Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 19
Brune bønner, tørrede, rå
Engelsk navn
Beans, brown, dried, raw
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1313 kJ 1003
Energi, kcal 314 kcal 1003
total-N 3,024 g 2,880 - 3,168 4 1825
Protein, total 18,9 g 18,000 - 19,800 4 1825
Protein, deklaration 18,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 63,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 45,6 g 1003
kulhydrat, deklaration 45,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 17,8 g 15,1 - 21,4 4 1825
Fedt, total 2,0 g 1,9 - 2,2 2 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,4 g 3,3 - 3,6 4 1825
Tørstof 87,7 g 83,400 - 91,700 4 1825
Vand 12,3 g 8,300 - 16,600 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,08 RE 1003
Retinol 0 µg 1001
ß-caroten 13,0 µg 10 - 16 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,340 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,340 mg 3 1379
K1-vitamin 170 µg 1360
B1-vitamin 0,350 mg 0,304 - 0,439 3 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,140 mg 0,102 - 0,174 3 1022
Niacin 5,93 NE 1003
niacin 2,00 mg 2,0 - 2,2 2 1018
B6-vitamin 0,415 mg 0,342 - 0,522 3 1072
Pantothensyre 0,500 mg 1337
Biotin 0,500 µg 1001
Folat 140 µg 6 1803
Frit folat 24,0 µg 14,0 - 38,7 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 0 - 1 4 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 8,00 mg 4,1 - 10,5 6 1058
Kalium, K 1327 mg 1270 - 1366 6 1058
Calcium, Ca 77,3 mg 60,6 - 98,0 6 1015
Magnesium, Mg 131 mg 126 - 139 6 1058
Phosphor, P 477 mg 369 - 558 6 1015
Jern, Fe 5,00 mg 3,9 - 6,7 5 1043
Kobber, Cu 0,500 mg 1001
Zink, Zn 2,00 mg 1001
Jod, I 1,90 µg 1,0 - 3,6 4 1055
Mangan, Mn 2,00 mg 1351
Chrom, Cr 11,4 µg 10,0 3,7 - 21,2 19 1849
Selen, Se 8,80 µg 5,00 0 - 38 8 1079
Nikkel, Ni 273 µg 90,4 - 776,6 29 1849, 1850
Kviksølv, Hg 0,100 µg 0,000 0 - 0,4 8 1079
Arsen, As 0 µg 8 1079
Cadmium, Cd 1,59 µg 0,4 - 8,5 29 1849, 1850
Bly, Pb 6,98 µg 1,4 - 22,2 29 1849, 1850
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, ialt 3,20 g 1344
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 877 290 1059
Leucin 1330 440 1059
Lysin 1360 450 1059
Methionin 172 57 1059
Cystin 124 41 1059
Phenylalanin 937 310 1059
Tyrosin 423 140 1059
Threonin 786 260 1059
Tryptofan 236 78 1059
Valin 1910 630 1059
Arginin 907 300 1059
Histidin 484 160 1059
Alanin 726 240 1059
Asparaginsyre 227 75 1059
Glutaminsyre 2480 820 1059
Glycin 696 230 1059
Prolin 696 230 1059
Serin 1180 390 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby