Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 29
Kirsebær, rå
Engelsk navn
Cherry, raw
Taxonomisk navn
Prunus avium (L.) L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 25 2 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 234 kJ 1003
Energi, kcal 56 kcal 1003
total-N 0,220 g 0,112 - 0,272 8 1073, 1825
Protein, total 1,4 g 0,700 - 1,700 8 1073, 1825
Protein, deklaration 1,4 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 12,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 11,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 11,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,3 g 1,1 - 1,5 2 1825
Fedt, total 0,3 g 0,2 - 0,2 3 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,6 g 0,3 - 1,8 8 1073, 1825
Tørstof 14,7 g 10,400 - 18,800 8 1073, 1825
Vand 85,3 g 81,200 - 89,600 8 1073, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,75 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 69,0 µg 63 - 74 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,200 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,200 mg 1 1034
B1-vitamin 0,025 mg 0,017 - 0,030 2 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,030 mg 0,022 - 0,035 5 1022
Niacin 0,317 NE 1003
niacin 0,200 mg 0,15 - 0,24 10 1018
B6-vitamin 0,045 mg 0,031 - 0,056 5 1025
Pantothensyre 0,260 mg 1352
Biotin 0,400 µg 1344
Folat 8,00 µg 6,1 - 9,6 4 1374
Frit folat 6,00 µg 3,7 - 9,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 10,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 10,0 mg 3 - 20 6 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 2,00 mg 1,8 - 2,6 3 1058
Kalium, K 176 mg 157 - 214 3 1058
Calcium, Ca 20,8 mg 9,61 - 37,8 11 1015, 1030
Magnesium, Mg 8,00 mg 5,7 - 10,2 3 1058
Phosphor, P 27,9 mg 17,5 - 37,8 6 1015
Jern, Fe 0,300 mg 0,12 - 0,50 8 1043
Kobber, Cu 0,070 mg 1344
Zink, Zn 0,100 mg 1344
Jod, I 0,200 µg 0,1 - 0,4 3 1055
Mangan, Mn 0,080 mg 1349
Chrom, Cr 0,300 µg 0,200 0 - 1,3 15 1506
Selen, Se 0,100 µg 0,000 17 1817
Nikkel, Ni 1,50 µg <1,0 - 4,0 39 1539, 1817
Kviksølv, Hg 0,010 µg 0 - 0,1 15 1506
Arsen, As 0,100 µg 0,080 0,02 - 0,30 15 1506
Cadmium, Cd 0,046 µg <0,03 - 0,15 39 1539, 1817
Bly, Pb 0,487 µg 0 - 1,4 39 1539, 1817
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,800 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Tyramin 0,030 mg 4 1485
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 5,40 g 1370
Glucose 6,10 g 1370
Monosaccharider, total 11,5 g 1003
Saccharose 0,200 g 1370
Disaccharider, total 0,200 g 1003
Sukkerarter, ialt 11,7 g 1003
Stivelse 0 g 1344
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,000 0,00 1938
C14:0 0,002 0,73 1342
C16:0 0,053 19,9 1342
C18:0 0,019 6,99 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 0,36 1342
C18:1,n-9 0,090 33,8 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,052 19,5 1342
C18:3,n-3 0,050 18,8 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,074 27,7 1003
Sum monoumættede 0,091 34,1 1003
Sum polyumættede 0,102 38,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,267 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,050 18,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,052 19,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 24 110 1059
Leucin 35 160 1059
Lysin 46 210 1059
Methionin 5 24 1059
Cystin 4 20 1059
Phenylalanin 24 110 1059
Tyrosin 15 68 1059
Threonin 26 120 1059
Tryptofan 7 34 1059
Valin 33 150 1059
Arginin 20 93 1059
Histidin 16 73 1059
Alanin 37 170 1059
Asparaginsyre 735 3340 1059
Glutaminsyre 46 210 1059
Glycin 29 130 1059
Prolin 40 180 1059
Serin 40 180 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby