DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 251
Oliven, sorte, uden sten, i saltlage
Engelsk navn
Olives, black, without stones, in brine
Taxonomisk navn
Olea europaea (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 703 kJ 1003
Energi (kcal) 171 kcal 1003
Protein 1,0 g 0,9 - 1 2 1825
Protein, deklaration 1,0 g 0,9 - 1 2 1825
Kulhydrat difference 4,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 6,2 g 1 2137
Fedt 17,2 g 1 2137
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,2 g 1 2137
Tørstof 25,1 g 1 2137
Vand 74,9 g 1 2137
Nitrogen 0,160 g 0,144 - 0,16 2 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1 2137
D-vitamin 0 µg 1 2137
E-vitamin 6,10 α-TE 1 2137
Thiamin (B1-vitamin) 0,0170 mg 1 2137
Riboflavin (B2-vitamin) mg 1 2137
Niacin mg 1 2137
B6-vitamin 0,0250 mg 1 2137
Folat µg 1 2137
B12-vitamin 0 µg 1 2137
C-vitamin mg 1 2137
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kalium 19,0 mg 1 2137
Calcium 103 mg 80 - 128 6 1015
Magnesium 16,0 mg 1 2137
Jern 8,50 mg 1 2137
Zink 0,140 mg 1 2137
Selen 0,900 µg 1894
Fosfor 17,3 mg 13,1 - 22,8 6 1015
Jod µg 1 2137
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 2,080 2137
Sum enkeltumættede fedtsyrer 10,200 2137
Sum flerumættede fedtsyrer 1,510 2137
Sum fedtsyrer 13,760 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,140 2137
Sum n-6 fedtsyrer 1,360 2137
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 55 15 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2023 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby