DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 328
Pistacienød, tørret
Engelsk navn
Pistachio nuts, dried
Taxonomisk navn
Pistacia vera L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 2506 kJ 1003
Energi (kcal) 606 kcal 1003
Protein 21,6 g 1 2128
Protein fra Aminosyrer 19,6 g 1003
Protein, deklaration 25,5 g 1 2128
Kulhydrat difference 21,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 12,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 8,1 g 1003
Kostfibre 8,8 g 1003
Fedt 50,3 g 1 2128
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,9 g 1 2128
Tørstof 95,9 g 1 2128
Vand 4,1 g 1 2128
Nitrogen 4,075 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 0 1 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 1,64 α-TE
alfa-Tokoferol 1,64 mg 1 2128
gamma-Tokoferol 22,4 mg 1 2128
delta-Tokoferol mg 1 2128
K1-vitamin 26,2 µg 1 2128
Thiamin (B1-vitamin) 0,424 mg 1 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,244 mg 1 2128
Niacinækvivalent 6,87 NE 1003
Niacin 1,10 mg 1 2128
B6-vitamin 0,897 mg 1 2128
Pantothensyre 0,428 mg 1 2128
Biotin 45,5 µg 1 2128
Folat 68,4 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
C-vitamin 5,00 mg 1003
Ascorbinsyre 5,00 mg 1 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium mg 1 2128
Kalium 1000 mg 1 2128
Calcium 91,5 mg 1 2128
Magnesium 110 mg 1 2128
Jern 2,80 mg 1 2128
Kobber 1,30 mg 1 2128
Zink 2,45 mg 1 2128
Mangan 1,000 mg 1 2128
Krom µg 1 2128
Molybdæn 16,5 µg 1 2128
Selen 6,75 µg 1 2128
Fosfor 470 mg 1 2128
Jod µg 1 2128
Nikkel 65,5 µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,200 g 1 2128
Galaktose 0,850 g 1 2128
Glukose 0,200 g 1 2128
Sum monosakkarider 1,25 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose g 1 2128
Sakkarose 5,95 g 1 2128
Sum disakkarider 5,95 g 1003
Sum sukkerarter 7,20 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0,858 g 1 2128
Uopløselige kostfibre 6,0 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,1 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 1,6 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2128
C6:0 0,000 0 2128
C8:0 0,000 0 2128
C10:0 0,000 0 2128
C12:0 2128
C13:0 0,000 0 2128
C14:0 2128
C15:0 2128
C16:0 5,290 11,6 2128
C17:0 2128
C18:0 0,523 1,14 2128
C20:0 2128
C21:0 2128
C22:0 2128
C23:0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0 2128
C14:1,n-5 0,000 0 2128
C15:1,n-5 0,000 0 2128
C16:1,n-7 0,468 1,02 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 1,000 2,19 2128
C18:1,n-9 23,701 52 2128
C20:1,n-9 0,161 0,352 2128
C20:1,n-11 2128
C22:1,n-9 2128
C22:1,n-11 0,000 0 2128
C24:1,n-9 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0 2128
C16:1,n-7,trans 2128
C18:1,trans 0,000 0 2128
C20:1,trans 0,000 0 2128
C22:1,trans 0,000 0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 14,039 30,8 2128
C18:3,n-3 0,243 0,534 2128
C18:3,n-6 0,000 0 2128
C18:4,n-3 0,000 0 2128
C20:2,n-6 2128
C20:3,n-3 0,000 0 2128
C20:3,n-6 0,000 0 2128
C20:4,n-6 0,000 0 2128
C20:5,n-3 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0 2128
C22:5,n-3 0,000 0 2128
C22:5,n-6 0,000 0 2128
C22:6,n-3 0,000 0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,110 0,241 2128
Sum mættede fedtsyrer 5,813 12,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 25,329 55,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 14,282 31,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0 1003
Sum fedtsyrer 45,534 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,243 0,534 1003
Sum n-6 fedtsyrer 14,039 30,8 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 925 2128
Leucin 1620 2128
Lysin 1190 2128
Methionin 360 2128
Cystin 376 2128
Phenylalanin 1150 2128
Tyrosin 614 2128
Threonin 726 2128
Tryptofan 346 2128
Valin 1290 2128
Arginin 2240 2128
Histidin 510 2128
Alanin 962 2128
Asparaginsyre 2150 2128
Glutaminsyre 5000 2128
Glycin 1020 2128
Prolin 896 2128
Serin 1350 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 50
Nitrogen-til-protein faktor 5,30
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,906 1003
Massefylde 0,6 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby