DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 471
Sesamfrø, afskallede
Engelsk navn
Sesame seed, decorticated
Taxonomisk navn
Sesamum indicum
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 2657 kJ 1003
Energi (kcal) 643 kcal 1003
Protein 22,7 g 1 2128
Protein fra Aminosyrer 21,5 g 1003
Protein, deklaration 26,8 g 1 2128
Kulhydrat difference 13,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,8 g 1003
Kostfibre 8,8 g 1003
Fedt 57,4 g 1 2128
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,07 g 1 1003
Aske 2,7 g 1 2128
Tørstof 96,3 g 1 2128
Vand 3,8 g 1 2128
Nitrogen 4,290 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin α-TE
alfa-Tokoferol mg 1 2128
gamma-Tokoferol 22,9 mg 1 2128
delta-Tokoferol mg 1 2128
K1-vitamin µg 1 2128
Thiamin (B1-vitamin) 0,834 mg 1 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,116 mg 1 2128
Niacinækvivalent 11,6 NE 1003
Niacin 4,60 mg 4,51 - 5,5 11 2128, 1938
B6-vitamin 0,351 mg 1 2128
Pantothensyre 0,353 mg 1 2128
Biotin 17,6 µg 1 2128
Folat 115 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 4 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 26,0 mg 1 2128
Kalium 469 mg 468 - 475 5 2128, 1938
Calcium 36,5 mg 1 2128
Magnesium 347 mg 335 - 351 4 1938, 2128
Jern 5,75 mg 1 2128
Kobber 1,60 mg 1 2128
Zink 5,75 mg 1 2128
Mangan 1,35 mg 1 2128
Krom 6,00 µg 1 2128
Molybdæn 146 µg 1 2128
Selen 55,5 µg 1 2128
Fosfor 640 mg 1 2128
Jod 0 µg 1 2135
Nikkel 88,5 µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium 3,00 µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose g 1 2128
Galaktose 0,650 g 1 2128
Glukose g 1 2128
Sum monosakkarider 0,650 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose g 1 2128
Sakkarose 0,950 g 1 2128
Sum disakkarider 0,950 g 1003
Sum sukkerarter 1,60 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0,221 g 1 2128
Uopløselige kostfibre 6,2 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,1 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 1,5 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 2128
C6:0 0,000 0 2128
C8:0 0,000 0 2128
C10:0 0,000 0 2128
C12:0 0,000 0 2128
C13:0 0,000 0 2128
C14:0 2128
C15:0 0,000 0 2128
C16:0 5,270 10,2 2128
C17:0 2128
C18:0 3,018 5,84 2128
C20:0 0,313 0,605 2128
C21:0 2128
C22:0 2128
C23:0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0 2128
C14:1,n-5 0,000 0 2128
C15:1,n-5 0,000 0 2128
C16:1,n-7 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 0,459 0,887 2128
C18:1,n-9 20,915 40,4 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 2128
C22:1,n-9 0,000 0 2128
C22:1,n-11 0,000 0 2128
C24:1,n-9 0,000 0 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0 2128
C16:1,n-7,trans 0,000 0 2128
C18:1,trans 0,000 0 2128
C20:1,trans 0,000 0 2128
C22:1,trans 0,000 0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 21,530 41,6 2128
C18:3,n-3 0,162 0,312 2128
C18:3,n-6 0,000 0 2128
C18:4,n-3 0,000 0 2128
C20:2,n-6 2128
C20:3,n-3 0,000 0 2128
C20:3,n-6 0,000 0 2128
C20:4,n-6 0,000 0 2128
C20:5,n-3 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0 2128
C22:5,n-3 2128
C22:5,n-6 0,000 0 2128
C22:6,n-3 0,000 0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 2128
Sum mættede fedtsyrer 8,602 16,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 21,374 41,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 21,692 41,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0 1003
Sum fedtsyrer 51,667 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,162 0,312 1003
Sum n-6 fedtsyrer 21,530 41,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 942 2128
Leucin 1700 2128
Lysin 689 2128
Methionin 758 2128
Cystin 513 2128
Phenylalanin 1160 2128
Tyrosin 939 2128
Threonin 920 2128
Tryptofan 421 2128
Valin 1180 2128
Arginin 3310 2128
Histidin 639 2128
Alanin 1190 2128
Asparaginsyre 2170 2128
Glutaminsyre 5010 2128
Glycin 1290 2128
Prolin 890 2128
Serin 1200 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,30
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,901 1003

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby