DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1855
Ananas, rå
Engelsk navn
Pineapple, raw
Taxonomisk navn
Ananas comosus (Linnaeus, 1753) (Merrill, 1917)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 196 kJ 1003
Energi (kcal) 46 kcal 1003
Protein 0,1 g 0,625 - 0,625 8 2179
Protein fra Aminosyrer 0,3 g 1003
Protein, deklaration 0,1 g 0,625 - 0,625 8 2179
Kulhydrat difference 12,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 10,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 10,7 g 1003
Kostfibre 1,3 g 1003
Fedt 0,1 g 0,4 - 0,4 8 2179
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 8 1003
Aske 0,3 g 0,27 0,21 - 0,33 8 2179
Tørstof 12,5 g 12,26 10,6 - 13,9 8 2179
Vand 87,5 g 87,73 86 - 89,3 8 2179
Nitrogen 0,013 g 0,1 - 0,1 8 2179
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,22 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 31,3 µg 31,35 17,2 - 51,1 8 2179
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg - 0,08 8 2179
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 4 2179
gamma-Tokoferol 0 mg - 0,5 4 2179
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 4 2179
K1-vitamin 0 µg - 0,8 8 2179
Thiamin (B1-vitamin) 0,0499 mg 0,055 0,032 - 0,062 8 2179
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0210 mg 0,021 0,0185 - 0,0248 8 2179
Niacinækvivalent 0,144 NE 1003
Niacin 0,124 mg 0,133 0,116 - 0,248 8 2179
B6-vitamin 0,0520 mg 0,050 0,0417 - 0,0633 8 2179
Pantotensyre 0,0939 mg 0,091 0,0755 - 0,118 16 2179
Biotin 0 µg - 1 8 2179
Folat 12,8 µg 12,6 9,83 - 16,5 8 2179
C-vitamin 56,2 mg 59,4 38,5 - 72,5 8 2179
Cholin 5,60 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,0625 mg 0,5 - 0,5 8 2179
Kalium 123 mg 115,0 76 - 180 8 2179
Calcium 14,8 mg 15,0 11 - 20 8 2179
Magnesium 13,8 mg 13,5 9,7 - 19 8 2179
Jern 0,150 mg 0,155 0,1 - 0,2 8 2179
Kobber 0,0738 mg 0,075 0,03 - 0,12 8 2179
Zink 0,124 mg 0,105 0,09 - 0,2 8 2179
Mangan 1,09 mg 1,0 0,33 - 2,1 8 2179
Krom 0 µg - 5 8 2179
Molybdæn 1,86 µg 1,6 1,5 - 7,5 8 2179
Selen 0,200 µg 1,6 - 1,6 8 2179
Fosfor 5,95 mg 5,15 4,2 - 9,4 8 2179
Jod 5,63 µg 18 - 27 8 2179
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 2,77 g 2,35 1,4 - 4,9 8 2179
Glukose 2,54 g 2,15 1,2 - 4,8 8 2179
Sum monosakkarider 5,31 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2179
Maltose 0 g - 0,2 8 2179
Sakkarose 4,78 g 5,2 0,8 - 6,8 8 2179
Sum disakkarider 4,78 g 1003
Sum sukkerarter 10,1 g 1003
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Uopløselige kostfibre 1,1 g 1,25 0,7 - 1,4 8 2179
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,2 g 0,3 - 0,4 8 2179
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,3 8 2179
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 0 2179
Leucin 22 2179
Lysin 21 2179
Methionin 0 2179
Cystin 17 2179
Phenylalanin 0 2179
Tyrosin 0 2179
Threonin 16 2179
Tryptofan 1 2179
Valin 21 2179
Arginin 15 2179
Histidin 0 2179
Alanin 22 2179
Asparaginsyre 71 2179
Glutaminsyre 52 2179
Glycin 19 2179
Prolin 0 2179
Serin 29 2179
Hydroxyprolin 0 2179
Ornitin 0 2179
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 51 8 2179
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby