DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 36
Vandmelon, rå
Engelsk navn
Watermelon, raw
Taxonomisk navn
Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. et Nakai
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 140 kJ 1003
Energi (kcal) 33 kcal 1003
Protein 0,8 g 0,7 - 0,9 3 1825
Protein fra Aminosyrer 0,4 g 1003
Protein, deklaration 0,8 g 0,7 - 0,9 3 1825
Kulhydrat difference 7,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 7,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 6,5 g 1003
Kostfibre 0,5 g 0,3 - 0,8 3 1825
Fedt 0,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 3 1003
Aske 0,3 g 0,2 - 0,5 3 1825
Tørstof 8,7 g 5,9 - 12 6 1825, 1878
Vand 91,3 g 88 - 94,1 6 1825, 1878
Nitrogen 0,128 g 0,112 - 0,144 3 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 20,0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,0500 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0500 mg 0,05 - 0,05 2 T 447
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0200 mg 1344
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0200 mg 1344
Niacinækvivalent 0,210 NE 1003
Niacin 0,178 mg 0,11 - 0,21 11 1938
B6-vitamin 0,0450 mg 0,033 - 0,065 11 1938
Pantothensyre 0,300 mg 1352
Biotin 0 µg 1655
Folat 3,00 µg 1,7 - 4,5 4 1374
Frit folat 2,00 µg 0,4 - 3,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 11,3 mg 1003
Ascorbinsyre 9,60 mg 7,5 - 11,7 8 1342
Dehydroascorbinsyre 1,70 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,70 mg 4,5 - 9,6 3 1058
Kalium 146 mg 143 - 149 3 1058
Calcium 4,38 mg 3,37 - 5,59 6 1015
Magnesium 8,40 mg 5,9 - 10 3 1058
Rubidium 60,0 µg 1356
Jern 0,300 mg 1344
Kobber 0,0300 mg 1344
Zink 0,1000 mg 1344
Mangan 0,0370 mg 0,031 - 0,043 43 1342
Krom 0 µg 1356
Molybdæn 0 µg 1356
Cobolt 0 µg 1356
Selen 0 µg 1356
Aluminium 0 mg 1356
Silicium 0 mg 1356
Bor 0 µg 1356
Fosfor 19,8 mg 11,8 - 25,4 6 1015
Fluor 0 µg 1356
Brom 0 µg 1356
Jod 0,150 µg 0,02 - 0,03 4 1055
Nikkel 7,00 µg 1356
Kviksølv 0,200 µg 1356
Arsen 3,00 µg 1356
Cadmium 1,000 µg 1356
Bly 3,00 µg 1356
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 3,43 g 3,3 2,9 - 4,1 3 1878
Glukose 1,83 g 1,8 1,8 - 1,9 3 1878
Sum monosakkarider 5,27 g 1003
Sakkarose 1,23 g 1,4 0,2 - 2,1 3 1878
Sum disakkarider 1,23 g 1003
Sum sukkerarter 6,50 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0 g 0 3 1878
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 0 g 1344
Crude fibre 0,300 g 1342
Neutral detergent fibre 0,200 g 5 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,020 29,2 1039
C18:0 0,004 6,15 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 3,07 1039
C18:1,n-9 0,011 15,3 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,013 18,4 1039
C18:3,n-3 0,019 27,6 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,025 35,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,013 18,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,032 46,1 1003
Sum fedtsyrer 0,070 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,019 27,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,013 18,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 24 190 1342
Leucin 23 180 1342
Lysin 81 630 1342
Methionin 8 60 1342
Cystin 3 20 1342
Phenylalanin 3 23 1345
Tyrosin 3 23 1345
Threonin 35 270 1342
Tryptofan 2 15 1344
Valin 20 160 1342
Arginin 76 590 1342
Histidin 8 60 1342
Alanin 22 170 1342
Asparaginsyre 50 390 1342
Glutaminsyre 82 640 1342
Glycin 13 100 1342
Prolin 31 240 1342
Serin 20 160 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,0600 mg 2 1487
Sum biogene aminer 0,0600 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 34 6 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby