Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 347
Æble, dansk (sort: spartan), råt
Engelsk navn
Apple, danish (variety: Spartan), raw
Taxonomisk navn
Malus domestica Borkh.
Synonymer
Æbler
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 214 kJ 1003
Energi, kcal 51 kcal 1003
total-N 0,032 g 0,034 - 0,045 3 1068
Protein, total 0,2 g 0,213 - 0,281 3 1068
Protein, deklaration 0,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 13,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 10,6 g 1003
kulhydrat, deklaration 10,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 2,4 g 2,28 - 2,50 3 1068
Fedt, total 0,3 g 1 1068
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,2 g 0,22 - 0,26 3 1068
Tørstof 13,7 g 11,100 - 14,100 3 1068
Vand 86,3 g 85,900 - 88,900 3 1068
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
Niacin 0,033 NE 1003
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 3,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 3,00 mg 2,3 - 2,9 3 1068
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,050 20,7 T 2
C18:0 0,009 3,88 T 2
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,009 3,88 T 2
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,136 56,5 T 2
C18:3,n-3 0,036 15,1 T 2
C20:4,n-6 0,000 0,00 T 2
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,059 24,6 1003
Sum monoumættede 0,009 3,75 1003
Sum polyumættede 0,172 71,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,036 15,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,136 56,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 6 200 T 2
Leucin 10 320 T 2
Lysin 10 300 T 2
Methionin 2 60 T 2
Cystin 1 20 T 2
Phenylalanin 5 160 T 2
Tyrosin 3 100 T 2
Threonin 6 180 T 2
Tryptofan 2 60 T 2
Valin 8 240 T 2
Arginin 4 140 T 2
Histidin 3 100 T 2
Alanin 8 260 T 2
Asparaginsyre 58 1820 T 2
Glutaminsyre 17 520 T 2
Glycin 6 180 T 2
Prolin 6 190 T 2
Serin 8 260 T 2

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby