DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 418
Pumpernikkel
Engelsk navn
Rye bread, dark, pumpernickel
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,83
FCF 0,862 1003
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 828 kJ 1003
Energi, kcal 196 kcal 1003
Nitrogen, total 0,915 g 0,915 0,87 - 0,96 2 1309
Protein, videnskabelig 5,3 g 5,33445 5,07 - 5,59 2 1309
Protein, deklaration 5,7 g 5,71875 5,43 - 6 2 1309
Kulhydrat, difference 46,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 36,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 35,8 g 1003
Kostfibre 9,9 g 9,95 9,9 - 10 2 1309
Fedt, total 1,1 g 1,15 0,9 - 1,4 2 1309
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,9 g 1,905 1,86 - 1,95 2 1309
Tørstof 54,5 g 54,5 53 - 56 2 1309
Vand 45,5 g 45,5 44 - 47 2 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
B1-vitamin 0,0240 mg 1003
thiamin 0,0240 mg 0,024 0,017 - 0,031 2 1309
HET, hydroxyethylthiazole 0 mg 0 2 1309
B2-vitamin, riboflavin 0,0670 mg 0,067 0,063 - 0,071 2 1309
Niacinækvivalent 1,11 NE 1003
Niacin 0,700 mg 0,7 0,61 - 0,79 2 1309
Pantothensyre 0,140 mg 0,14 0,14 - 0,14 2 1309
Biotin 5,00 µg 1 1309
Folat 15,0 µg 15 13 - 17 2 1309
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 0,578 mg 0,578 0,531 - 0,625 2 1309
Natrium, Na 405 mg 404,5 400 - 409 2 1309
Kalium, K 253 mg 252,5 245 - 260 2 1309
Calcium, Ca 27,9 mg 27,85 26,4 - 29,3 2 1309
Magnesium, Mg 49,0 mg 49 48 - 50 2 1309
Fosfor, P 160 mg 160 156 - 164 2 1309
Jern, Fe 1,83 mg 1,83 1,8 - 1,86 2 1309
Kobber, Cu 0,188 mg 0,1875 0,183 - 0,192 2 1309
Zink, Zn 1,36 mg 1,36 1,25 - 1,47 2 1309
Jod, I 1,50 µg 1,5 0,8 - 2,2 2 1309
Mangan, Mn 1,31 mg 1,305 1,25 - 1,36 2 1309
Chrom, Cr 10,1 µg 10,05 8,4 - 11,7 2 1309
Selen, Se 2,15 µg 2,15 1,5 - 2,8 2 1309
Nikkel, Ni 6,40 µg 6,4 5 - 7,8 2 1309
Cadmium, Cd 0,905 µg 0,905 0,79 - 1,02 2 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 29,2 g 29,15 28,3 - 30 2 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,000 0 1309
C14:0 0,000 0 1309
C16:0 0,162 16,3 1309
C18:0 0,017 1,66 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,000 0 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,201 1309
C18:1,n-9 0,230 23,2 1309
C18:1,n-7 0,021 2,06 1309
C20:1,n-11 0,012 1,16 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,465 46,9 1309
C18:3,n-3 (ALA) 0,083 8,42 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,178 18 1003
Sum monoumættede 0,264 26,6 1003
Sum polyumættede 0,548 55,3 1003
Transfedtsyrer, total 0,000 0 1003
Fedtsyrer, total 0,991 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,083 8,42 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,465 46,9 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 210 230 T 60
Leucin 366 400 T 60
Lysin 229 250 T 60
Methionin 90 98 T 60
Cystin 83 91 T 60
Phenylalanin 256 280 T 60
Tyrosin 137 150 T 60
Threonin 201 220 T 60
Tryptofan 67 73 T 60
Valin 311 340 T 60
Arginin 302 330 T 60
Histidin 137 150 T 60
Alanin 256 280 T 60
Asparaginsyre 393 430 T 60
Glutaminsyre 1200 1310 T 60
Glycin 256 280 T 60
Prolin 476 520 T 60
Serin 256 280 T 60

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby