DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1856
Grapefrugt, rå
Engelsk navn
Grapefruit, raw
Taxonomisk navn
Citrus × paradisi (Macfad.,)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 169 kJ 1003
Energi (kcal) 40 kcal 1003
Protein 0,5 g 0,718 0,687 - 0,812 8 2179
Protein fra Aminosyrer 0,3 g 1003
Protein, deklaration 0,5 g 0,718 0,687 - 0,812 8 2179
Kulhydrat difference 10,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 8,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 8,7 g 1003
Kostfibre 1,7 g 1003
Fedt 0,0 g - 0,3 8 2179
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 8 1003
Aske 0,3 g 0,325 0,2 - 0,36 8 2179
Tørstof 11,2 g 11,02 9,48 - 12,6 8 2179
Vand 88,8 g 88,98 87,3 - 90,5 8 2179
Nitrogen 0,076 g 0,115 0,11 - 0,13 8 2179
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 110 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 663 µg 624,5 300 - 1020 8 2179
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,195 α-TE
alfa-Tokoferol 0,195 mg 0,186 0,131 - 0,319 8 2179
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 4 2179
gamma-Tokoferol 0 mg - 0,5 4 2179
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 4 2179
K1-vitamin 0 µg - 0,8 8 2179
Thiamin (B1-vitamin) 0,0272 mg 0,039 - 0,097 5 2179
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0223 mg 0,022 0,0194 - 0,0244 8 2179
Niacinækvivalent 0,105 NE 1003
Niacin 0,105 mg 0,146 0,139 - 0,19 8 2179
B6-vitamin 0,349 mg 0,320 0,0255 - 0,946 8 2179
Pantotensyre 0,155 mg 0,148 0,112 - 0,245 16 2179
Biotin 0 µg - 1 8 2179
Folat 22,4 µg 23,15 16,6 - 26,1 8 2179
C-vitamin 44,6 mg 44,45 33,9 - 54,5 8 2179
Cholin 7,70 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,713 mg 0,5 0,3 - 2,5 8 2179
Kalium 138 mg 140,0 110 - 180 8 2179
Calcium 25,9 mg 27,5 17 - 37 8 2179
Magnesium 9,44 mg 9,3 8,5 - 11 8 2179
Jern 0,1000 mg 0,095 0,07 - 0,13 8 2179
Kobber 0,0338 mg 0,035 0,02 - 0,04 8 2179
Zink 0,0513 mg 0,06 0,06 - 0,11 8 2179
Mangan 0,0300 mg 0,03 0,02 - 0,05 8 2179
Krom 0 µg - 5 8 2179
Molybdæn 0,688 µg 1,1 - 2,9 8 2179
Selen 0 µg - 0,5 8 2179
Fosfor 18,0 mg 17,0 16 - 25 8 2179
Jod 3,13 µg 25 - 25 8 2179
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 2,24 g 2,1 1,6 - 3,2 8 2179
Glukose 2,16 g 2,0 1,4 - 3,4 8 2179
Sum monosakkarider 4,40 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2179
Maltose 0 g - 0,2 8 2179
Sakkarose 2,90 g 3,05 1,1 - 3,9 8 2179
Sum disakkarider 2,90 g 1003
Sum sukkerarter 7,30 g 1003
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Uopløselige kostfibre 1,5 g 1,45 0,8 - 2,1 8 2179
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,2 g 0,4 - 0,5 8 2179
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,2 8 2179
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 0 2179
Leucin 20 2179
Lysin 23 2179
Methionin 0 2179
Cystin 7 2179
Phenylalanin 0 2179
Tyrosin 0 2179
Threonin 14 2179
Tryptofan 0 2179
Valin 11 2179
Arginin 53 2179
Histidin 0 2179
Alanin 25 2179
Asparaginsyre 95 2179
Glutaminsyre 53 2179
Glycin 3 2179
Prolin 55 2179
Serin 29 2179
Hydroxyprolin 0 2179
Ornitin 0 2179
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 26 8 2179
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby