89,84 84 - 92,2 6 2179
Nitrogen 0,120 g 0,135 0,11 - 0,18 6 2179
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 340 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 2040 µg 1890, 1250 - 3040 6 2179
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,806 α-TE
alfa-Tokoferol 0,806 mg 0,659 0,288 - 1,43 6 2179
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2179
gamma-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2179
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2179
K1-vitamin 0,717 µg 1,27 - 1,66 6 2179
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg - 0,015 6 2179
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0246 mg 0,022 0,0197 - 0,036 6 2179
Niacinækvivalent 0,278 NE 1003
Niacin 0,278 mg 0,328 0,244 - 0,394 6 2179
B6-vitamin 0,0719 mg 0,065 0,0567 - 0,0957 6 2179
Pantotensyre 0,161 mg 0,159 0,126 - 0,201 12 2179
Biotin 0 µg - 1 6 2179
Folat 0 µg - 5 6 2179
C-vitamin 4,93 mg 4,98 2,31 - 7,67 6 2179
Cholin 2,80 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,900 mg 0,7 - 3,9 6 2179
Kalium 268 mg 250,0 210 - 340 6 2179
Calcium 16,3 mg 15,5 13 - 21 6 2179
Magnesium 8,73 mg 8,25 7,4 - 11 6 2179
Jern 0,288 mg 0,285 0,24 - 0,37 6 2179
Kobber 0,110 mg 0,095 0,08 - 0,16 6 2179
Zink 0,148 mg 0,15 0,11 - 0,2 6 2179
Mangan 0,137 mg 0,13 0,07 - 0,21 6 2179
Krom 0 µg - 5 6 2179
Molybdæn 0,567 µg 3,4 - 3,4 6 2179
Selen 0,267 µg 1,6 - 1,6 6 2179
Fosfor 20,2 mg 19,0 16 - 26 6 2179
Jod 0 µg - 5 6 2179
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,67 g 1,4 1 - 3,1 6 2179
Glukose 2,65 g 2,1 1,9 - 4,6 6 2179
Sum monosakkarider 4,32 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 6 2179
Maltose 0 g - 0,2 6 2179
Sakkarose 2,28 g 2,55 0,4 - 3,2 6 2179
Sum disakkarider 2,28 g 1003
Sum sukkerarter 6,60 g 1003
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Uopløselige kostfibre 1,2 g 1,05 0,8 - 1,7 6 2179
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,9 g 0,85 0,8 - 0,9 6 2179
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,1 g 0,4 - 0,4 6 2179
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 0 2179
Leucin 24 2179
Lysin 23 2179
Methionin 0 2179
Cystin 6 2179
Phenylalanin 0 2179
Tyrosin 0 2179
Threonin 19 2179
Tryptofan 0 2179
Valin 18 2179
Arginin 15 2179
Histidin 0 2179
Alanin 21 2179
Asparaginsyre 414 2179
Glutaminsyre 42 2179
Glycin 0 2179
Prolin 15 2179
Serin 25 2179
Hydroxyprolin 0 2179
Ornitin 0 2179
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 12 6 2179
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby