DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 316
Creme fraiche 9 %
Engelsk navn
Cream, cultured, 9 % fat
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 455 kJ 1003
Energi, kcal 110 kcal 1003
Nitrogen, total 0,538 g
Protein, videnskabelig 3,4 g
Protein, deklaration 3,4 g
Kulhydrat, difference 3,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 3,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 3,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g
Kostfibre 0,0 g
Fedt, total 9,0 g
Alkohol 0,0 g
Aske 0,7 g
Tørstof 17,1 g
Vand 82,9 g
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 79,0 RE 1003
Retinol 75,6 µg
D-vitamin 0,144 µg 1003
D3-vitamin 0,144 µg
E-vitamin 0,231 α-TE
alfa-tokoferol 0,231 mg
K1-vitamin 0 µg
B1-vitamin 0,0390 mg
B2-vitamin, riboflavin 0,176 mg
Niacinækvivalent 0,820 NE 1003
Niacin 0,0850 mg
B6-vitamin 0,0360 mg
Pantothensyre 0,306 mg
Biotin 2,74 µg
Folat 17,0 µg
Frit folat 80,2 µg
B12-vitamin 0,232 µg
C-vitamin 0,163 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,163 mg
beta-caroten 39,9 µg
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 58,2 mg
Natrium, Na 45,0 mg
Kalium, K 136 mg
Calcium, Ca 122 mg
Magnesium, Mg 11,1 mg
Fosfor, P 90,6 mg
Jern, Fe 0,0570 mg
Kobber, Cu 0,00900 mg
Zink, Zn 0,422 mg
Jod, I 19,3 µg
Mangan, Mn 0,00900 mg
Chrom, Cr 0,0520 µg
Selen, Se 1,63 µg
Molybdæn, Mo 1,82 µg
Nikkel, Ni 0,636 µg
Cadmium, Cd 0,00200 µg
Bly, Pb 0,0890 µg
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,637 g
D-mælkesyre 0,286 g
Mælkesyre, total 0,917 g
Citronsyre 0,127 g
Benzoesyre 1,43 mg
Organiske syrer, tot. 1,05 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0170 mg
Tyramin 0,0800 mg
Serotonin 0,00200 mg
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g
Galaktose 0,812 g
Glukose 0,102 g
Monosaccharider, total 0,914 g 1003
Laktose 2,61 g
Maltose 0 g
Sakkarose 0 g
Disaccharider, total 2,61 g 1003
Andre sukkerarter 0 g
Sukkerarter, total 3,53 g 1003
Stivelse 0 g
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,308 3,6
C6:0 0,197 2,3
C8:0 0,128 1,49
C10:0 0,282 3,3
C12:0 0,350 4,09
C14:0 1,000 11,7
C16:0 2,674 31,2
C18:0 0,914 10,6
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,128 1,49
C16:1,n-7 0,197 2,3
C18:1,n-9 2,008 23,4
C20:1,n-11 0,103 1,2
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,188 2,2
C18:3,n-3 (ALA) 0,068 0,795
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 5,853 68,4 1003
Sum monoumættede 2,436 28,5 1003
Sum polyumættede 0,256 2,99 1003
Fedtsyrer, total 8,545 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,068 0,795 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,188 2,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 31 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 183 340
Leucin 323 600
Lysin 301 560
Methionin 81 150
Cystin 24 44
Phenylalanin 156 290
Tyrosin 151 280
Threonin 135 250
Tryptofan 44 82
Valin 231 430
Arginin 118 220
Histidin 91 170
Alanin 113 210
Asparaginsyre 285 530
Glutaminsyre 646 1200
Glycin 75 140
Prolin 307 570
Serin 188 350

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby