DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1854
Kirsebær, rå
Engelsk navn
Cherry, raw
Taxonomisk navn
Prunus avium (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 258 kJ 1003
Energi (kcal) 61 kcal 1003
Protein 1,0 g 1,0 0,875 - 1,12 6 2179
Protein fra Aminosyrer 0,6 g 1003
Protein, deklaration 1,0 g 1,0 0,875 - 1,12 6 2179
Kulhydrat difference 14,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 13,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 13,6 g 1003
Kostfibre 1,2 g 1003
Fedt 0,0 g - 0,3 6 2179
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 6 1003
Aske 0,4 g 0,36 0,26 - 0,46 6 2179
Tørstof 16,2 g 16,11 14,7 - 18,1 6 2179
Vand 83,8 g 83,89 81,8 - 85,2 6 2179
Nitrogen 0,160 g 0,16 0,14 - 0,18 6 2179
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 4,28 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 25,7 µg 27,3 15,4 - 30,7 6 2179
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,152 α-TE
alfa-Tokoferol 0,152 mg 0,134 0,101 - 0,277 6 2179
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2179
gamma-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2179
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2179
K1-vitamin 0 µg - 0,8 6 2179
Thiamin (B1-vitamin) 0,0157 mg 0,018 0,0177 - 0,021 6 2179
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0212 mg 0,021 0,0178 - 0,0251 6 2179
Niacinækvivalent 0,0247 NE 1003
Niacin 0,0247 mg 0,148 - 0,148 6 2179
B6-vitamin 0,0372 mg 0,031 0,0168 - 0,072 6 2179
Pantotensyre 0,123 mg 0,124 0,0892 - 0,153 12 2179
Biotin 0 µg - 1 6 2179
Folat 6,48 µg 6,375 5,01 - 9,09 6 2179
C-vitamin 6,72 mg 6,81 5,01 - 8,06 6 2179
Cholin 6,10 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0 mg - 0,3 6 2179
Kalium 200 mg 205,0 160 - 230 6 2179
Calcium 8,78 mg 9,1 6 - 11 6 2179
Magnesium 8,12 mg 7,95 6,6 - 9,7 6 2179
Jern 0,200 mg 0,21 0,16 - 0,23 6 2179
Kobber 0,0717 mg 0,07 0,05 - 0,11 6 2179
Zink 0,0550 mg 0,055 0,05 - 0,09 6 2179
Mangan 0,0617 mg 0,065 0,04 - 0,08 6 2179
Krom 1,000 µg 6 - 6 6 2179
Molybdæn 1,23 µg 1,1 - 4,8 6 2179
Selen 0,333 µg 2 - 2 6 2179
Fosfor 20,3 mg 21,0 17 - 22 6 2179
Jod 0 µg - 5 6 2179
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 5,35 g 5,5 4,8 - 5,7 6 2179
Glukose 6,17 g 6,2 5,5 - 7 6 2179
Sum monosakkarider 11,5 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 6 2179
Maltose 0 g - 0,2 6 2179
Sakkarose 0 g - 0,2 6 2179
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 11,5 g 1003
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Uopløselige kostfibre 0,9 g 0,8 0,7 - 1,2 6 2179
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,3 g 0,35 0,2 - 0,5 6 2179
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,3 6 2179
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 0 2179
Leucin 31 2179
Lysin 29 2179
Methionin 0 2179
Cystin 8 2179
Phenylalanin 0 2179
Tyrosin 0 2179
Threonin 25 2179
Tryptofan 0 2179
Valin 24 2179
Arginin 18 2179
Histidin 0 2179
Alanin 25 2179
Asparaginsyre 410 2179
Glutaminsyre 75 2179
Glycin 22 2179
Prolin 38 2179
Serin 27 2179
Hydroxyprolin 0 2179
Ornitin 0 2179
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 16 6 2179
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby